Οι πρωταθλητές Γουόριορς και τρία απίστευτα ρεκόρ

Οι πρωταθλητές Γουόριορς και τρία απίστευτα ρεκόρ

Ο Γουόριορς έκαναν το 4-0 κόντρα στους Μπλέιζερς και κατέκτησαν τον Τίτλο στη Δύση κάνοντας τρία πραγματικά εντυπωσιακά ρεκόρ στον δρόμο τους προς ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Σε ένα ματς για γερά νεύρα στο Moda Center του Πόρτλαντ, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς επιβλήθηκαν στην παράταση με 119-117 των Μπλέιζερς και κατέκτησαν έτσι τον 8 Τίτλο τους στη Δύση (έχουν άλλους τρεις στην Ανατολή).

Παράλληλα πέτυχαν κάτι μοναδικό καθώς προκρίθηκαν για 5η σερί φορά σε Τελικούς ΝΒΑ κάτι που είχαν καταφέρει στην Ιστορία της Λίγκας μόνο οι τεράστιοι Μπόστον Σέλτικς των 60s. Για την ακρίβεια η υπερομάδα της εποχής αυτής κατάφερε κάτι που θεωρείται αδύνατο να επαναληφθεί. Την παρουσία της σε 10 (!!!) σερί Τελικούς του ΝΒΑ από το 1957 έως και τοι 1966.

 

Όπως και να έχει οι Dubs του Στιβ Κερ, είναι ό,τι αρτιότερο έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια και δικαίως έχουν καταλάβει τον δικό τους χώρο στα βιβλία της Ιστορίας του αμερικάνικου μπάσκετ. Για να τα καταφέρουν όμως οι Γουόριορς χρειάστηκε να κάνουν ένα μεγάλο ματς οι Στεφ Κάρι και Ντρέιμοντ Γκριν που πέτυχαν κάτι πολύ σπάνιο.

Ο χαρισματικός σουτέρ των Πολεμιστών είχε 37 πόντους, 13 ριμπάουντ και 11 ασίστ και ο δυναμικός φόργουορντ έκανε για άλλη μια φορά εξαιρετική δουλειά με 18 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Πέτυχαν και οι δύο triple double, γεγονός που τους καθιστά μοναδικούς συμπαίκτες από καταβολής του ΝΒΑ που το καταφέρνουν στο ίδιο ματς σε διαδικασία playoffs.

 

Τέλος, μια ειδική αναφορά αξίζει και στον Κλέι Τόμπσον. Ο σούτινγκ γκαρντ των Γουόριορς μπορεί να βρέθηκε σε μέτρια ημέρα αλλά με την πρόκριση της ομάδας του στους Τελικούς βλέπει το όνομά του να φιγουράρει δίπλα σε αυτά των Έλτζιν Μπέιλορ, Μάικλ Τζόρνταν, Κόμπε Μπράιαντ, Ντουέιν Γουέιντ και Μανού Τζινόμπιλι.

Όλοι οι προαναφερθέντες είναι παίκτες που αγωνίστηκαν στη θέση «2» ή σούτινγκ γκαρντ και έχουν από 5 συμμετοχές σε Τελικούς ΝΒΑ. Όχι και άσχημα για έναν παίκτη που τείνουμε να ξεχνάμε πόσο καλός είναι αφού ζει στη σκιά του Κάρι τα τελευταία 5 χρόνια, με τη χρονιά αυτή να είναι ίσως και η τ6ελευταία του στην ομάδα…

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Klay Thompson joins ELITE company as only SG’s to make it to 5 NBA Finals appearances.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Basketball Forever (@basketballforever) στις

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ