Ο Μάικλ Τζόρνταν παραμένει αξεπέραστος. Απλά ο 1ος

Ο Μάικλ Τζόρνταν παραμένει αξεπέραστος. Απλά ο 1ος

Το ESPN ανέδειξε τον «αέρινο» στην κορυφή των κορυφαίων. Ο Τζόρνταν καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις καρδιές όλων των μπασκετόφιλων.

Αδιαμφησβήτητα, ο Μάικλ Τζόρνταν δεν ανήκει απλά στους κορυφαίους του ΝΒΑ, είναι ο κορυφαίος όλων, ο άνθρωπος που έκανε πολλούς από εμάς να αγαπήσουμε το άθλημα. Και με αυτό συμφωνεί (αν μπορούσε ας έκανε και διαφορετικά) η αμερικανική ιστοσελίδα ESPN. Συνυπέγραψε ότι ο Air είναι ο κορυφαίος όλων.

Αυτό προέκυψε έπειτα από την παρουσίαση και της τελευταίας 10αδας, από τη λίστα με τους 74 καλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ. Η λίστα περιλαμβάνει 74 σούπερ σταρ, γιατί τόσα χρόνια συμπληρώνει φέτος το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΛεΜπρον, στην ένατη ο Κόμπι Μπράιντ, ενώ στην 27η είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως γράψαμε και νωρίτερα.

Η προβολή του «Last Dance» -κατά κάποιους- έπαιξε ρόλο στην επιλογή του Τζόρνταν ως Νο1, τα έξι πρωταθλήματα, τα αντίστοιχα βραβεία MVP των τελικών και οι πέντε φορές που αναδείχθηκε MVP της κανονικής διάρκειας, σε συνδυασμό με το γεγονός πως εξακολουθεί να αποτελεί παγκόσμιο είδωλο, εντός κι εκτός παρκέ, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αμφισβητήσει αυτή τη θέση. Άλλωστε, το μπάσκετ θα ήταν διαφορετικό χωρίς τον επίγειο θεό του.

Η δεκάδα των κορυφαίων:
1. Μάικλ Τζόρνταν
2. ΛεΜπρόν Τζέιμς
3. Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ
4. Μπιλ Ράσελ
5. Μάτζικ Τζόνσον
6. Ουίλτ Τσαμπερλέιν
7. Λάρι Μπερντ
8. Τιμ Ντάνκαν
9. Κόμπι Μπράιαντ
10. Σακίλ Ο’ Νιλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ