Ο Markelle Fultz πάσχει από Σύνδρομο Θωρακικής Εξόδου. Τι γίνεται τώρα; (pic, vid)

Ο Markelle Fultz πάσχει από Σύνδρομο Θωρακικής Εξόδου. Τι γίνεται τώρα; (pic, vid)

Το μέλλον του νεαρού παίκτη των Sixers, προβλέπεται δυσοίωνο.

Πριν μερικές ημέρες ο αντζέντης του Markelle Fultz μας γνωστοποίησε επιτέλους την επίσημη διάγνωση της υγείας του. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το πρόβλημα είναι αμιγώς ιατρικό – ο νεαρός παίκτης πάσχει από Σύνδρομο θωρακικής εξόδου (TOS), μια πάθηση που προκαλεί δυσλειτουργία στα νεύρα μεταξύ αυχένα και ώμου. Η εν λόγω βλάβη στο νευρικό σύστημα ευθύνεται για την δυσκαμψία που παρατηρείται στις κινήσεις του και πιο συγκεκριμένα, στην μηχανική του σουτ. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν κατά την γνώμη μου είναι δύο.

• Το ιατρικό team των Sixers είναι εντελώς άχρηστο. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει σωστά το θέμα (ο Fultz επισκέφθηκε δικό του γιατρό)
• Ένας δευτεροετής φοιτητής Ιατρικής διέγνωσε ορθότερα την κατάσταση, σε αντίθεση με ολόκληρο τον οργανισμό των Sixers. Φοβερά τιμητικό δεν νομίζετε; Το tweet προηγείται αρκετά της επίσημης ανακοίνωσης.

Το σίριαλ δεν έχει τελειώσει – για την ακρίβεια μόλις ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος του. Διάφοροι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι βλάβες στα νεύρα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και δεν θεραπεύονται ποτέ σε απόλυτο βαθμό. Επιπλέον η φήμη που κυκλοφορεί, περιγράφει πως δεν υπάρχει καμιά είδους ένδειξη που να συνηγορεί στην παραπάνω διάγνωση. Είναι πολύ πιθανό, όλη αυτή η ιστορία να αναπαράχθηκε απλώς για επικοινωνιακούς λόγους. Συνεχίζω να υποστηρίζω ότι το ζήτημα του παιδιού είναι ψυχολογικής φύσεως. Ο χρόνος θα δείξει.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τον Fultz; Τα πράγματα είναι σκούρα. Μερικά χρόνια νωρίτερα ένας διαφορετικός αθλητής, έπασχε από μια παρόμοια βλάβη στα νεύρα. Το όνομα του είναι Larry Fields. Αν δεν σας θυμίζει κάτι μην ανησυχείτε. Δεν φταίτε εσείς. Δυστυχώς η υγεία του Larry δεν του επέτρεψε να συνεχίσει να αγωνίζεται για πολύ. Πέρασε δύο φορές την πόρτα του χειρουργείου, με την ελπίδα να επιδιορθώσει το πρόβλημα στο νευρικό του σύστημα.

Μάταιος κόπος. Κάποια στιγμή μάλιστα, αναγκάστηκε να μάθει να σουτάρει με το αδύναμο του χέρι. Τίποτα όμως δεν στάθηκε αρκετό. Σε δηλώσεις που είχε κάνει το 2012 τόνισε πως λόγω του πόνου που αισθανόταν στον ώμο του, αδυνατούσε να σηκώσει μέχρι επάνω το χέρι του – κάτι που όπως παραδέχθηκε επηρέαζε δραματικά την μηχανική του σουτ του. Η αφήγηση διαθέτει υπερβολικά πολλά κοινά σημεία με αυτή του Markelle. Ο Fields δεν κατάφερε να επιβιώσει στα παρκέ του ΝΒΑ. Μένει μόνο να δούμε, την κατάληξη του Fultz.

https://streamable.com/nuvrp

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ