Ντέιβιντ Μπλατ: Σειρήνες ΝΒΑ για τον κόουτς του Ολυμπιακού

Ντέιβιντ Μπλατ: Σειρήνες ΝΒΑ για τον κόουτς του Ολυμπιακού

Το Φοίνιξ ψάχνει τον επόμενο προπονητή του και ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι «υποψήφιος»

Στην Ελλάδα η μηχανή του κιμά δουλεύει στο φουλ, δίχως να κάνει διακρίσεις. Κάπως έτσι μια κακή σεζόν του Ολυμπιακού με κάθε λογής προβλήματα να κάνουν την εμφάνιση τους στο λιμάνι, σχεδόν απομυθοποίησαν τον Ντέιβιντ Μπλατ. Τον Αμερικανό προπονητή που η προσωπική του συλλογή σε τίτλους θα μπορούσε να σχηματίσει μια… έκθεση προς παρατήρηση των φίλων του μπάσκετ.

Στην πατρίδα του πάλι, τον έμπειρο τεχνικό τον θυμούνται ως τον ίδιο Μπλατ, που πριν από μερικές σεζόν έφτιαξε τους Καβς του ΛεΜπρον. Τους τελευταίους πρωταθλητές Καβαλίερς που ολοκλήρωσαν την διαδρομή με τον «βοηθό» Τάιρον Λου. Και κάπως έτσι; Ο κόουτς του Ολυμπιακού είναι πάντα στο «παιχνίδι» για τους πάγκους που ανοίγουν. Όπως αυτόν των Σανς του Φοίνιξ που όπως φαίνεται έχουν κατά νου την περίπτωση του 60άχρονου.

Η ομάδα του Φοίνιξ λοιπόν εκτιμά πως η εμπειρία του Μπλατ, μπορεί ομολογουμένως να την οδηγήσει στο επόμενο στάδιο. Κολλημένοι χρόνια οι Suns στα χαμηλά πατώματα του ΝΒΑ, μακριά απο τα πλέι-οφ, αλλά με πολλούς καλούς νέους παίκτες στο ρόστερ τους ψάχνουν έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να τους γυρίσει τη σελίδα. Πέρσι επένδυσαν στον Ιγκόρ Κοκόσκοφ, πρωταθλητή Ευρώπης με τη Σλοβενία και επί σειρά ετών βοηθού του μεγάλου Γκρεγκ Πόποβιτς. Η ιστορία όμως δεν εξελίχθηκε ιδανικά. Θα είναι ο επόμενος ο νυν του Ολυμπιακού; Θα το δείξει ο χρόνος. Μάλλον όμως είναι μια καλή ευκαιρία αυτό το φλερτ για να θυμηθούμε τα αυτονόητα. Και κυρίως το όνομα του προπονητή που βρίσκεται μπροστά απο τον ερυθρόλευκο πάγκο.

Ο Μπλατ δεν όρισε το μπάτζετ της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Οι επιλογές των Αμερικανών που έκανε, έγιναν με γνώμονα τις οικονομικές δυνατότητες του κλαμπ. Το ότι τα ποσοστά ευστοχίας του δεν ήταν ικανοποιητικά, δεν αλλάζει και τον συντελεστή δυσκολίας του εγχειρήματος.

Ο Μπλατ δεν ευθύνεται για όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια της ομάδας με την διαρροή του περίφημου «ηχητικού» που έκανε άνω-κάτω την ομάδα. Όπως δεν ευθύνεται για τους τραυματισμούς του Σπανούλη και του Στρέλνιεκς που επί της ουσίας στοίχισαν και τον αποκλεισμό της ομάδας απο τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας.

Δεν ευθύνεται επίσης για το δικό του πρόβλημα υγείας που φέτος του έκανε τη ζωή δύσκολη στην καθημερινότητα. Κάποια πράγματα απλά συμβαίνουν και πρέπει να βρεις το κουράγιο να τα αντιμετωπίσεις.

Ευθύνεται όμως γιατί δεν βρήκε τρόπο να πατήσει… φρένο στον αγωνιστικό κατήφορο που ξεκίνησε απο τον Γενάρη. Που δεν πίεσε για «αλλαγές» ξένων, όσο υπήρχε καιρός. Που δεν φρόντισε να «προσγειώσει» στην πραγματικότητα και τους παίκτες του, αλλά και τον κόσμο που είχε μείνει με την εντύπωση πως απο τον Φλεβάρη και έπειτα ο Ολυμπιακός θα ήταν έτοιμος για… όλα. Αυτές είναι οι δικές του μεγάλες ευθύνες. Και σίγουρα δεν αλλάζουν.

Όπως και να έχει; Οι Ερυθρόλευκοι φαίνεται πως θέλουν να συνεχίσουν μαζί του. Και ο ίδιος επίσης. Εκτός βεβαίως αν… Αν όντως προκύψει κάτι απο το ΝΒΑ. Εκεί σαφώς και τα δεδομένα αλλάζουν. Όπως αλλάζουν και για τον Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Έχει δύο θρύλους του μπάσκετ, η Ελλάδα στους πάγκους της. Και αυτό δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε. Ούτε να το ξεχνάμε όταν οι «κρίσεις» αφορούν μόνο σε μια σεζόν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ