Τα συμπεράσματα από τη νίκη των Sixers στο Golden State (vids)

Τα συμπεράσματα από τη νίκη των Sixers στο Golden State (vids)

Το 10.gr αναλύει την αναμέτρηση των Philadelphia 76ers με τους Golden State Warriors.

Πριν από λίγες ημέρες οι Philadelphia 76ers ταξίδεψαν στην Καλιφόρνια για να αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές Golden State Warriors, σε μια μονομαχία ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του ΝΒΑ. Θα ήθελα πάρα πολύ να γράψω ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελούσε μια πρόβα των φετινών τελικών της λίγκας, όμως δυστυχώς δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οι Sixers έχουν να επιλύσουν αρκετά ζητηματάκια, μέχρι να θεωρηθούν αληθινοί διεκδικητές του τίτλου. Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι τουλάχιστον επέστρεψαν στην τρίτη θέση της Ανατολικής περιφέρειας και λογικά, θα παραμείνουν εκεί με δεδομένο τον τραυματισμό του Oladipo.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν αναμφίβολα συναρπαστική – οι Warriors προηγούνταν στο σκορ για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, όμως η Φιλαδέλφεια κατάφερε να προσπεράσει εξαπολύοντας μια αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος, διακόπτοντας έτσι το επιμέρους νικηφόρο σερί των 11 αγώνων που έτρεχαν οι Πολεμιστές. Σπουδαία νίκη για την αρμάδα του Brett Brown, η οποία για να παραμείνει πιστή στις αρχές της πήγε και έχασε από τους Sacramento Kings στο αμέσως επόμενο ματς. Τέλος πάντων. Ας συζητήσουμε παρέα, ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Ο Joel Embiid κέρδισε την μάχη κάτω από τις δυο ρακέτες. Σε γενικές γραμμές ο Καμερουνέζος γίγαντας πραγματοποίησε μια μέτρια εμφάνιση. Σκόραρε 20 πόντους, μάζεψε 19 rebounds,μοίρασε 4 assists και κατέγραψε -1 στο δείκτη του plus/minus. Τα ποσοστά του βέβαια ήταν ασυνήθιστα χαμηλά (8/24 σουτ, 0/5 τρίποντα), ενώ δεν απέφυγε ξανά τα πολλά λάθη (8). Τουλάχιστον κατόρθωσε να κρατήσει τον Cousins μόλις στους 7 πόντους/6 assists, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι αντιπροσωπεύει τον πιο ταλαντούχο Center της αμερικάνικης λίγκας.

Οι Sixers αγωνίστηκαν καταπληκτικά στην άμυνα. Δείτε λίγο την παρακάτω αμυντική κατοχή.

Οι Warriors αποφασίζουν να τρέξουν το περίφημο Low Post split. Ο Simmons σπάει το screen και επιτηρεί από κοντά τον Curry, απαγορεύοντας του το τρίποντο. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Embiid τοποθετεί ιδανικά το κορμί του στο Hedge Out και επιστρέφει γρήγορα στον παίκτη του, μην παραχωρώντας οποιοδήποτε εκατοστό στον αντίπαλο. Οι Sixers χάνουν το αμυντικό rebound, όμως ο Simmons σώζει την κατάσταση με ένα εκπληκτικό κόψιμο πάνω στον Curry.

Ο Landry Shamet συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Υπάρχει σημαντική πιθανότητα, η Φιλαδέλφεια να ανακάλυψε έναν πολύ καλό αναπληρωματικό αθλητή με την 26η επιλογής της στο περασμένο draft. Σίγουρα ο 21χρονος είναι ακόμη αρκετά ασταθής και δυσκολεύεται στα μετόπισθεν, παρόλα αυτά σουτάρει με 40,6% στο τρίποντο και δείχνει ικανός για plays όπως αυτό:

Chase down block μετά από λάθος του συμπαίκτη του, που ακολουθείται από ακαριαίο τράβηγμα της σκανδάλης στην επίθεση. Μεγάλη υπόθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ