Η Αμερική παρακολουθεί άναυδη την πορεία του Γιάννη προς την κορυφή

Η Αμερική παρακολουθεί άναυδη την πορεία του Γιάννη προς την κορυφή

Τα αθλητικά θαύματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έγιναν λόγια του Ομπάμα, τον έκαναν... Superman και άνοιξαν συζήτηση στο ΝΒΑ με βασικό ερώτημα: «Είναι καλύτερος όλων;»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τον επικαλέστηκε σε πρόσφατη ομιλία του, με την χαρακτηριστική ατάκα «Giannis is ballin». Δηλαδή «ο Γιάννης… τα σπάσει». Ο θρυλικός σέντερ και ένας από τους κυρίαρχους της εποχής του στη Λίγκα, ειδικά με Ορλάντο Μάτζικ και Λέικερς, Σακίλ Ο’Νιλ, του χάρισε το παρατσούκλι του, χρίζοντάς τον χωρίς δισταγμό ως τον νέο «Superman» του ΝΒΑ. Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «είναι ο καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα, αυτός που πρέπει να πάρει το βραβείο του MVP». Το ΝΒΑ, αναγνωρίζει την τρομερή δυναμική του και τον προτιμά ξεκάθαρα σε όλα τα διαφημιστικά σποτ που γυρίζει. Ο Αντετοκούνμπο μαζί με τους ΛεΜπρον και Κάρι, είναι οι τρεις κύριοι εκφραστές του μεγάλου εμπορικού ανοίγματος που ξεκίνησε τον Οκτώβριο στην Ασία και κυρίως στην Κίνα (σ.σ. εκεί όπου ο Γιάννης θα δώσει το παρών με την Εθνική το καλοκαίρι για το Μουντομπάσκετ).

Στο επίσημο «MVP Ladder» του ΝΒΑ, ο Greek Freak παραμένει πρώτος επιλαχών σχεδόν από την αρχή της χρονιάς! Βρίσκεται πάνω από super stars του NBA όπως οι Τζοέλ Εμπίντ (Φιλαδέλφεια Σίξερς), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λος Άντζελες Λέικερς), Καουάι Λέοναρντ (Τορόντο Ράπτορς) και Κέβιν Ντουράντ και Στεφ Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ)! Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας αναδείχθηκε κορυφαίος του μήνα Νοεμβρίου για την Ανατολική Περιφέρεια του ΝΒΑ. Απόρροια της εξαιρετικής πορείας των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά και της δικής του προέλασης προς το πάνθεον των κορυφαίων: 26.6 πόντοι, 13.2 ριμπάουντ, 6.1 ασίστ, 1.3 μπλοκ, 1,5 κλέψιμο ανά ματς, στα 26 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί.

«Με ξέρετε, δεν πρόκειται να πω ότι δεν είμαι, αλλά ούτε θα πω ποτέ ότι είμαι καλύτερος από τον ΛεΜπρόν ή τον K.D. (Ντουράντ). Γιατί θέλω να αισθάνομαι πάντα ότι έχω κάποιον να κυνηγάω. Θέλω να αισθάνομαι ότι πάντα μπορώ να γίνω καλύτερος. Ο ΛεΜπρον και ο K.D. κάνουν κυριαρχούν πολλά χρόνια. Αυτό θέλω να κάνω κι εγώ. Θέλω να είμαι στη 14η, 15η σεζόν μου στο ΝΒΑ και να κάνω ό,τι κάνω σήμερα, και ακόμη καλύτερα… Μπορώ να νιώσω οτιδήποτε μέσα μου. Μπορεί να νιώσω σαν να είμαι ο καλύτερος παίκτης αυτή τη στιγμή, αλλά στο τέλος της ημέρας θέλω να νιώσω ότι πάντα μπορώ να βελτιωθώ. Έτσι, εάν με ρωτήσεις ποιος είναι καλύτερος τώρα, εγώ ή ο Ντουράντ, μπορεί να είναι καλύτεροι τώρα, αλλά έχω την ανάγκη να νιώθω ότι μπορώ να βελτιωθώ και να φτάσω στο επίπεδό τους κι ακόμη παραπέρα».

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τη θέση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΝΒΑ, εάν ο ίδιος είναι ο κορυφαίος παίκτης στον πλανήτη. Ασχέτως εάν είναι ή όχι, το «φαινόμενο» Αντετοκούνμπο αλλάζει τον χάρτη του «μαγικού κόσμου». Η παγκόσμια προσοχή στρέφεται σε έναν Έλληνα αθλητή που όχι μόνο αγωνίζεται, αλλά κυριαρχεί κιόλας σε μια λιλιπούτεια αθλητική/εμπορική αγορά όπως το Μιλγουόκι, με τον ίδιο να εμφανίζεται κάθε χρόνο διαφορετικός. Πιο γρήγορος, πιο δυνατός, με νέα plays προσαρμοσμένα πάνω του και νέες κινήσεις στο ρεπερτόριο του. Κάπως έτσι εδραιώνεται στην πεποίθηση του κόσμου σαν ένας κυριαρχικός και ασταμάτητος παίκτης, ένα φαινόμενο της φύσης.

Η κουβέντα που άνοιξε για τον κορυφαίο παίκτη στο ΝΒΑ δεν είναι τυχαία, βεβαίως. Ο Γιάννης προορίζεται να γίνει ο νέος «Βασιλιάς» του Μαγικού Κόσμου. Είναι το «υγειές πρόσωπο του αθλητισμού των ΗΠΑ», όπως τον χαρακτήρισε το «Bleacher Report». Είναι η επόμενη ημέρα του πρωταθλήματος, που ήδη ξεκίνησε. Είναι ο εν δυνάμει franchise player ολόκληρου του πρωταθλήματος. Λίγο η δραματική ιστορία που κουβαλάει πίσω του και η παραμυθένια πορεία του, λίγο το «γαργαλιστικό» για τους ξένους επίθετο, σε συνδυασμό με όσα εξωφρενικά κάνει μέσα στο παρκέ, τον καθιστούν τον παίκτη-εικόνα του ΝΒΑ. Μπορεί, λοιπόν, ο Γιάννης να μην είναι ακόμη καλύτερος από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Κέβιν Ντουράντ, αλλά ούτε οι ίδιοι ήταν πολύ καλύτεροι στην ηλικία που βρίσκεται τώρα ο «Greek Freak». Ή «Superman» κατά τον Σακίλ.

Αντί επιλόγου, παραθέτουμε την ατάκα του θρυλικού γκαρντ των Ντιτρόιτ Πίστονς των 80ς και 90ς, δις πρωταθλητή BA και Hall of Famer και νυν αναλυτή Αϊζάια Τόμας… «Είναι ο καλύτερος όλων; Για τώρα έχω αμφιβολίες. Αλλά, φίλε, σίγουρα γίνεται. Δεν είναι μακριά από αυτό. Καθόλου…». Και όσο κι αν φαντάζει πρόωρο, ήδη η κουβέντα για τον Γιάννη πηγαίνει πιο μακριά. Αλλά δεν είναι ώρα για ιεροσυλίες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ