Μήπως πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά την περίπτωση του Trae Young; (vids)

Μήπως πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά την περίπτωση του Trae Young; (vids)

Το βραβείο του rookie της χρονιάς, ξαφνικά απέκτησε έναν ακόμη μνηστήρα.

Ο Luka Doncic μπορεί να εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα για το βραβείο του rookie της χρονιάς, όμως υπάρχει ακόμα ένας πιτσιρικάς που τον τελευταίο καιρό πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, διεκδικώντας με ίσες αξιώσεις τον άτυπο τίτλο του καλύτερου νέου αθλητή της λίγκας.

Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον Trae Young. Μάλιστα υπάρχει μπόλικη ίντριγκα γύρω από τους δύο συγκεκριμένους μπασκετμπολίστες, καθώς οι Dallas Mavericks αντάλλαξαν την επιλογή τους στο draft με τους Atlanta Hawks με σκοπό να αποκτήσουν τον Doncic. Αναπόφευκτα λοιπόν η πορεία των δύο παικτών θα μπει σε μια ιδιότυπη ζυγαριά, ώστε να αποφανθούμε ποιος οργανισμός έπραξε πιο σωστά. Μέχρι στιγμής ο Σλοβένος κερδίζει το στοίχημα, εν μέρει εξαιτίας του μεγάλου θορύβου που συνοδεύει το όνομα του από τις σεζόν που πέρασε στην Ευρώπη. Τα αμερικάνικα media άλλωστε, διψάνε για τέτοιου είδους ιστορίες.

Μην με παρεξηγήσετε, ο Luka αξίζει κάθε λέξη που έχει γραφτεί με αφορμή τις φοβερές του επιδόσεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Young έρχεται από πίσω με φόρα και έχει κάθε λόγο να πιστεύει, πως μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το σχετικό βραβείο. Για παράδειγμα πρόσφατα έγινε ο μοναδικός rookie στην ιστορία του ΝΒΑ, ο οποίος καταφέρνει να σκοράρει 49 πόντους, μοιράζοντας ταυτόχρονα και 16 assists. Διόλου άσχημα έτσι δεν είναι; Ρίξτε τώρα μια ματιά στο παρακάτω tweet – απεικονίζει τα στατιστικά του πρωταγωνιστής μας, στις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις.

Επιπλέον αποτελεί έναν από τους τέσσερις μόλις αθλητές, οι οποίοι έχουν καταγράψει τουλάχιστον 40 πόντους παρέα με 11 assists, στην παρθενική τους χρονιά στο ΝΒΑ. Οι υπόλοιποι τρείς είναι κάτι τυχαίοι τύποι όπως οι Michael Jordan, Lebron James και Oscar Robertson. Να μην ξεχάσω επίσης να αναφέρω, ότι ο Young βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση της λίγκας στις συνολικές assists με 478. Και όλα αυτά από ένα παιδί 20 ετών.

Όσο συνεχίζει να αγωνίζεται, οι συγκρίσεις με τον Stephen Curry μοιάζουν ολοένα και περισσότερο ακριβείς. Ο πρωταγωνιστής μας διακρίνεται από μια από τις πιο γρήγορες μηχανικές στο σουτ- απελευθερώνει αστραπιαία την μπάλα, πριν ο αμυντικός προλάβει να αντιδράσει. Επιπρόσθετα είναι ικανός να πυροβολήσει κυριολεκτικά από οπουδήποτε, καθώς το βεληνεκές του είναι αντίστοιχο με εκείνο του Curry. Δείτε φερ’ ειπείν τον τρόπο με τον οποίο έστειλε το ματς κόντρα στους Bulls στην παράταση.

Οι ομοιότητες είναι πολλές, δεν νομίζετε; Σε κάθε περίπτωση το μέλλον φαντάζει λαμπρό στην Atlanta. Παιχνίδι με το παιχνίδι ο Trae Young αποδεικνύει ότι διαθέτει όλα εκείνα τα απαραίτητα προσόντα, ώστε να εξελιχθεί στον επόμενο σπουδαίο point guard του αμερικάνικου μπάσκετ. Απολαύστε τα κατορθώματα του, στο βίντεο που ακολουθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ