Η 60άρα του Kemba Walker στο μικροσκόπιο (vids)

Η 60άρα του Kemba Walker στο μικροσκόπιο (vids)

Ο Kemba επιτέθηκε ανελέητα όλο το βράδυ στην ρακέτα της Φιλαδέλφεια, δημιουργώντας ένα κάρο προβλήματα σε έναν αντίπαλο που φημίζεται για τις αμυντικές του επιδόσεις. Ας δούμε πως ήρθε αυτή η θεαματική 60άρα που σμπαράλιασε την άμυνα των Sixers.

Οι Charlotte Hornets είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση ομάδας που βρίσκεται στο περιβόητο καθαρτήριο του ΝΒΑ. Η μικρή αγορά της Charlotte αδυνατεί εκ φύσεως να προσελκύσει κάποιος αληθινό αστέρα της Αμερικάνικης λίγκας. Ουσιαστικά κανείς δεν θέλει να αγωνιστεί εκεί. Η μόνη λύση που έχει απομείνει στον οργανισμό αποτελεί το draft – όμως μια σωρεία άστοχων επιλογών τα τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει τον σύλλογο σε βαθύ τέλμα. Οι Hornets έχουν συμμετάσχει μόλις τρείς φορές στην postseason από το μακρινό 2001, ενώ δεν έχουν κατορθώσει ποτέ να προκριθούν στον δεύτερο γύρο (πάντοτε για το ίδιο χρονικό διάστημα). Η κατάσταση είναι αναμφίβολα απελπιστική.

Φέτος πάντως έχουν ξεκινήσει καλύτερα από το αναμενόμενο (ρεκόρ 8-8) και για την ώρα παραμένουν θεωρητικά σε τροχιά playoffs. Η βασική αιτία ακούει στο όνομα Kemba Walker. Ο super star από το Bronx της Νέας Υόρκης πραγματοποιεί μια άλλη εξαιρετική σεζόν – παρόλα αυτά είναι σαφές ότι χρειάζεται βοήθεια, καθώς η πλειονότητα των συμπαικτών του παρουσιάζονται σταθερά κατώτεροι των περιστάσεων.

Τις προάλλες μάλιστα κόντρα στους Sixers σκόραρε 60 ολόκληρους πόντους – μια επίδοση τέρας που αποτελεί ταυτόχρονα την καλύτερη της τρέχουσας χρονιάς για το ΝΒΑ και προσωπικό career high. Είναι επίσης ενδεικτικό πως σκόραρε ολομόναχος παραπάνω πόντους, συγκριτικά με την υπόλοιπη ομάδα του. Ας δούμε μαζί τα φοβερά κατορθώματα του (το παρκέ είναι απαίσιο).

Inside scoring

Ο Kemba επιτέθηκε ανελέητα όλο το βράδυ στην ρακέτα της Φιλαδέλφεια, δημιουργώντας ένα κάρο προβλήματα σε έναν αντίπαλο που φημίζεται για τις αμυντικές του επιδόσεις. Οι κινήσεις του μπορεί να μην έχουν την πολυπλοκότητα άλλων guard (πχ του Kyrie Irving), παρόλα αυτά είναι εξίσου αποτελεσματικές λόγω του τρομακτικού αθλητικού/φυσικού πακέτου που διαθέτει.

https://streamable.com/dwa2j

Η ταχύτητα με την οποία εκτελεί την crossover ντρίπλα, πιάνει στον ύπνο το δίδυμο Butler/Embiid. Ο πρώτος τον χάνει από τα μάτια του στην περιφέρεια, ενώ ο δεύτερος – που δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά την σεζόν στα μετόπισθεν – δεν προλαβαίνει να μετακινηθεί ώστε να προστατέψει το καλάθι. Στην συνέχεια ο Jimmy προσπαθεί σωστά να του απαγορεύσει τον κεντρικό διάδρομο (μια τακτική που ονομάζεται ICE) – όμως ο Καμερουνέζος γίγαντας δεν έχει πέσει προς τα πίσω (drop back) και βρίσκεται ξανά εκτός θέσης. Στο τρίτο στιγμιότυπο ο Walker χρησιμοποιεί ένα διπλό screen και με την βοήθεια της τρομερής του εκρηκτικότητας κόβει την άμυνα των Sixers στα δύο, περνώντας ανάμεσα από δυο παίκτες πριν φτάσει μέχρι το όμορφο lay up.

https://streamable.com/qmzyu

Μια πραγματικά εντυπωσιακή προσπάθεια. Ο Walker επιτίθεται αμέσως μόλις γίνει κάτοχος της μπάλας – αρχικά προσποιείται με το jab step, πηγαίνει αντίθετα από το screen και ξεγελά τους αμυντικούς τελειώνοντας την φάση με ανάποδο πόδι.

Outside scoring

Δεν γίνεται φυσικά να σκοράρεις 60 πόντους χωρίς να ευστοχήσεις σε ορισμένα υψηλής δυσκολίας σουτ.

https://streamable.com/zykj4

Δύο φάσεις σε κατάσταση early offense – αμφότερες καταλήγουν σε step back σουτ. Στην πρώτη η crossover ντρίπλα βγάζει εκτός ισορροπίας τον Butler και του επιτρέπει να επιτεθεί κάθετα στον κεντρικό διάδρομο με το καλό του χέρι. Στην δεύτερη ο Muscala δεν έχει απλώς καμία ελπίδα.

https://streamable.com/9t90i

Το μενού δεν θα μπορούσε να μην περιέχει και τρίποντα. Εδώ χρησιμοποιεί ξανά ένα διπλό περιμετρικό screen – ο Shamet κολλάει στα σώματα και αναγκάζεται να περάσει από κάτω. Ο πρωταγωνιστής μας άλλωστε δεν χρειάζεται παραπάνω χώρο για να ευστοχήσει για τρεις. Έπειτα η εκπληκτική inside out ντρίπλα του, αφήνει κυριολεκτικά τον rookie της Φιλαδέλφεια στον τόπο – τέτοιου είδους εκτελέσεις αποτελούν άλλη μια μέρα στο γραφείο για τον Kemba.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ