Αλλαγές στην free agency προανήγγειλε ο Άνταμ Σίλβερ

Αλλαγές στην free agency προανήγγειλε ο Άνταμ Σίλβερ

Στο γενικότερο κλίμα αλλαγών που διέπει το ΝΒΑ, ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ, προανήγγειλε αλλαγές που αφορούν την περίοδο της free agency του NBA.

Τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τη φετινή «τρέλα», η free agency στο ΝΒΑ, η περίοδος κατά την οποία οι παίκτες του ΝΒΑ μένουν ελεύθεροι και συζητούν με άλλες ομάδες, εξελίσσεται σε κινητήριος δύναμη της Λιγκας με το τοπίο και την κατανομή δυνάμεων να αλλάζει κάθε χρόνο.

Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές ότι οι ομάδες πλησιάζουν με… ανορθόδοξους τρόπους τους παίκτες που ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, με την αξιοπιστία της Λίγκας να δέχεται πλήγμα.

Στο πλαίσιο αυτό αλλά και του γενικότερου κλίματος αλλαγών που ετοιμάζονται να εφαρμοστούν στα αγωνιστικά του NBA τα επόμενα χρόνια, ο Κομισάριος της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ σε συνέντευξή του έδωσε την είδηση πως αλλαγές είναι έτοιμες και για τη διαδικασία της free agency, θέλοντας να μειώσει την δράση των ομάδων παρασκηνιακά αλλά και το γνωστό ως tampering

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σίλβερ:

«Η αίσθησή μου σχετικά με τη free agency είναι ότι έχουμε δουλειά μπροστά μας. Πρέπει να διατηρήσουμε τις αρχές που υπάρχουν ώστε να επέλθει ισορροπία και να παίζουν όλοι με ίσους όρους. Αυτό είναι που θέλουν να ξέρουν οι ομάδες.

Νομίζω ότι οι ομάδες βρίσκονται σε δύσκολη θέση επειδή όταν συζητούν με έναν παίκτη, είτε νωρίτερα από ότι έπρεπε είτε συζητώντας για θέματα που δεν επιτρέπονται με βάση την συλλογική σύμβαση, οι ομάδες ακούν ή διαβάζουν ότι την ίδια στιγμή κάποιες άλλες ομάδες κάνουν άλλα πράγματα για να τις ανταγωνιστούν. Η δική μου δουλειά είναι να βάλω δίκαιους κανόνες, που θα είναι σαφείς για όλες τις ομάδες.

Θεωρώ πως υπήρχε καθολική αποδοχή στην άποψη ότι χρειάζονται αλλαγές, αφού κάποιοι κανονισμοί δε μπορούν να εφαρμοστούν. Νομίζω ότι αυτό το γεγονός πληγώνει την αξιοπιστία τη λίγκας και οι φίλαθλοι σκέφτονται ότι προφανώς οι ομάδες δεν ακολουθούν τους κανόνες, οπότε γιατί να υπάρχουν;».

Photo Credits: Clutch Points

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ