Η εκπληκτική εμφάνιση του Αντετοκούνμπο κόντρα στους Nets (pics, vids)

Η εκπληκτική εμφάνιση του Αντετοκούνμπο κόντρα στους Nets (pics, vids)

Ο Έλληνας super star συνεχίζει να εντυπωσιάζει, στο δρόμο για το βραβείο του MVP

Από ότι φαίνεται οι Milwaukee Bucks δεν αστειεύονται καθόλου. Ξεκίνησαν την χρονιά με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και δείχνουν, πως δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να σταματήσουν. Άπαντες στον οργανισμό θεωρούν πως έχει φτάσει επιτέλους η ώρα τους και κρίνοντας από τα αποτελέσματα, είναι πραγματικά δύσκολο να διαφωνήσεις μαζί τους. Η μέχρι τώρα εκπληκτική τους πορεία, ξεπερνά τις προσδοκίες ακόμα και των πιο φανατικών οπαδών τους. Έπειτα από 52 παιχνίδια στρογγυλοκάθονται στην πρώτη θέση της Ανατολικής περιφέρειας, έχοντας ταυτόχρονα το καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα. Το γεγονός αυτό έχει συμβεί μόλις άλλες δύο φορές στην ιστορία της ομάδας – σε αμφότερες τα Ελάφια περπάτησαν όλη την διαδρομή, έως τους τελικούς του ΝΒΑ. Μήπως η αφήγηση θα επαναληφθεί ξανά φέτος;

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λογικά απολαμβάνει την κάθε στιγμή. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις αποτελούν πλέον συνηθισμένο φαινόμενο, με τον Έλληνα super star να έχει πάρει από το χεράκι του συμπαίκτες του, οδηγώντας τους εκ του ασφαλούς στο επόμενο βήμα. Οι ιθύνοντες του συλλόγου διαφοροποίησαν ριζικά τον καλοκαιρινό σχεδιασμό τους, πλαισιώνοντας τον με τους κατάλληλους αθλητές ώστε να αναδείξουν το τεράστιο ταλέντο του. Η επιλογή του ως αρχηγός στο προσεχές All Star game είναι μόνο η αρχή. Εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, τότε πιθανότατα θα κατακτήσει το πολυπόθητο βραβείο του MVP. Άλλωστε αντιπροσωπεύει εδώ και καιρό, το αδιαφιλονίκητο φαβορί – κανείς δεν μοιάζει ικανός να του το στερήσει.

Τις προάλλες μάλιστα επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά την τρομακτική φόρμα στην οποία βρίσκεται, διαλύοντας τους κακόμοιρους Brooklyn Nets. Σκόραρε 30 πόντους, κατέβασε 15 rebounds και μοίρασε 9 assists, χάνοντας οριακά ένα σπουδαίο triple double.

Ο Γιάννης είναι πραγματικά ασυναγώνιστος όταν εφορμά κάθετα προς την ρακέτα – δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι εκτελεί με το υψηλότερο ποσοστό κοντά στο καλάθι συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο παίκτη στη λίγκα. Επιπλέον η 5-out offense των Bucks, δημιουργεί συστηματικά τους κατάλληλους χώρους για να επιτεθεί προς τα μέσα.

Η κατάληξη της φάσης είναι αυτή:

Δεν υπάρχει παίκτης που να μπορεί να μείνει μπροστά του σε τέτοιες καταστάσεις. Ο αδιανόητος διασκελισμός και τα μακριά του άκρα, τον καθιστούν ουσιαστικά μη αντιμετωπίσιμο για τις αντίπαλες άμυνες. Το spacing που του παρέχει απλόχερα η ομάδα, του επιτρέπει να επιτίθεται στο ζωγραφιστό κατά το δοκούν.

Τα σπάνια αθλητικά προσόντα με τα οποία τον προίκισε η φύση, ευεργετούν το παιχνίδι του και στο περίφημο transition. Τα Ελάφια διαθέτουν την καλύτερη άμυνα σε ολόκληρο το ΝΒΑ, καθώς δέχονται μόλις 103,4 πόντους ανά 100 κατοχές. Κατά συνέπεια, σε κάθε αναμέτρηση υπάρχουν πάμπολλες ευκαιρίες για τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο έπειτα από τρομερές αμυντικές προσπάθειες, όπως οι παρακάτω.

Το Mου τίτλου. Μένει μόνο να δούμε πως θα τελειώσει αυτή η παραμυθένια σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ