Η αμυντική κυριαρχία της Death Lineup (vids)

Η αμυντική κυριαρχία της Death Lineup (vids)

Πως η άμυνα της καλύτερης πεντάδας των Warriors, τσακίζει μέχρι στιγμής τα κόκαλα των Rockets.

Η πολυαναμενόμενη μονομαχία ανάμεσα στους Golden State Warriors και τους Houston Rockets, εξελίσσεται μέχρι στιγμής σε παράσταση για ένα ρόλο. Οι πρωταθλητές έχουν κυριαρχήσει σχεδόν ολοκληρωτικά στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι αποτελούν μια από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στην ιστορία του αθλήματος.

Προσωπικά έχουν απογοητευτεί πλήρως από την παρουσία των Ρουκετών. Ο Mike D’Antoni και οι συνεργάτες του αρνούνται πεισματικά να δοκιμάσουν οτιδήποτε καινούριο, ώστε να προβληματίσουν τον σπουδαίο τους αντίπαλο. Αφήνοντας στην άκρη το δράμα της διαιτησίας, νομίζω πως στην πραγματικότητα οι Πολεμιστές δεν έχουν πιεστεί επουδενί από την παρέα του James Harden.

Σε γενικές γραμμές οι αναμετρήσεις που προηγήθηκαν δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας. Οι δύο σύλλογοι γνωρίζονται πλέον πολύ καλά μεταξύ τους, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο.

Από μια άποψη ο τραυματισμός του DeMarcus Cousins ευεργέτησε τους Warriors, καθώς έδωσε το δικαίωμα στον Steve Kerr να χρησιμοποιήσει για περισσότερη ώρα τις λειτουργικότερες πεντάδες του, δίχως να προσπαθεί με το ζόρι να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής ανάμεσα στους αστέρες του.

Η περίφημη Death Lineup (με τον Draymond Green στο ρόλο του Center και τον Iguodala βασικό), έχει κυριολεκτικά τσακίσει τα κόκαλα των Rockets με την αμυντική συνοχή της.

Οι πρωταθλητές αμύνονται σαν μια γροθιά – ο καθένας καλύπτει τα νώτα του διπλανού του, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα προβλήματα στη δική τους επιθετική παραγωγή.

Καταρχάς δεν καταλαβαίνω γιατί το Houston επιμένει να σκρινάρει τον χειριστή, με τον παίκτη που μαρκάρει ο Kevin Durant. Σύμφωνοι ο Μούσιας είναι εκπληκτικός επιθετικά, όμως ούτε και αυτός μπορεί να σκοράρει με ευκολία απέναντι στα αμυντικά πλοκάμια του KD. Δεν μας έφταναν όλα τα υπόλοιπα – τώρα πρέπει να υποστούμε και τον Durant.

https://streamable.com/7h8zb

Τα δύο παρακάτω στιγμιότυπα, είναι χαρακτηριστικά της αμυντικής χημείας που έχει αναπτύξει το Golden State.

https://streamable.com/birbu

Στο πρώτο οι Ρουκέτες βρίσκουν επιτέλους το miss match που επιθυμούν: Harden εναντίον Curry. Ο Harden τον ξεπερνά εύκολα με ντρίμπλα – όμως προσέξτε τη συμπεριφορά του Steph. Γνωρίζει πως ο Iguodala θα τον καλύψει και μετακινείται ώστε να ανακόψει τη πιθανή πάσα προς τον Capela. Τρομερή φάση.

Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι αποφασίζουν να αλλάξουν στα screen, πριν ο Μούσιας ξεκινήσει την επίθεση του. Βέβαια στο βάθος παρατηρούμε μια ασυνεννοησία, αφού το δίδυμο των Durant/Curry αδυνατεί να αναθέσει τα μεταξύ του μαρκαρίσματα. Ξαφνικά ο Rivers διαθέτει έναν ορθάνοιχτο διάδρομο προς το καλάθι.

Το γεγονός αυτό αναγκάζει τον Draymond Green να περιστραφεί από την αδύνατη πλευρά και με τη βοήθεια του Curry που έχει επιστρέψει στη φάση, σώζουν την κατοχή για τους Warriors. Μιλάμε πραγματικά για αδιανόητα επίπεδα επικοινωνίας και εμπιστοσύνης στα μετόπισθεν. Οι Rockets τα έχουν βρει σκούρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ