Έγραψε ιστορία ο Νοβίτσκι: 21η σερί χρονιά στο NBA

Έγραψε ιστορία ο Νοβίτσκι: 21η σερί χρονιά στο NBA

Εγραψε ιστορία ο Ντιρκ Νοβίτσκι με τη συμμετοχή του κόντρα στους Σανς καθώς έγινε ο πρώτος στα χρονικά που αγωνίζεται επί 21 διαδοχικές σεζόν στο NBA.

Εγραψε ιστορία ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος χθες έκανε, καθυστερημένα, λόγω τραυματισμού, το ντεμπούτο στη νέα σεζόν του ΝΒΑ. Ο Γερμανός σούπερ σταρ υπέγραψε το καλοκαίρι συμβόλαιο ανανέωσης της συνεργασίας του με τους Μάβερικς και χθες στο ματς κόντρα στους Σανς, έγινε ο πρώτος στα χρονικά που αγωνίζεται επί 21 διαδοχικές σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Ο 40χρονος Γερμανός σέντερ υπέγραψε το νέο συμβόλαιο του, έναντι πέντε εκατ. δολαρίων, και αποδέχθηκε πως τη νέα σεζόν δεν θα είναι, για πρώτη φορά, βασικός, μετά την απόκτηση του ΝτεΑντρέ Τζόρνταν.

Οι Μάβερικς μπορεί να έχασαν με 99-89 από τους Σανς, αλλά το ματς είχε ιστορικό χαρακτήρα για τον διάσημο άσο. Ο 40χρονος φόργουορντ έγινε ο πρώτος στην ιστορία του ΝΒΑ που παίζει για 21η σεζόν με τη φανέλα μιας ομάδας. Έτσι ξεπέρασε τις 20 του Κόμπι Μπράιαντ με τους Λέικερς, ενώ 19 είχε ο Τιμ Ντάνκαν με τους Σπερς. Ο Νοβίτσκι, που έχασε τα πρώτα 26 ματς της σεζόν με πρόβλημα στον αστράγαλο, είχε 2 πόντους και 1 ριμπάουντ σε 6 λεπτά συμμετοχής.

Ο Νοβίτσκι αγωνίστηκε σε 77 παιχνίδια την περασμένη σεζόν και είχε, κατά μέσο όρο στο ενεργητικό του, 12 πόντους και 5.7 ριμπάουντ. Συνολικά στην πολυετή καριέρα του στην ομάδα του Ντάλας ο Γερμανός έχει σημειώσει 31.189 πόντους, έκτος στην ιστορία του ΝΒΑ, 230 μόλις πόντους πίσω από τον θρυλικό, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, και 151 πάνω από τον «βασιλιά», ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Τη σεζόν 1998-99 ο Ντιρκ Νοβίτσκι φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα των Μάβερικς, μετά την επιλογή του, από τους ίδιους, στο Νο 9 του ντραφτ του 1998. Το 2011 ήταν η μεγάλη στιγμή για τους Μαβς, όταν με τη βοήθειά του κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Ο Νοβίτσκι είχε αναδειχθεί MVP, ενώ μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει την ομάδα του Ντάλας σε 15 παρουσίες στα πλέι οφ στις 20 συνολικά σεζόν του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ