Λος Άντζελες Κλίπερς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 141-122

Λος Άντζελες Κλίπερς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 141-122

Οι Κλίπερς που αγωνίζονται χωρίς τον τραυματία Πολ Τζορτζ, είχαν το δίδυμο Λέοναρντ Γουίλιαμς σε καλή μέρα και άλλους πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό ποντων και κάπως έτσι διέσυραν εκτός έδρας τους Γουόριορς με 141-122. Εύκολη νίκη για τους Χοκς επί των Πίστονς (117-100) με σούπερ Τρέι Γιανγκ.

Οι φετινοί Λος Άντζελες Κλίπερς είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Μετά τη νίκη τους στο ντέρμπι της πόλης επί των Λέικερς του ΛεΜπρον, ήρθε μια ακόμα σπουδαία νίκη στην έδρα των Γουόριορς.

Δεν ήταν όμως μια απλή νίκη. Το άνετο 141-122 ήταν ένα statement. Με τον Λέοναρντ να πετυχαίνει… σβηστά 21 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής και άλλους έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, δείχνει αν μη τι άλλο πως οι Κλίπερς του Ντοκ Ρίβερς κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το ματς δεν αντέχει σε ιδιθαίτερη κριτική μιας και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ καλά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα. Μάλιστα μετά από ένα σχετικά ανταγωνιστικό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο η διαφορά σταθεροποιήθηκε στα επίπεδα των 20 πόντων μέχρι και το τελικό 141-122.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Λου Γουίλιαμς με 22 πόντους και 8 ασίστ, με τον Λέοναρντ να αγωνίζεται μόλις 21 λεπτά αλλά να προλαβαίνει να συνεισφέρει 21 πόντους (9/17 σουτ), 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Από κοντά σε απόδοση και οι Πάτερσον (20π), Χάρελ (18π/6 ριμπ) και Ζούμπατς (16π/10 ριμπ).

Για τους Γουόριθορς που φαίνεται πως θα έχουν μια δύσκολη σεζόν, ο Κάρι ήταν ο καλύτερος όλων με 23 πόντους αλλά και 2/11 τρίποντα. Ακολούθησαν σε απόδοση οι Ράσελ (20π/8 ασίστ) και Έβανς και Πασκάλ που είχαν από 14 πόντους. Τραυματίας αποχώρησε ο Λούνι με πρόβλημα στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού του αφήνοντας ακόμα πιο… γυμνή την ρακέτα των Πολεμιστών.

https://youtu.be/5xkKkMPtC1Q

Στο άλλο ματς της ημέρας οι Ατλάντα Χοκς ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις του φέτος στο ΝΒΑ, υποχρεώνοντας τους Πίστονς στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους μέσα στη σεζόν. Τα Γεράκια ήταν κατά πολύ ανώτερα των Πίστονς και πέρασαν με άνεση από την Little Caesars Arena με 117-100.

Οι Χοκς είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην συντριπτική πλειοψηφία της αναμέτρησης, με τη διαφορά να ανοίγει για τα καλά στην τέταρτη περίοδο. Υπέροχος ο Τρέι Γιανγκ για τους νικητές με 38 πόντους (11/21 σουτ), 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ και άξιοι συμπαραστάτες οι Πάρκερ (18π) και Κόλινς (18π/10 ριμπ).

Από την άλλη για τα Πιστόνια που αγωνίστηκαν χωρίς τον Γκρίφιν, ο Ρόουζ ήταν καλύτερος όλων με 27π και 11/16 σουτ, αλλά μόνο ο Ντράμοντ κατάφερε να τον υποστηρίξει στο παιχνίδι (21π/12 ριμπ).

https://youtu.be/7E7pmUxL6lI

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ