Τι τρέχει με Τζέιλεν Μπράουν και Σέλτικς;

Τι τρέχει με Τζέιλεν Μπράουν και Σέλτικς;

Ο Τζέιλεν Μπράουν ένα από τα μεγάλα project που τρέχουν τα τελευταία χρόνια στην Βοστόνη, θα είναι restricted free agent το ερχόμενο καλοκαίρι. Τι σκέφτεται ο 23χρονος σμολ φόργουορντ για την παραμονή του στους Σέλτικς.

Οι Μπόστον Σέλτικς μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης για τα δεδομένα του πιο επιτυχημένου οργανισμού στο ΝΒΑ, έχουν επανέλθει σε υψηλές πτήσεις και με εξαίρεση την περσινή παρένθεση (;;;) βρίσκονται στις… παρυφές του πρωταθλητισμού.

Οι Κέλτες έχουν επενδύσει στον εξαιρετικό νεαρό προπονητή, Μπραντ Στίβενς και στην εξέλιξη δύο πολλά υποσχόμενων νεαρών. Του Τζέισον Τέιτουμ και του Τζέιλεν Μπράουν.

Ο δεύτερος, ετοιμάζεται να μπει στην 4η σεζόν του ως επαγγελματίας και βλέπει για πρώτη φορά τη ομάδα του να του δίνει το χρίσμα του starter. Ο Μπράουν μετά από μια συμπαθητική πρώτη σεζόν (6.6 π/2.8 ριμπ/ 0.8 ασίστ), ανέβασε θεαματικά τα νούμερά του στην δεύτερη (14.5 π/ 4.9 ριμπ/1.6 ασίστ).

Και ενώ η τρίτη σεζόν αναμένονταν να είναι αυτή της εκτόξευσης, οι Σέλτικς παρουσίασαν μια ομάδα με μπερδεμένους ρόλους και τους Ίρβινγκ και Χέιγουορντ περισσότερο να μπερδεύουν την ομάδα και λιγότερο να ηγούνται.

Πλέον οι Κέλτες έχουν αλλάξει δομή και τα «παιδιά» τους αναμένεται να βγουν στη βιτρίνα. Για τον Μπράουν όμως υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό μιας και το τετραετές συμβόλαιο που υπέγραψε στα 19 του, αξίας 21.4 εκατ. δολαρίων οδεύει προς το τέλος του και ο 23χρονος θα γίνει restricted free agent to 2020.

Αυτό σημαίνει πως ο παίκτης θα μπορεί να δεχτεί προσφορά από άλλον σύλλογο, αλλά οι Σέλτικς θα μπορούν να την «ματσάρουν». Τα δεδομένα δεν είναι ξεκάθαρα ως ώρας για τον Old Man και πολλά θα κριθούν και από την φετινή σεζόν που θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Όπως και να έχει η αρχική πρόθεση είναι να παραμείνει τόσο από την ομάδα όσο και από τον παίκτη, χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του επ’ αυτού στην εφημερίδα «New York Times» και τον Μαρκ Στάιν:

«Όλοι λένε πως αυτά τα θέματα δεν τους απασχολούν, όμως το σκέφτονται συνεχώς. Για να είμαι πάντως ειλικρινής, δεν με απασχολεί όταν βρίσκομαι μέσα στο παρκέ. Ξέρω τι είδους παίκτης είμαι και είμαι πραγματικά πολύ σίγουρος για τις δυνατότητές μου.

Είμαι σίγουρος για το τι μπορώ να κάνω. Αν ρωτάτε όμως αν με απασχολεί το θέμα του νέου μου συμβολαίου, τότε θα πω πως μπορώ να κοιμηθώ ήσυχα τα βράδια»,

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ