TEAM USA: Το σχέδιο για νέα Dream Team στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

TEAM USA: Το σχέδιο για νέα Dream Team στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Η παταγώδης αποτυχία στο Παγκόσμιο της Κίνας και η αίγλη ενός Ολυμπιακού μεταλλίου δελεάζουν τους Αμερικανούς super stars που ετοιμάζονται να κατεβάσουν μια ομάδα από άλλον πλανήτη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το φιάσκο για τους Αμερικανούς στο Παγκόσμιο της Κίνας ήταν εκκωφαντικό. Ο σεβάσμιος και υπερ-επιτυχημένος Γκρεγκ Πόποβιτς, πλαισιωμένος από τον εξαιρετικά έμπειρο και ικανό Στιβ Κερ, βρέθηκαν στην τεχνική ηγεσία της Team USA και τελικά αποτέλεσαν τους… αστέρες της ομάδας.

Ένας ένας οι mega stars του NBA απέσυραν τη συμμετοχή τους ή αρνήθηκαν εξ αρχής το κάλεσμα του κόουτς Pope, είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω βεβαρημένου προγράμματος. Money talks θα πουν πολλοί και θα έχουν δίκιο, αφού οι πρωταγωνιστές μέσα στα παρκέ δεν θέλησαν να… κακοκαρδίσουν τις ομάδες τους οι οποίες τους προσφέρουν πολυετή deals εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τους 50 παίκτες που βρίσκονταν στη δεξαμενή της προεπιλογής, η τεχνική ηγεσία της Team USA χρειάστηκε να «κόψει» μόλις δύο παίκτες ενόψει τελικής 12άδας, μιας και όλοι οι άλλοι αποσύρθηκαν!

Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Team USA να κατεβάσει μια ομάδα με μαχητές και φιλότιμους παίκτες, αλλά ρολίστες οι οποίοι κατέλαβαν την… ταπεινωτική 7η θέση στο Παγκόσμιο της Κίνας. Σε μια διοργάνωση που από το 1950, οι Αμερικανοί έχουν απουσιάσει μόλις 4 φορές και είναι οι πολυνίκεις του θεσμού με 5 κατακτήσεις μαζί με την Γιουγκοσλαβία.

Όλο αυτό αναμένεται να αλλάξει στην αμέσως επόμενη διοργάνωση. Πρόκειται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Λίγο το κάζο του Παγκόσμιου, λίγο ο πληγωμένος τους εγωισμός, λίγο η εκτυφλωτική λάμψη του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου και η αίγλη του, κάνει την συντριπτική πλειοψηφία των αστέρων του ΝΒΑ να θέλει να βρεθεί στην τελική 12άδα ενόψει της διοργάνωσης του 2020.

Παίκτες όπως οι ΛεΜπρον Τζέιμς, Τζέιμς Χάρντεν, Στεφ Κάρι, Καουάι Λέοναρντ, Ντέιμιαν Λίλαρντ, Άντονι Ντέιβις, Ντρέιμοντ Γκριν και Πολ Τζορτζ δήλωσαν μετά το τέλος του τουρνουά της Κίνας πως είναι έτοιμοι να δώσουν το παρών, υγείας επιτρέπουσας…

Εκτός από τα αστέρια πρώτης γραμμής, υπάρχουν και παίκτες όπως οι Τομπάιας Χάρις, Τζίμι Μπάτλερ, Μπράντλεϊ Μπιλ, Ντέβιν Μπούκερ, Έρικ Γκόρντον, Αντρέ Ντράμοντ και Κλέι Τόμπσον που μοιράζονται την ίδια φιλοδοξία.
«Σίγουρα θέλω να μπορώ να αγωνιστώ για τη χώρα μου το επόμενο καλοκαίρι. Θέλω να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χωρίς αμφιβολία είναι ένας από τους στόχους μου και αν υπάρξει η ευκαιρία τότε αυτόματα θα την αρπάξω», δήλωσε ο Μπράντλεϊ Μπιλ των Ουάσιγκτον Γουίζαρντς.

«Για να πω την αλήθεια, προγραμματίζω τον γάμο μου με βάση τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οπότε αν όλα πάνε καλά θέλω να βρίσκομαι στην ομάδα», ήταν η αφοπλιστική ατάκα του Ντρέιμοντ Γκριν των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

«Θέλω πολύ να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποιος δεν θα το ήθελε; Είναι ένα τεράστιο τουρνουά. Είμαι μέλος της ομάδας των ΗΠΑ εδώ και αρκετά χρόνια και το να αγωνιστώ με στόχο το χρυσό μετάλλιο είναι κάτι τόσο μεγάλο που θα ένιωθα τιμή αν τα κατάφερνα να βρίσκομαι εκεί», ομολόγησε ένας από τους καλύτερους σέντερ του ΝΒΑ, ο Αντρέ Ντράμοντ των Ντιτρόιτ Πίστονς.

«Από τη στιγμή που θα είμαι υγιής, θα είμαι διαθέσιμος. Μόλις φτάσουμε στο σημείο της προεπιλογής και είμαι καλά στην υγεία μου, είμαι μέσα. Θέλω να είμαι ένας από την ομάδα», δηλώνει και ο Πολ Τζορτζ, νέο αστέρι των εξαιρετικά φιλόδοξων Κλίπερς.

Οι θέσεις βέβαια είναι μόλις 12 και μία από αυτές θα πάει… αυτόματα στον εμβληματικό ΛεΜπρον Τζέιμς που σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πει το «ναι». Ο Βασιλιάς παρά τo γεγονός πως κλείνει τα 35 τον Δεκέμβρη, θέλει να κρεμάσει στο στήθος του ένα τρίτο χρυσό μετάλλιο μετά από αυτά στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου (2008) και του Λονδίνου (2012) και τέταρτο συνολικά μετά και το χάλκινο της Αθήνας (2004).

«Θα δούμε πως θα εξελιχθεί για μένα η σεζόν που θα ξεκινήσει. Θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη δυνατή διαχείριση και σκοπεύω να έχω επικοινωνία με τον Γκρεγκ Πόποβιτς για να μάθω τις σκέψεις του για την Team USA. Πάντα το αίμα μου θα είναι κόκκινο, μπλε και άσπρο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο (χρώματα σημαίας των ΗΠΑ)», ανέφερε ο ΛεΜπρον στην media day των Λέικερς.

Τι συνέβη όμως και οι παίκτες έκαναν στροφή 180 μοιρών στη στάση τους; Ο GM της Εθνικής, αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι, Τζέρι Κολάντζελο έδωσε την εξήγησή του για το φαινόμενο αυτό:

«Κατά κάποιον τρόπο το περίμενα όλο αυτό. Ειλικρινά πιστεύω πως ο λόγος που όλοι αυτοί οι παίκτες επέλεξαν να μην αγωνιστούν στο τουρνουά της Κίνας, είναι οι συνεχόμενες διοργανώσεις και η επιλογή της FIBA να βάλει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς.

Πραγματικά κατά κάποιον τρόπο ήμουν σίγουρος για την εξέλιξη όλου αυτού, πολύ καιρό πριν την προεπιλογή. Εννοείται πως αυτά που λένε οι παίκτες τώρα τα εκτιμούμε και τα λαμβάνουμε υπ’ όψιν».

Όπως και να έχει, φαίνεται πως η ομάδα που θα συγκροτήσουν οι ΗΠΑ ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων, θα έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει την ονομασία Dream Team, που κέρδισε η υπερομάδα του 1992, αφού τόσο παικτικά όσο και προπονητικά θα είναι ασυναγώνιστη στον δρόμο για ένα τέταρτο συνεχόμενο Ολυμπιακό μετάλλιο μετά από τα τουρνουά σε Πεκίνο, Λονδίνο και Ρίο…

Photo Creditis: Clutchpoints

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ