Ανύπαρκτοι χωρίς τον ΛεΜπρον οι Λέικερς

Ανύπαρκτοι χωρίς τον ΛεΜπρον οι Λέικερς

Τα νούμερα αποτυπώνουν την σκληρή αλήθεια και δείχνουν πως οι Λέικερς είναι μια κάτω του μετρίου ομάδα χωρίς των Βασιλιά στην σύνθεσή της.

Ο όρος «The LeBron James effect» έχει… πολυφορεθεί τελευταία. Αφορά την τεράστια επιρροή του Τζέιμς τόσο αθλητικά όσο και εμπορικά στις ομάδες στις οποίες εντάσσεται, αλλά και στις ομάδες από τις οποίες αποχωρεί.

Μια ματιά στην εικόνα και την ανταγωνιστικότητα των φετινών Καβαλίερς θα σας πείσει για του λόγου το αληθές. Ωστόσο οι Λέικερς οι οποίοι τον ενέταξαν στο δυναμικό τους κατάφεραν να μείνουν εκτός playoffs. Έγιναν έτσι η πρώτη ομάδα του Τζέιμς που μένει εκτός μετά από 13 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του Βασιλιά στη διαδικασία αυτή.

Πολύς λόγος έγινε για την αποτελεσματικότητα του LJ23, αλλά οι αριθμοί είναι σύμμαχοί του και αποδεικνύουν πως ο σημαντικότερος λόγος που δεν τα κατάφεραν οι Λιμνάνθρωποι είναι ο μακροχρόνιος τραυματισμό του.

Ο 34χρονος έχει αγωνιστεί ως ώρας τα λιγότερα παιχνίδια της καριέρας του στη regular season (μόλις 53) και έχει 27.4 πόντους, 8.6 ριμπάουντ, 8.2 ασίστ και 1.3 κλεψίματα στα 35.3 λεπτά που βρίσκεται στο παρκέ. Το σημαντικότερο είναι όμως το γεγονός ότι όσο αγωνίζεται ο Τζέιμς οι Λέικερς βρίσκονται στο +7 στον δείκτη plus/minus, ενώ στα ματς που δεν αγωνίζεται, υποχωρούν στο απίστευτο -158!

«The LeBron James effect» λοιπόν σε όλο του το μεγαλείο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ