O «Derrick Rose rule» και το ελκυστικό Los Angeles

O «Derrick Rose rule» και το ελκυστικό Los Angeles

Ο κανονισμός που απαγορεύει στους Celtics να κινηθούν για την απόκτηση του Antony Davis.

Η σημαντική είδηση της ημέρας μας έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αφορά, έναν από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες ολόκληρης της λίγκας. Σύμφωνα λοιπόν με τον πάντοτε έγκυρο Adrian Wojnarowski, ο Antony Davis ενημέρωσε μέσω του ατζέντη του την διοίκηση των Pelicans, πως δεν θα υπογράψει επέκταση συμβολαίου με τον οργανισμό και επιθυμεί να αποχωρήσει. Η αξία του Brow είναι δεδομένη, με την συγκεκριμένη εξέλιξη να επηρεάζει συνολικά τα τεκταινόμενα στο ΝΒΑ.

Το στοιχείο που οφείλουμε να προσέξουμε εδώ, σχετίζεται με ένα κύριο που ονομάζεται Rich Paul. Ο Paul αποτελεί εδώ και χρόνια τον ατζέντη του Lebron James, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβρη πρόσθεσε και τον Davis στον κατάλογο των πελατών του. Το γεγονός αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Πάντως τα πρώτα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι Pelicans ζητάνε από τους Lakers ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον την τριάδα Ball/Zubac/Kuzma, μαζί με ένα pick πρώτου γύρου για να παραχωρήσουν τον παίκτη τους. Προσωπικά θεωρώ πως τέτοιους είδους συμπτώσεις δεν είναι τυχαίες.

Έπειτα έχουμε τους Boston Celtics και τον δεδηλωμένο τους στόχο να αποκτήσουν τον Brow. Στην περίπτωση τους υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα – διαθέτουν ήδη στο ρόστερ τους τον Kyrie Irving, το συμβόλαιο του οποίου υπόκειται στους όρους του Derrick Rose rule. Ο εν λόγω κανονισμός επιτρέπει στους rookies να υπογράψουν επέκταση ίση με το 30% του συνολικού salary cap (αντί για το κανονικό 25%), μετά φυσικά την πάροδο των πρώτων τεσσάρων σεζόν. Για να επιβραβευθούν με αυτόν τον τρόπο οι προϋποθέσεις είναι τρεις:

Να έχουν κατακτήσει το βραβείο του MVP

Να τους έχει απονεμηθεί το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς

Να έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον δύο All star games.

Ο ίδιος κανονισμός επιβάλλει ρητά στις ομάδες, να διαθέτουν μονάχα ένα μπασκετμπολίστα υπό τους όρους της συγκεκριμένης ρύθμισης. Δυστυχώς για τους Celtics αμφότερα τα συμβόλαια των Irving/Davis εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία. Κατά συνέπεια είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν ως τον Ιούλιο, για να επαναδιαπραγματευθούν την συμφωνία με τον Uncle Drew και στην συνέχεια να ασχοληθούν με την περίπτωση του Αμερικανού forward.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ