Νιου Γιορκ Νικς – Μιλγουόκι Μπακς 136-134

Νιου Γιορκ Νικς – Μιλγουόκι Μπακς 136-134

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε μια από τις πιο γεμάτες εμφανίσεις της καριέρας του, ωστόσο οι Μπακς ηττήθηκαν στην παράταση από τους Νικς, παρά το γεγονός οτι προηγήθηκαν ακόμη και με 16π. στο δεύτερο ημίχρονο.

Μετά από ένα απίστευτο σε ματς εξέλιξη στη Νέα Υόρκη, οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν με 136-134 στην παράταση από τους Νικς. Μεγάλη εμφάνιση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με 33 πόντους, 19 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3κλεψίματα, σε μια από τις καλύτερες παρουσίες της καριέρας του.

Να σημειώσουμε πάντως οτι ο Greek Freak αστόχησε στο φινάλε του κανονικού αγώνα με το σκορ ισόπαλο (124-124), ενώ στο τέλος του έξτρα πεντάλεπτου, αν και πήρε επιθετικό ριμπάουντ, δεν πρόλαβε να σκοράρει με 1,2 δευτερόλεπτα στη διάθεσή του, καθώς κλείστηκε.

Οσον αφορά την εικόνα του ματς, οι Μπακς είχαν εικόνα νικητή στη μεγαλύτερη διάρκεια του, συνεχώς το προβάδισμα, ακόμη και με διψήφιες διαφορές. Μάλιστα μετά από ένα σερί 17-0 στο τρίτο δωδεκάλεπτο που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Μπρουκ Λόπεζ (13π.), τα ελάφια προηγήθηκαν ακόμη και με 16π. (87-71)!

Κάπου εκεί ομως άρχισε η αντεπίθεση των γηπεδούχων. Μουντιέι, Νοξ, Ντόσον και Χάρνταγουεϊ ήταν σε πολύ καλή μέρα, ψαλιδίζοντας τη διαφορά. Ο Γιάννης, με ένα μεγάλο λέι απ έκανε το 121-124 για την ομάδα με 41,4 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του κανονικού αγώνα όμως δεν ήταν αρκετό για της χαρίσει τη νίκη. Κι αυτό καθώς ο Μουντιέι με τρίποντο στα 24,5» ισοφάρισε, με τον «Κούνμπο» να μην μπορεί να πετύχει το νικητήριο καλάθι στα 0,2 δέκατα!

Ετσι το ματς οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο όπου είχαμε εξέλιξη θρίλερ. Εκεί ο Γιάννης με βολές και ένα λέι απ έβαλε το Μιλγουόκι μπροστά στο σκορ με 132-134, 1,42 για το τέλος της παράτασης. Εν συνεχεία ο Ντότσον με τρίποντο άλλαξε το προβάδισμα (135-134) στα 1,09» με τον Μπλέντσο να αστοχεί σε τρίποντο και τον Αντετοκούνμπο σε χουκ (στα 32.2»).

Ο Μουντιέι με 1/2 βολές στα 9,7» διαμόρφωσε το 136-134 για τους Νικς, με τους Μπακς να καλούν τάιμ άουτ. Στην επίθεση που ακολούθησε ο Ρόμπινσον εριξε τάπα στον Μπλέντσο, όμως ο Greek Freak πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και οδηγήθηκε σε τζάμπολ με τον Ντότσον.

Ο Ελληνας φόργουορντ κέρδισε το τζάμπολ και στη συνέχεια ο Λόπεζ κέρδισε βολές από φδάουλ του Ρόμπινσον. Ομως αστόχησε στην πρώτη και επίτηδες στην 2η με τον Αντετοκούνμπο να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά να μην προλαβαίνει να σκοράρει από κοντά, καθώς μαρκαρίστηκε. Μάλιστα διαμαρτυρήθηκε έντονα για φάουλ, όμως οι διαιτητές είχαν αντίθετη άποψη και κάπου εκεί τελείωσαν όλα…

Τα δωδεκάλεπτα: 28-35, 61-66, 93-97, 124-124κ.α. 136-134 παρ.

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ