Σαρωτικές αλλαγές στο ΝΒΑ προανήγγειλε ο Σίλβερ

Σαρωτικές αλλαγές στο ΝΒΑ προανήγγειλε ο Σίλβερ

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, σε επίσημη συνέλευση της Λίγκας τόνισε την ανάγκη να δρομολογηθούν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Ο Άνταμ Σίλβερ φαίνεται διατεθειμένος να κάνει βαθιές τομές και να αλλάξει αυτόν που γνωρίζουμε όλοι ως ΝΒΑ. Τόνισε πως το εν λόγω format είναι 50 και πλέον χρόνων και ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν νέες συνήθεις και παραδόσεις τόσο σε αθλητές όσο και σε θεατές, προαναγγέλλοντας ακόμα και τη δημιουργία μικρότερων τουρνουά μέσα στη σεζόν.

Διαβάστε παρακάτω τα άκρως ενδιαφέροντα πλάνα που φαίνεται να έχει στο μυαλό του ο Σίλβερ για το ΝΒΑ, τα οποία εξέθεσε εν μέρει στη γενική συνέλευση της Λίγκας:

«Το σύστημα διεξαγωγής που έχουμε αυτή τη στιγμή παρουσιάζει μία σεζόν 82 αγώνων και δεν υπάρχει κάτι μαγικό γύρω από αυτό. Μου αρέσουν οι παραδόσεις, αλλά από την άλλη πλευρά το σύστημα είναι 50 ετών και παραπάνω.

Αυτός είναι ο λόγος που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να κοιτάξω διαφορετικών ειδών συστήματα διεξαγωγής, εναλλακτικά τουρνουά μέσα στη σεζόν για παράδειγμα. Δεχόμενοι ακόμη ότι οι αθλητές έχουν τόσα μίλια στις πλάτες τους, ίσως υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος να το παρουσιάσεις. Υποθέτοντας ότι οι παίκτες θα έχουν 82 αγώνες, ίσως θα έπρεπε κάποιοι εξ αυτών να είναι για την κανονική περίοδο και να υπάρξουν δύο άλλα τουρνουά κατά την διάρκεια της χρονιάς» τόνισε ο Σίλβερ παραδεχόμενος βέβαια ότι η ρουτίνα για τον θεατή δύσκολα αλλάζει.

«Ξέρω ότι για τους περισσότερους Αμερικανούς αυτό είναι πολύ ξένο, επειδή δεν έχουν συνηθίσει να έχουν διαφορετικούς στόχους κατά την διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στο διεθνές ποδόσφαιρο. Θα χρειαστεί χρόνος να δημιουργήσουμε νέες παραδόσεις, επειδή αρχικά η αντίδραση θα είναι ότι ουδείς ασχολείται ποιος θα κερδίσει δύο τουρνουά μέσα στην χρονιά. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι το πρωτάθλημα.

Για αυτό χρειάζεται να κάνουμε μακροπρόθεσμα πλάνα. Θα ήταν δίκαιο για τον θεατή αν επιστημονικά αποδεικνυόταν ότι 82 παιχνίδια είναι πάρα πολλά για τους παίκτες. Το δέχομαι αυτό και είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ