Μόνο αυτός: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ικανός για ΜVP και κορυφαίος αμυντικός την ίδια σεζόν!

Μόνο αυτός: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ικανός για ΜVP και κορυφαίος αμυντικός την ίδια σεζόν!

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΝΒΑ η επιρροή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον τομέα της άμυνας είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να του αποφέρει, εκτός από το βραβείο του ΜVP, και αυτό ου κορυφαίου αμυντικού την ίδια σεζόν!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο και αυτό είναι κάτι παραπάνω εμφανές.

Ο σταρ των Μπακς κάθε σεζόν προσθέτει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του και έτσι έχει καταφέρει να λογίζεται πλέον από τους ειδικούς του μπάσκετ ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ.

Η φετινή σεζόν είναι η κορυφαία της καριέρας του και έτσι μόνο τυχαίο δεν είναι οτι το Μιλγουόκι φιγουράρει αυτή τη στιγμή στην κορυφή του ΝΒΑ με ρεκόρ 51-17.

Φέτος ο Ελληνας άσος έχει 27 πόντους, 12,6 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ κατά μέσο όρο, έχοντας αγωνιστεί σε 63 παιχνίδια.

Γενικότερα το παιχνίδι του γίνεται διαρκώς πιο ολοκληρωμένο και εκτός από το σκοράρισμα και τα εντυπωσιακά καρφώματα ολοένα και μεγαλύτερη γίνεται η συμβολή του στην άμυνα.

Τοσο όσον αφορά τον παίκτη που ο Γιάννης μαρκάρει κάθε φορά, όσο και η συνολική συνεισφορά του στην αμυντική λειτουργία ολόκληρης της ομάδας του. Τους χώρους που καλύπτει, τα σουτ που αλλοιώνει και γενικότερα πως επηρεάζει την επιθετική αποτελεσματικότητα των αντιπάλων του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και τα «ελάφια» διαθέτουν την κορυφαία άμυνα του πρωταθλήματος και σε αυτό έχει βοηθήσει καταλυτικά ο Γιάννης.

Ετσι οπως αναφέρουν οι ειδικοί, ο Greek Freak είναι πιθανό όχι απλά να κερδίσει το βραβείο του MVP της σεζόν, αλλά ταυτόχρονα και του καλύτερου αμυντικού του πρωταθλήματος!

Κι αν ακόμη αυτό δεν συμβεί φέτος, θεωρείται πολύ πιθανό να συμβεί τα προσεχή χρόνια.

Οι λόγοι που ο Γιάννης διεκδικεί το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού

Ο Έλληνας σούπερ σταρ είναι στην πρώτη τριάδα σε τέσσερις στατιστικές κατηγορίες που αφορούν το κομμάτι της άμυνας και επιβεβαιώνουν ότι ο Γιάννης πέρα από μία επιθετική μηχανή παίζει κομβικό ρόλο στο πίσω μέρος του γηπέδου.

  1. Ο Γιάννης είναι στη δεύτερη θέση σε ολόκληρο το ΝΒΑ σε ποσοστό ευστοχίας του (κάθε) αντιπάλου του στην άμυνα, αποδεικνύοντας πως είναι ένας κορυφαίος αμυντικός, καθώς δεν δέχεται πόντους στο ένας εναντίον ενός. Ο Greek Freak είναι πίσω μόνο από τον Τέιτουμ των Σέλτικς με ποσοστό 40.1. (ο Τέιτουμ έχει 39.9).
  2. Ακόμα ο Αντετοκούμπο παίρνει πολύ υψηλή βαθμολογία στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, καθώς βρίσκεται στην τρίτη θέση με βαθμολογία 100.8, πίσω μόνο από τους Τζο Ίνγκλις και ΝτέρικΦέιβορς των Τζαζ που έχουν βαθμολογία 100.7.
  3. Ο Γιάννης βρίσκεται στην κορυφή μιας λίστας που παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική αμυντική λειτουργία των Μπακς. Ειδικότερα, ο Greek Freak κερδίζει συνολικά 4.8 παραπάνω κατοχές για τα ελάφια και βρίσκεται στην πρώτη θέση όλης της λίγκας, καθώς στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Αντρέ Ντράμοντ που θεωρείται ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της χρονιάς. Ο σέντερ των Πίστονς έχει 4.6, ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ των Τζαζ έχει 4.4.
  4. Τέλος ακόμα μια στατιστική κατηγορία που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, ότι δηλαδή ο Γιάννης είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς τη φετινή σεζόν, είναι το +/- στο αμυντικό μισό. Ο Έλληνας σταρ είναι τρίτος στη λίστα με βαθμολογία 5.0, πίσω από τον Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ) και τον Μάιλς Τέρνερ (Πέισερς) που έχουν 5.1.

Όπως καταλαβαίνει κανείς οι παραπάνω είναι αρκετά σημαντικοί λόγοι για να αυξήσουν τις πιθανότητες να πάρει ο Γιάννης το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού, όμως υπάρχει ένα βασικό στοιχείο που μετριέται στο τέλος της κανονικής περιόδου. Η ομάδα που διαθέτει την καλύτερη άμυνα, και οι Μπακς τη διαθέτουν.

Τα ελάφια δέχονται 104.7 πόντους μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι, περίπου 0,5 λιγότερους από τους δεύτερους Πέισερς (105.2). Μπορεί σε μικροκατηγορίες λοιπόν ο Γιάννης να είναι ψηλά, αλλά έχει και το βασικότερο. Η ομάδα του είναι η καλύτερη στη λίγκα. Και ο Greek Freak είναι βάσει των παραπάνω η κύρια αιτία.

Με τη λογική πως απομένουν περίπου 15 παιχνίδια για κάθε ομάδα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, δύσκολα θα αλλάξει αυτό και αν οι Μπακς δεν αυτοκτονήσουν θα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στο αμυντικό κομμάτι. Αυτόματα λοιπόν ο Γιάννης είναι βασικός υποψήφιος και για το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού (πέρα από το MVP), ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται και στην κορυφαία αμυντική πεντάδα το καλοκαίρι. Από τα παραπάνω λοιπόν ο Γιάννης θα «παλέψει» ουσιαστικά για το συγκεκριμένο βραβείο με τους Αντρέ Ντράμοντ, Ντέρικ Φέιβορς και Ρούντι Γκομπέρ που βρίσκονται ψηλά σχεδόν σε όλες τις λίστες, όντας μάλιστα ο μοναδικός που δεν αγωνίζεται στη θέση του σέντερ (τυπικά).

https://twitter.com/Bucks/status/1106586351913164800

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ