Bucks VS Pacers: Στη γειτονιά του Γιάννη, μύρισαν playoffs

Bucks VS Pacers: Στη γειτονιά του Γιάννη, μύρισαν playoffs

Τα Ελάφια βγήκαν νικητές σε μια αναμέτρηση που μύριζε playoffs.

Οι φίλαθλοι των Milwaukee Bucks χρειάστηκε να κάνουν αρκετή υπομονή μέχρι επιτέλους να μπορούν, να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο της. Η αναμονή βέβαια άξιζε τον κόπο. Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ξεκίνησε ιδανικά τις εντός έδρας υποχρεώσεις της, επικρατώντας επί των Indiana Pacers – ενός δύσκολου και ανταγωνιστικού αντιπάλου με τον οποίο ενδέχεται να συναντηθούν στην postseason.

Η διάχυτη αισιοδοξία που επικρατεί στους δρόμους του Milwaukee από τις αρχές του καλοκαιριού σχετικά με την αλλαγή της αγωνιστικής φιλοσοφίας του οργανισμού, φαίνεται προς το παρόν να επιβεβαιώνεται. Ο Mike Budenholzer – ενορχηστρωτής της εν λόγω διαφοροποίησης – έχει ιεραρχήσει πολύ ψηλά στην ατζέντα του το ζήτημα του spacing και του τριπόντου. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την διάρκεια της προετοιμασίας – σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα της άλλης πλευράς του Ατλαντικού – επέμεινε αρκετά στον συγκεκριμένο τομέα, απαιτώντας από τους αθλητές του να πυροβολούν ακατάπαυστα από την περίμετρο. Τα πρώτα αποτελέσματα στο παρκέ, είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικά.

Trust The Math

Είναι ευρέως γνωστό πως το midrange σουτ αποτελεί την πλέον αναποτελεσματική προσπάθεια στο σύγχρονο μπάσκετ. Ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύεται εύκολα μέσω της μαθηματικής ανάλυσης τους αθλήματος. Στο παρακάτω γράφημα απεικονίζονται (προσεγγιστικά) οι διαφορετικές αξίες (value) των σουτ, ανάλογα με το σημείο του γηπέδου από το οποίο εκτελούνται.

Όπως διαπιστώνετε – αν εξαιρέσουμε τις ελεύθερες βολές – οι δυο πιο παραγωγικές προσπάθειες είναι με διαφορά το εξ επαφής lay up (restricted area) και το τρίποντο (ειδικά από την γωνία). Οργανισμοί όπως ο Rockets έχουν αναγάγει την λεπτομερειακή επιλογή των σουτ σε επιστήμη, με την συντριπτική πλειοψηφία της υπόλοιπης λίγκας να ακολουθεί πιστά το παράδειγμα τους. Οι Bucks δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Ρίξτε μια ματιά στο shot chart τους, μετά το παιχνίδι με τους Pacers.

Σχεδόν πλήρης αντιστοιχία με όσα συζητούσαμε πριν. Επιπλέον τα Ελάφια δοκίμασαν 47 ολόκληρα τρίποντα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του franchise. Δίχως αμφιβολία το πράγμα προχωράει καλά στο Milwaukee.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου

Οι Αμερικάνοι θεωρούν πως η ομάδα που διαθέτει τον καλύτερο μπασκετμπολίστα, έχει αυτομάτως περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει την νίκη. Το Σάββατο ο άτυπος αυτός τίτλος ανήκε στον Γιάννη που πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση.

Τέλειωσε με επιτυχία ένα σωρό φάσεις στο ζωγραφιστό:

https://streamable.com/hqghh

Και επιτέθηκε κατά μέτωπο επάνω στον προσωπικό αντίπαλο:

https://streamable.com/qy34z

Η Indiana είχε μια κακή βραδιά

Οι Pacers αναγκάστηκαν να κυνηγάνε στο σκορ κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Έχασαν κατά κράτος την μάχη των rebound, σούταραν με χειρότερα ποσοστά τόσο σε δίποντα όσο και σε τρίποντα, ενώ εκτέλεσαν και λιγότερες ελεύθερες βολές. Το χειρότερο όμως ήταν πως παραχώρησαν στους αντιπάλους τους υπερβολικά πολλές ευκαιρίες για να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο – πράγμα που απαγορεύεται κόντρα στο Γιάννη. Τα 17 λάθη στα οποία υπέπεσαν, λένε μονάχα την μισή αλήθεια. Η άλλη μισή αφορά διάφορες απονενοημένες προσπάθειες στην λήξη των 24 δευτερολέπτων, που ενεργοποίησαν το transition παιχνίδι των Bucks. Παρόλα αυτά παραμένουν μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, που θα παλέψει μέχρι τέλους με το Milwaukee για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στον πρώτο γύρο των playoffs.

https://streamable.com/6pe96

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ