Έτσι σκοπεύουν οι Λέικερς να γίνουν και πάλι δυναστεία στο NBA

Έτσι σκοπεύουν οι Λέικερς να γίνουν και πάλι δυναστεία στο NBA

Το project που ξεκίνησε με την απόκτηση του ΛεΜπρον Τζέιμς πέρσι το καλοκαίρι αναπτύσσεται σωστά και δεν αποκλείεται την επόμενη σεζόν να δούμε του Λέικερς ικανούς να αποκαθηλώσουν τους Γουόριορς.

Οκτώ χρόνια ξηρασίας είναι πάρα πολλά για το δεύτερο πιο επιτυχημένο franchise του ΝΒΑ, τους Λος Άντζελες Λέικερς. Τόσο απέχουν οι Λιμνάνθρωποι από το 16ο και τελευταίο τους πρωτάθλημα, το 2020. Τότε ήταν ο Κόμπε Μπράιαντ που μαζί με τους Γκασόλ, Φίσερ, Μπάινουμ, Αρτέστ και Όντομ, κατάφεραν να πάρουν το πρωτάθλημα.

Από τότε και με τον Black Mamba να καταπονείται όλο και περισσότερο, οι Λέικερς βυθίζονταν όλο και περισσότερο απέχοντας από την αφρόκρεμα του NBA. Τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια όμως, γίνεται μια προσπάθεια εκκαθάρισης του ρόστερ με σκοπό να στηθεί μια ομάδα που θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατό σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Το βάρος έπεσε στους Ρομπ Πέλινκα και Μάτζικ Τζόνσον, υπό την αιγίδα πάντα της Τζίνι Μπας, ιδιοκτήτριας και κόρης του θρυλικού Τζέρι Μπας. Το μπάτζετ μισθοδοσίας έπεσε αισθητά, αφού παίκτες με βαριά συμβόλαια και δυσανάλογη προσφορά απομακρύνθηκαν με διάφορες φόρμουλες και έμεινε ένας πυρήνας με υποσχόμενους νέους (Κούζμα, Μπολ, Ίνγκραμ). Με μια βάση παικτών να προϋπάρχει, οι Λέικερς επένδυσαν στην εμπειρία υπογράφοντας με μονοετή συμβόλαια τους Ρόντο, Στέφενσον, ΜακΓκι, Μπίσλι και Τσάντλερ, με το… κερασάκι στην τούρτα να είναι η απόκτηση του ΛεΜπρον Τζέιμς για 4 χρόνια.

Η τρέχουσα σεζόν είναι αναγνωριστική με τους Λέικερς να δείχνουν πως χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση από all star παίκτες που θα πλαισιώσουν τον Βασιλιά. Βασική επιδίωξη είναι η απόκτηση του Κέβιν Ντουράντ που κάθε μέρα που περνάει φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές Γουόριορς. Ο KD θα είναι free agent το επόμενο καλοκαίρι και η αίσθηση πως θα φορέσει τα χρυσά και μωβ όσο πάει και εδραιώνεται, όπως αποτυπώνεται και από τις εταιρίες στοιχημάτων.

Το δεύτερο βήμα θα είναι η «θωράκιση» της ρακέτα με έναν από τους καλύτερους σέντερ του πρωταθλήματος. Τον αστέρα των Πέλικανς Άντονι Ντέιβις. Ο Ντέιβις κάθε χρονιά που περνάει βελτιώνεται θεαματικά και το… ταβάνι του φαίνεται να ξεπερνά αυτό της ομάδας του. Ο «Φρύδιας» όμως δεσμεύεται με άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο και οι Πέλικανς θα έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν ανταλλάγματα για να τον αφήσουν να γίνει κάτοικος Λος Άντζελες. Το γεγονός όμως πως ο Ντέιβις υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το πρακτορείο που διατηρεί τα δικαιώματα του Τζέιμς, σίγουρα είναι ένα βήμα προς τη θετική (για τους Λέικερς) κατεύθυνση.  Να πάρουν τα σκήπτρα από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς που μετρούν τρία πρωταθλήματα στα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ