O Trae Young παίζει το δικό του παιχνίδι εκεί έξω

O Trae Young παίζει το δικό του παιχνίδι εκεί έξω

Οι φήμες για το βεληνεκές του Curry αποδεικνύονται αληθινές.

Όταν ο Trae Young αποφάσιζε να παρατήσει το κολλέγιο και να δηλώσει συμμετοχή στο draft του 2018, οι φήμες που τον συνόδευαν έκαναν λόγο για έναν νέο Steph Curry. Προσέξτε αυτό δεν είναι αποκλειστικά καλό – εξάλλου ο rookie Curry δε είχε καμία σχέση με τον παίκτη που θαυμάζουμε την τελευταία πενταετία στα παρκέ του ΝΒΑ. Οι ειδικοί λοιπόν από την πρώτη στιγμή έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τα σωματικά προσόντα του νεαρού Young – θεωρούσαν πως του λείπει ο συνδυασμός αθλητικότητας και μεγέθους ώστε να μπορεί πραγματικά να ανταγωνιστεί τους πυραυλοκίνητους guards που κυκλοφορούν στα αμερικάνικα γήπεδα. Η αδυναμία αυτή δηλώνει παρούσα και σε ακόμα ένα καθοριστικό στοιχείο του παιχνιδιού του – την δυσκολία με την οποία τελειώνει φάσεις κοντά στο καλάθι. Για την ακρίβεια ο Trae ήταν από τους αθλητές με το μικρότερο ποσοστό στα εξ επαφής lay ups στο περσινό κολεγιακό πρωτάθλημα.

Το μεγάλο του όπλο φυσικά αποτελεί το σουτ τριών πόντων. Στο πανεπιστήμιο οι περιφερειακές του επιδόσεις, αποτελούσαν συστηματικά αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους αναλυτές του αθλήματος. Ο θαυμασμός τους δεν αφορούσε τόσο την συχνότητα με την οποία ευστοχούσε, αλλά περισσότερο την απόσταση από την οποία δοκίμαζε να εκτελέσει. Ο Young μπορούσε να σουτάρει κυριολεκτικά από παντού – πολύ πιο πίσω από τα 7,25 μέτρα της γραμμής του τριπόντου.

Το άλμα στο επαγγελματικό μπάσκετ και το ΝΒΑ φαίνεται πως μέχρι ώρας δεν έχει επηρεάσει καθόλου τις συνήθειες. Σίγουρα είναι ακόμα νωρίς, όμως ο ταλαντούχος rookie έχει αρχίσει ήδη να προκαλεί θόρυβο με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί. Για παράδειγμα τις προάλλες σκόραρε 35 πόντους και μοίρασε 11 assists στην νίκη των Hawks επί των Cavaliers. Γνωρίζετε πόσοι άλλοι rookies στην ιστορία της λίγκας έχουν καταφέρει να καταγράψουν παρόμοια νούμερα; Ακριβώς δύο: ο Lebron James και ο Stephen Curry. Ωραίο παρεάκι έτσι δεν είναι. Ο τελευταίος που το κατόρθωσε ήταν ο super star των Warriors το μακρινό 2009.

Για να επιστρέψουμε όμως πάλι στο θέμα μας, ο πρωταγωνιστής μας – αν και έδειξε να δυσκολεύεται στην preseason – έχει ξεκινήσει καυτός από την περίμετρο, καθώς σουτάρει με 39,3% σε 9,3 προσπάθειες ανά αγώνα. Για άλλη μια φορά βέβαια το κυρίαρχο ζήτημα είναι το σημείο του γηπέδου που επιλέγει να εκτελέσει. Ρίξτε μια ματιά στο shot chart του κόντρα στο Cleveland.

 

Αναμφίβολα ο Young παίζει το δικό του παιχνίδι εκεί έξω. Ή μάλλον για να το διατυπώσω καλύτερα, προσπαθεί να ακολουθήσει τα χνάρια του εκπληκτικού Steph Curry.

https://streamable.com/c782r

Σας θυμίζει κάτι;

https://streamable.com/1pqwp

Το διακύβευμα βέβαια για τον νεαρό guard είναι να σταθεροποιήσει την απόδοση του σε αυτά τα υψηλά επίπεδα. Τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον καιρό. Άλλωστε μετράει μόλις 20 χρόνια ζωής – έχει δηλαδή όλο τον καιρό μπροστά του για να εξελιχθεί στον επόμενο σπουδαίο περιφερειακό του αμερικάνικου μπάσκετ. Εδώ θα είμαστε για να τον παρακολουθούμε μαζί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ