Ο Nikola Jokic οδηγεί τους Denver Nuggets σε αχαρτογράφητα νερά

Ο Nikola Jokic οδηγεί τους Denver Nuggets σε αχαρτογράφητα νερά

Η νέα εκπληκτική παράσταση του Σέρβου αρτίστα, Nikola Jokic, κόντρα στους Portland Trail Blazers.

Αφού ξεμπέρδεψαν με το παραδοσιακά επικίνδυνο εμπόδιο των San Antonio Spurs, οι Denver Nuggets συνεχίζουν ακάθεκτοι την εκπληκτική τους πορεία προς τους τελικούς του ΝΒΑ. Αντίπαλος τους στο δεύτερο γύρο των playoffs αποτελούν οι εξαιρετικοί Portland Trail Blazers, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν δίχως αμφιβολία μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν. Στον πρώτο αγώνα της σειράς οι Σβώλοι – που διαθέτουν το πολύτιμο πλεονέκτημα της έδρας – κατάφεραν να φτάσουν σε μια σπουδαία επικράτηση, παρά το γεγονός πως είχαν μόλις μια ημέρα ξεκούρασης και προετοιμασίας από την τελευταία τους αναμέτρηση.

Στο επίκεντρο της μεγάλης νίκης των Nuggets, βρίσκεται φυσικά για πολλοστή φορά ο φανταστικός Nikola Jokic. Ο Σέρβος γίγαντας εξακολουθεί να εντυπωσιάζει τους πάντες με τις εμφανίσεις του, διαλύοντας σιγά σιγά οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τη δυνητική διακύμανση της απόδοση του, στην πάντοτε απαιτητική postseason. Σίγουρα το μαρκάρισμα με τον Enes Kanter δεν είναι το δυσκολότερο που έχει συναντήσει στην καριέρα του, όμως αυτό δεν μειώνει σε τίποτε την απόλυτη κυριαρχία του κάτω από τις δύο μπασκέτες. Μέχρι στιγμής στα playoffs σκοράρει 24,9 πόντους, κατεβάζει 11,8 rebounds και μοιράζει 8,8 assists. Κόντρα στους Blazers η στατιστική του κατέγραψε 37 πόντους, 9 rebound, 6 assists, 3 κλεψίματα και δύο τάπες – και όλα αυτά όπως αναφέραμε, με μόλις μία μέρα κενό. Ευτυχώς δηλαδή που δεν είναι αθλητικός.

Εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, τότε νομίζω ότι πολύ σύντομα θα συζητάμε για τον κορυφαίο ψηλό της λίγκας.
Εάν εξαιρέσουμε τα τρία εύστοχα τρίποντα, η συντριπτική πλειοψηφία των πόντων του προήλθαν μέσα από καταστάσεις pick n roll. Εδώ βέβαια οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα και στον Mike Malone, ο οποίος διέγνωσε σωστά την αδυναμία των φιλοξενούμενων σε οποιασδήποτε μορφής pick n roll άμυνας.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο και ταλαιπωρεί το franchise του Portland εδώ και αρκετές σεζόν. Οι περιφερειακοί του αδυνατούν συστηματικά να «σπάσουν» τα αντίπαλα screens, ενώ ο Kanter δεν διαθέτει επουδενί την αμυντική παιδεία ώστε να ανταποκριθεί στα μετόπισθεν. Το Denver σκόραρε κυριολεκτικά κατά βούληση.

Ο Joker από την πλευρά του, μας παρουσίασε σε αρκετές περιπτώσεις το εμφανώς βελτιωμένο του παιχνίδι στο Post, που βασίζεται στην υψηλή του τεχνική, τις διαρκείς προσποιήσεις αλλά και την ωμή του δύναμη.

Παρόλα αυτά το εντυπωσιακότερο με διαφορά στοιχείο της παρουσίας του, παραμένει ο τρόπος με τον οποίο εντοπίζει τις κινήσεις των συμπαικτών του στο χώρο και τους πασάρει στο σωστό χρόνο τη μπάλα. Οι assists του, σε αφήνουν ώρες ώρες με το στόμα ανοιχτό. Μιλάμε για έναν Center, που μπορεί άνετα να λειτουργήσει ως δημιουργός μισού γηπέδου.

Εννίοτε τον βλέπουμε να εκτελεί και χρέη χειριστή (όπως στο τρίτο στιγμιότυπο), με τον Jamal Murray να του στήνει ένα screen στην περίμετρο για να εφορμήσει προς το καλάθι. Ο Σέρβος έχει στη κυριολεξία, πολλά κιλά μπάσκετ μέσα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ