Ντέιβιντ Μπλατ : Γιατί οι Φοίνιξ Σανς τον έχουν στο Νο 2 της λίστας τους

Ντέιβιντ Μπλατ : Γιατί οι Φοίνιξ Σανς τον έχουν στο Νο 2 της λίστας τους

Πως ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ είναι στο Νο 2 της λίστας του Φοίνιξ. Ποιος το πρόσωπο κλειδί για ένα φλερτ που μπορεί κάλλιστα να καταλήξει σε γάμο

Ίσως η πιο… ροκ ομάδα του ΝΒΑ. Ένα τρελοκομείο που έχει βαλθεί να ζει με τις αναμνήσεις. Κάπου εκεί στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα ήταν ο Μάικ Ντ Αντόνι και το περίφημο 7seconds or less, που υπηρέτησαν ο Στιβ Νας και ο Αμάρε Στουντεμαϊρ. Κάπου εκεί έχει σταματήσει και ο χρόνος για τους Φοίνιξ Σανς που εδώ και μια δεκαετία δεν λένε να σηκώσουν κεφάλι. Όχι για να πρωταγωνιστήσουν, αλλά έστω για να βρεθούν σε τροχιά πλέι-οφ. Και όπως φαίνεται αυτό o Ρόμπερτ Σάρβερ το αντιμετωπίζει… ευρωπαϊκά. Ο ιδιοκτήτης που την Μεγάλη Τρίτη μόλις «καθάρισε» έναν ακόμη προπονητή. Τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Είναι ξανά στο παζάρι αναζητώντας HC οι Σανς. Και όπως φαίνεται είναι ψηλά στη λίστα τους, ένας δικός μας άνθρωπος. Ο Ντέιβιντ Μπλατ. Αν τα λέμε καλά; Μάλλον ο υπ αριθμόν 2 υποψήφιος για να ταξιδέψει στην Αριζόνα.

Ο Ρόμπερτ Σάρβερ, δεν έδιωξε μόνο τον προπονητή. Μέσα στη σεζόν «καθάρισε» και τον GM Ράιν Μακντόνουχ, ο οποίος δεν διάλεξε στο περσινό Νο1 του draft τον «πολύ» Λούκα Ντόνσιτς (παιδί του Κοκόσκοφ στην εθνική Σλοβενίας), αλλά τον σέντερ Ντε Αντρέ Άιτον. Όχι κακή επιλογή σίγουρα. Αλλά όχι και… Ντόνσιτς που μοιάζει με λεφτά στην τράπεζα. Το Φοίνιξ λοιπόν θέλει να τα κάνει όλα από την αρχή. Ως General Manager επέλεγε τον Τζέημς Τζόουνς που μόλις αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ο Τζόουνς αγωνίστηκε στο διάστημα 2013-17 στο Κλίβελαντ για τους Καβαλίερς. Εκεί είχε προπονητή το 2014-16 τον Ντέιβιντ Μπλατ. Καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας από πού προκύπτει το ενδιαφέρον για τον τεχνικό του Ολυμπιακού.

Για τον Μπλατ που δεν είναι το Νο1 στη λίστα. Αυτό ανήκει στον ασίσταντ των Σίξερς, Μόντι Γουίλιαμς ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιο καυτά ονόματα προπονητή αυτό το καλοκαίρι. Διότι στο κυνήγι του είναι ήδη και οι Λέικερς του ΛεΜπρον. Και με τους Λέικερς ανταγωνισμό σε τέτοιες ιστορίες δύσκολα καταφέρνεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Λογικά λοιπόν ο Μόντι Γουίλιαμς δεν θα βρεθεί στο Φοίνιξ. Άρα το θέμα με τον Μπλατ, γίνεται πιο σοβαρό από ότι φαίνεται στην πρώτη του ανάγνωση.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, είναι σεβάσμιος στην Αμερική. Δεν έχει το όνομα του Ρικ Πιτίνο αλλά θεωρείται σίγουρα μια σπουδαία λύση. Και κυρίως θεωρείται ικανός να φέρει επιτυχίες, όπως οι δεκάδες που βρίσκονται στο παλμαρέ του σε όλα τα επίπεδα, είτε με συλλόγους της Ευρώπης, είτε με εθνικές ομάδες. Το Φοίνιξ πέρα του 20άχρονο Άιτον, έχει τον «δολοφόνο» Ντένις Μπούκερ: Έναν από τους καλύτερους σούτινγκ γκαρτ της λίγκας. Μόλις 23 ετών. Έχει τον Μπέντερ στα 22 του, τον συνομήλικο του Τζος Τζάκσον, τον Μπρίτζες που είναι επίσης… συμμαθητής τους. Και θα έχει και φέτος ένα από τα υψηλότερα draft (το 3 με βάση τις πιθανότητες). Χρειάζεται λοιπόν ένας έμπειρος προπονητής να συνθέσει αυτό το παζλ. Να δώσει αρχές. Να δώσει ταυτότητα. Το Φοίνιξ έχει ανάγκη από έναν «δάσκαλο». Και όπως φαίνεται ο Μπλατ ταιριάζει στις προδιαγραφές αναζήτησης.

Αν τώρα ο 60άχρονος όντως έχει διάθεση να κάνει αυτό το ταξίδι, και να αναλάβει μια τέτοια επικίνδυνη αποστολή; Αυτό το γνωρίζει μονάχα ο ίδιος. Το πρόβλημα υγείας του είναι υπαρκτό και η εμπειρία του ΝΒΑ με τα αμέτρητα ταξίδια ένας «μπελάς» που δεν τον βάζει κάποιος εύκολα στην άκρη. Από την άλλη όμως δεν είναι ξεκάθαρο και τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό. Αν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι σκοπεύουν όντως να τον κρατήσουν, αν το κάνουν ποιες εγγυήσεις μπορεί να του δώσουν για του χρόνου κλπ. Η κατάσταση μοιάζει ρευστή γενικώς. Το ενδιαφέρον του Φοίνιξ όμως όχι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ