Γουέστμπρουκ: «Δεν ανέχομαι τον ρατσισμό και την ασέβεια»

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ του οποίου ο τσακωμός με έναν οπαδό των Τζαζ έγινε viral, δίνει τη δική του εκδοχή της ιστορίας και κάνει λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του.


Γουέστμπρουκ: «Δεν ανέχομαι τον ρατσισμό και την ασέβεια» | to10.gr

Οι Θάντερ κατάφεραν να επικρατήσουν των Τζαζ με 98-89 μέσα στην Γιούτα, όπου ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έγινε πρωταγωνιστής σε ένα ασυνήθιστο περιστατικό, απευθυνόμενος προς την εξέδρα, σε οπαδό των Τζαζ  και την γυναίκα του, καταγγέλλοντας μετά ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση.

Συγκεκριμένα, γυρίζοντας προς την εξέδρα και απευθυνόμενος σε έναν οπαδό των Τζαζ είπε: «Στο υπόσχομαι. Δεν αστειεύομαι. Το ορκίζομαι στον Θεό. Το ορκίζομαι στον Θεό. Θα σε γαμ…σω, θα γαμ…σω εσένα και την γυναίκα σου. Θα σε γαμ…σω. Στο ορκίζομαι σε ό,τι αγαπάω. Στο ορκίζομαι».

Ο Γουέστμπρουκ κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση, με τους δύο συμπαίκτες, Ρέιμοντ Φέλτον και Πάτρικ Πάτερσον, να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του.

«Προφανώς όλοι μιλούν για το video που κυκλοφόρησε. Αυτό ξεκίνησε όμως με έναν νεαρό και την γυναίκα του στην εξέδρα να μου λένε «πέσε κάτω στα γόνατα όπως έχεις συνηθίσει». Για εμένα, αυτό δείχνει ασέβεια, νομίζω ότι είναι ρατσιστικό και απρεπές, επειδή δεν υπάρχει προστασία για τους παίκτες. Νομίζω ότι έχουμε πολλούς σπουδαίους οπαδούς που έρχονται και απολαμβάνουν το παιχνίδι. Και μετά έρχονται κάποιοι και λένε πράγματα για εμένα και την οικογένειά μου», είπε ο Γουέστμπρουκ.

«Εδώ και πολλά χρόνια κάνω όλα τα σωστά πράγματα. Δεν έχω βλάψει κανέναν, δεν έχω πλακωθεί με κάποιον οπαδό. Είμαι ταπεινός, δέχομαι την κριτική όλων. Δεν πρόκειται όμως να ανεχτώ την ασέβεια. Δεν πρόκειται λοιπόν να δεχθώ να μην σέβονται εμένα και την οικογένειά μου. Δε νομίζω ότι είναι δίκαιο για τους παίκτες, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους παίκτες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο