Τρία συμπεράσματα από το παιχνίδι Celtics VS Sixers

Τρία συμπεράσματα από το παιχνίδι Celtics VS Sixers

Οι Celtics έδειξαν με το καλημέρα τις διαθέσεις τους απέναντι στους επίδοξους μνηστήρες.

Το πρώτο μεγάλο Ανατολικό ντέρμπι της χρονιάς πέρασε πλέον στα βιβλία της ιστορίας. Οι Celtics πέτυχαν μια εμφατική νίκη απέναντι στους Philadelphia, συνεχίζοντας έτσι μια μικρή παράδοση που δημιουργήθηκε στα περσινά playoffs. Ο Joel Embiid περιέγραψε την κατάσταση με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αντιπαλότητα των δύο οργανισμών, η οποία σιγά σιγά αναβιώνει μετά από μια μακρά περίοδο ανακωχής.

Κατά την γνώμη μου έχει απόλυτο δίκιο. Οι Sixers έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν για να φτάσουν στο επίπεδο των Κελτών. Ας δούμε μαζί, μερικά πρώιμα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

  • Ο Jason Tatum ήταν ο καλύτερος παίκτης στο παρκέ.

Ο νεαρός αθλητής δήλωσε αμέσως μετά την λήξη του αγώνα ότι την φετινή σεζόν αισθάνεται ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, λόγω της σκληρής δουλειάς που έριξε το περασμένο καλοκαίρι. Η εμφάνιση του κόντρα στους Sixers, νομίζω πως επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό. Σίγουρα το δείγμα δεν είναι ικανό για οριστικές κρίσεις – παρόλα αυτά αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Tatum παρουσιάστηκε εξαιρετικά βελτιωμένος και πλέον δείχνει να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο  – για την ηλικία του – επιθετικό ρεπερτόριο. Με τον Kyrie Irving να ξεκινάει το παιχνίδι ‘’παγωμένος’’ (0-8 σουτ) και τις δύο ομάδες να ψάχνουν στην αρχή τα πατήματα τους, ανέλαβε τα ηνία από τους συμπαίκτες του σκοράροντας συνολικά 23 πόντους με 52% FG% (9-17 σουτ).

Επιτέθηκε με θράσος ενάντια στον προσωπικό του αντίπαλο σε καταστάσεις απομόνωσης.

https://streamable.com/bwux2

 

Έτρεξε στο transition (το euro step είναι καινούριο).

https://streamable.com/uhofg

 

Ευστόχησε σε εντυπωσιακά step back τρίποντα, που δεν χρησιμοποιούσε πέρσι.

https://streamable.com/3fxui

 

Οι προπονήσεις με τον Kobe Bryant κατά την διάρκεια της offseason φαίνεται πως πιάνουν τόπο. Βέβαια όπως ίσως θα γνωρίζετε, καμιά φορά αν δεν είσαι προσεκτικός ενδέχεται να ενσωματώσεις ορισμένα ανεπιθύμητα στοιχεία από τον δάσκαλο σου. Για παράδειγμα:

https://streamable.com/uebr5

 

Ο Embiid αποτελεί έναν σπουδαίο αμυντικό και στην συγκεκριμένη φάση καταφέρνει να μείνει μπροστά του, κλείνοντας ταυτόχρονα όλους τους πιθανούς διαδρόμους προς το καλάθι. Η προσπάθεια του Tatum είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά και εκπορεύεται κατευθείαν από την λογική του Black Mamba: θα συνεχίσω να σουτάρω την μπάλα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Το γεγονός πως στο τέλος ευστόχησε δεν έχει την παραμικρή σημασία.

  • Ο Markelle Fultz χρειάζεται χρόνο.

Σας είχαμε προϊδεάσει σχετικά στο κείμενο με τίτλο ‘’Στη φωλιά του Process’’. Η επάνοδος του Fultz σε αποδεκτά αγωνιστικά επίπεδα θα είναι μια μακριά και επίπονη διαδικασία. Στον αγώνα με τους Celtics εμφανίστηκε τραγικός και άτολμος – σκόραρε μόλις 5 πόντους, καταγράφοντας παράλληλο το χειρότερο net rating (= -16) της ομάδας του. Θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες βραδιές. Η ωμή αλήθεια είναι πως ακόμα φοβάται να σουτάρει. Ξέρετε πολύ συχνά τα βιντεάκια των κλειστών προπονήσεων – στις οποίες δεν έχει πρόσβαση κανένας – μπορεί να λειτουργήσουν παραπλανητικά. Το πρόβλημα του παιδιού είναι καθαρά ψυχολογικό – χρειάζεται χρόνο για να το ξεπεράσει. Υπομονή.

  • Ο Joel Embiid δυσκολεύεται απέναντι στο δίδυμο Horford/Baynes

Σε γενικές γραμμές ο Embiid έκανε ένα καλό παιχνίδι – ειδικά στην άμυνα – ενώ υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε να κυριαρχεί στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως αδυνατεί να επιτεθεί αποτελεσματικά κόντρα στους ψηλούς της Βοστώνης. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω γράφημα της ιστιοσελίδας Nylon Calculus. (Οι αθλητές που συμπεριλήφθηκαν μάρκαραν πέρσι τον Embiid για τουλάχιστον 70 κατοχές).

 

Ο Horford τα καταφέρνει περίφημα ενάντια στον Καμερουνέζο γίγαντα. Για την ακρίβεια τα καταφέρνει καλύτερα από κάθε άλλον. Σύμφωνα με το γράφημα όταν αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του η επίθεση των Sixers μπλοκάρει, καθώς σκοράρουν μόλις 96,7 πόντους ανά 100 κατοχές (κάθετος άξονας) – παρόλο που ο Center της Philadelphia βρίσκεται κοντά στους ατομικούς μέσους όρους του με 35,3 πόντους ανά 100 κατοχές (οριζόντιος άξονας). Επιπλέον στην προχθεσινή αναμέτρηση, η παρέα του Joel πέτυχε μόνο 50 πόντους στις 60 κατοχές που το δίδυμο Horford/Baynes τέθηκε αντιμέτωπο μαζί του – με τον ίδιο να δείχνει ώρες ώρες απρόθυμος να πλησιάσει προς το ζωγραφιστό. Οι δύο οργανισμοί θα συναντηθούν κατά πάσα πιθανότητα ξανά στα playoffs και ο Brett Brown οφείλει να βρει κάποια λύση, για να απελευθερώσει τον αδιαμφισβήτητα πιο ταλαντούχο παίκτη του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ