Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Το ήξερες, το έπαιξες;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ξέσπασμα Ντομινίκ Γουίλκινς για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ (pic)

Ο Θρύλος του ΝΒΑ ξέσπασε μέσω μίας συγκλονιστικής φωτογραφίας για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Ξέσπασμα Ντομινίκ Γουίλκινς για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ (pic) | to10.gr

Ο Ντομινίκ Γουίλκινς εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος έχει ξεσπάσει τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη μετά το συγκλονιστικό συμβάν με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό.

Ο θρύλος του ΝΒΑ και άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, Ντομινίκ Γουίλκινς, δημοσίευσε μία φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα θέλοντας να εκφράσει την ανησυχία του για τα περιστατικά βίας κατά της μαύρης κοινότητας, τα οποία έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Στη σχετική φωτογραφία, φαίνεται μία αυλή σπιτιού, στην οποία υπάρχει η εξής επιγραφή:

«ΠΡΟΣΟΧΗ! Ένας αυτιστικός άντρας ζει εδώ. Δεν ξέρει τι είναι αστυνομικός ή τι είναι όπλο. Κάνει δυνατούς θορύβους. Δεν θα σας πειράξει! Δεν καταλαβαίνει λέξεις ή εντολές. Α, ναι: Είναι μαύρος», με τον Γουίλκινς να σχολιάζει πως: «Αυτή είναι η νέα μας πραγματικότητα!!! Πρέπει να τα πάμε καλύτερα ως κοινότητα».

Να σημειωθεί ότι μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή της φωτογραφίας και του μηνύματος, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες, ο Γουίλκινς είχε ανοιχτεί δημόσια για τον αυτισμό με αφορμή την κόρη του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η σχετική ανάρτηση του Γουίλκινς: