ESPN: Γι’ αυτό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο κορυφαίος στον κόσμο

ESPN: Γι’ αυτό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο κορυφαίος στον κόσμο

Πρώτο θέμα στο ESPN ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το οποίο αφιερώνει ένα αποθεωτικό άρθρο για τον «Greek Freak» εξηγώντας γιατί είναι ο καλύτερος του κόσμου!

Για πολλοστή φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γνωρίζει την αναγνώριση από τα κορυφαία δίκτυα της Αμερικής με τους «ειδικούς» του μπάσκετ να υποκλίνονται στο ταλέντο του.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά του ESPN να αφιερώσει ένα πολύ όμορφο άρθρο στον 24χρονο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς. Μάλιστα το κείμενο κάνει… πέρα τον ηγέτη των Ρόκετς Τζέιμς Χάρντεν εξηγώντας γιατί ο «Κούνμπο» δεν είναι απλά ο MVP της σεζόν στο ΝΒΑ, αλλά ο καλύτερος παίκτης του κόσμου!

«Με κάθε σεβασμό στον μουσάτο προφήτη του Χιούστον (σ.σ. Τζέιμς Χάρντεν) ο Αντετοκούνμπο δεν είναι απλά ο MVP της σεζόν. Είναι ο τέλειος σούπερ σταρ και στις δύο πλευρές του παρκέ για τον δρόμο που βρίσκεται αυτή την στιγμή το ΝΒΑ και για το πού οδεύει», σημειώνει το άρθρο το οποίο τιτλοφορείται: «Ένα αστέρι δημιουργείται: Ο Γιάννης είναι ο καλύτερος παίκτης μπάσκετ εν ζωή».

Το κείμενο συγκρίνει τον Γιάννη με άλλους μεγάλους του παρόντος αλλά και του παρελθόντος. Όπως για παράδειγμα τον Σακίλ Ο’ Νίλ, στον τομέα της κυριαρχίας μέσα στη ρακέτα, ειδικότερα όσον αφορά το σκοράρισμα από το «ζωγραφιστό». Ουσιαστικά οι επιδόσεις του σταρ των Μπακς συγκρίνονται μόνο με εκείνες του Σακ για την τελευταία 20ετία.

Το άρθρο συνεχίζει τονίζοντας την εντυπωσιακή βελτίωση του Αντετοκούνμπο και σε έναν άλλο τομέα. «Όταν οι άμυνες προσαρμόζονται πάνω του, ο Γιάννης έχει την δυνατότητα να πασάρει στους αμαρκάριστους παίκτες. Από τις 8,4 ασίστ ανά 100 κατοχές ως ρούκι, ο Αντετοκούνμπο έχει 17 τελικές πάσες φέτος, όντας τέταρτος στην συνολική λίστα με ασίστ σε τρίποντα σε όλο το ΝΒΑ (σ.σ. 245)».

Τα στατιστικά του «ζαλίζουν»

Επίσης το αφιέρωμα εστιάζει και μεγάλη συμβολή του Γιάννη όσον αφορά την αμυντική λειτουργία του Γιάννη. Συγκεκριμένα ο «Greek Freeak» έχει το καλύτερο defensive win share (μερίδιο στην άμυνα) στο πρωτάθλημα (0.179) σε παίκτες με περισσότερες από μία συμμετοχή. Διαθέτει τέτοιο κορμί, τέτοια τεράστια άκρα και τέτοια αθλητικότητα που τον κάνουν ικανό να μαρκάρει περιφερειακούς παίκτες, να κυνηγάει παντού κάθε αντιπάλο και φυσικά να προστατεύσει την ρακέτα

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 216 παίκτες που έχουν παίξει άμυνα σε τουλάχιστον 100 σουτ είναι ο πιο αποτελεσματικός rim protector (άμυνα πάνω από τη στεφάνη), με ποσοστό επιτυχίας για τον αντίπαλο στο 52,7%.

Συν τοις άλλοις ο Γιάννης κατατάσσεται  δεύτερος στην συλλογή αμυντικών «σκουπιδιών» και τρίτος καλύτερος στο defensive rating, μεταξύ όσων έχουν παίξει σε τουλάχιστον 50 ματς και μέσο όρο 20′ συμμετοχής. Παράλληλα, μαζί με τον Κόβινγκτον των Σίξερς είναι οι μόνοι παίκτες στα «φτερά» στο Top 20 του defensive real plus minus.

Καταλήγοντας ο δημοσιογράφος Κιρκ Γκόλντσμπερι που επιμέλειται το θέμα σημειώνει: «Η ψηφοφορία για τον πολυτιμότερο της σεζόν λογικά θα είναι οριακή. Αλλά η καλύτερη ομάδα της λίγκας έχει έναν σούπερ σταρ ο οποίος είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος παίκτης στις δύο πλευρές του παρκέ στο κορυφαίο σπορ της κατηγορίας. Υπάρχει κάτι περισσότερο πολύτιμο από αυτό;» αναρωτιέται αποθεώνοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ