Ο Σμάρτ δίνει αίμα για έρευνες κατά του κορωνοϊού

Ο Σμάρτ δίνει αίμα για έρευνες κατά του κορωνοϊού

Ο Μάρκους Σμαρτ ανάρρωσε από τον κορωνοϊό και πλέον συνδράμει στην προσπάθεια να βρεθεί φάρμακο για την καταπολέμηση του.

Ο Μάρκους Σμαρτ των Μπόστον Σέλτικς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ανάρρωσε πλήρως από τον κορωνοϊό, επιβεβαίωσε την Τρίτη το βράδυ ότι σχεδιάζει να δώσει αίμα έτσι ώστε να μπορεί να μελετηθεί με την ελπίδα να βρεθεί θεραπεία για το ιό.

Ο Μάικλ Τζόινερ, αναισθησιολόγος στην κλινική «Mayo», δήλωσε στο ABC News ότι τουλάχιστον τέσσερις παίκτες του NBA που έχουν ανακάμψει από τον ιό σχεδιάζουν να δώσουν αίμα για το «National COVID-19 Convalescent Plasma Project», μια πειραματική θεραπεία που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς υψηλού κινδύνου από τον κορωνοϊό.

Η Σμαρτ επιβεβαίωσε μέσω του αντιπροσώπου του ότι είναι ένας από τους παίκτες που επέλεξαν. Οι ταυτότητες των τριών άλλων παικτών δεν αποκαλύφθηκαν.

Το γραφείο της λίγκας του NBA επικοινώνησε με τους γιατρούς των ομάδων, ενθαρρύνοντας τους παίκτες που έχουν ανακάμψει από τον ιό να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στην πειραματική θεραπεία, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του σημειώματος που έλαβε το ABC News…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ