Η ένωση προπονητών του ΝΒΑ εκφράζει ανησυχίες για την επανέναρξη

Η ένωση προπονητών του ΝΒΑ εκφράζει ανησυχίες για την επανέναρξη

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Προπονητών Μπάσκετ αμφισβητεί τις λεπτομέρειες των πρωτοκόλλων «φούσκα», ιδίως εάν οι παλαιότεροι προπονητές του πρωταθλήματος θα επιτρέπεται να εκτελούν όλα τα τακτικά καθήκοντά τους.

Η ένωση προπονητών του ΝΒΑ (NBACA) ανησυχεί ότι η επαναφορά του πρωταθλήματος στο Walt Disney World Resort της Φλόριντα θα διακινδυνεύσει την υγεία των μελών τους και θα βλάψει τις μελλοντικές προοπτικές εργασίας τους.

Η επανέναρξη της σεζόν έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουλίου στην οποία θα συμμετάσχουν 22 από τις 30 ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ τα καμπ προετοιμασίας θα διεξαχθούν από τις 9 Ιουλίου μέχρι τις 29 του ίδιου μήνα.

Όλοι οι παίκτες και οι υπάλληλοι θα βρίσκονται σε καραντίνα καθ ‘όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη λεγόμενη «φούσκα» που θα δημιουργήσει η λίγκα στη Φλόριντα, ενώ θα υποβάλλονται σε τακτικές δοκιμές COVID-19.

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Προπονητών Μπάσκετ αμφισβητεί τις λεπτομέρειες των πρωτοκόλλων «φούσκα», ιδίως εάν οι παλαιότεροι προπονητές του πρωταθλήματος θα επιτρέπεται να εκτελούν όλα τα τακτικά καθήκοντά τους.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς των Σαν Αντόνιο Σπερς, ο οποίος είναι 71 ετών, ο Μαικ ΝτΆντόνι των Χιούστον Ρόκετς που είναι 69 και ο Αλβιν Τζέντρι των Νιού Ορλινς Πέλικανς, που είναι 65 ετών, βρίσκονται όλοι στην ηλικιακή ομάδα που θεωρείται ότι κινδυνεύει από σοβαρές συνέπειες εάν προσβληθούν από τον κοροναϊό.

Σε μια δήλωση προς το ESPN, η ένωση έγραψε, «Η υγεία και η ασφάλεια όλων των προπονητών του ΝΒΑ είναι το κύριο μέλημά μας. Ωστόσο, ανησυχούμε επίσης για την ευκαιρία ενός προπονητή να εργαστεί και να μην τεθεί σε κίνδυνο η ικανότητά του να εξασφαλίσει μελλοντικές θέσεις εργασίας. Η λίγκα διαβεβαίωσε ότι ένας προπονητής δεν θα αποκλειστεί αποκλειστικά λόγω ηλικίας.

Πιστεύουμε ότι η διαδικασία ιατρικής εξέτασης έχει σχεδιαστεί για να επισημαίνει μόνο εκείνα τα άτομα που θέτουν σημαντικές απειλές σημαντικής βλάβης στον εαυτό τους που δεν μπορούν να μειωθούν ή να εξαλειφθούν από τα σημαντικά βήματα του ΝΒΑ για τη δημιουργία μιας υγιούς και ασφαλούς ατμόσφαιρας στο Ορλάντο.

Ο Ανταμ Σίλβερ και το NBA δημιούργησαν μια κατάσταση στο Ορλάντο που πιθανότατα είναι πολύ πιο ασφαλής από ό,τι στις άλλες περιοχές. Χωρίς σημαντική απειλή, πιστεύουμε ότι ένας προπονητής πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσει και να αναλάβει τους μεμονωμένους κινδύνους του, να παραιτηθεί από την ευθύνη, και να προπονήσει στο Ορλάντο».

Ο Σίλβερ είπε αρχικά σε μια συνέντευξη στο «TNT» στις 5 Ιουνίου, «Υπάρχουν άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό το πρωτάθλημα, ιδιαίτερα προπονητές, που είναι προφανώς ηλικιωμένοι… Θα πρέπει να εργαστούμε μέσω πρωτοκόλλων, και μπορεί να καταλήξουμε ότι συγκεκριμένοι προπονητές μπορεί να μην είναι σε θέση να βρίσκονται στον πάγκο.

Ίσως χρειαστεί να διατηρήσουν κοινωνικά πρωτόκολλα απόστασης και ίσως να βρίσκονται μπροστά από ένα δωμάτιο, στα αποδυτήρια… με έναν πίνακα, αλλά όταν πρόκειται για πραγματικό παιχνίδι, δεν θα τους θέλαμε να πλησιάζουν πολύ κοντά τους παίκτες για να τους προστατεύσουμε»

Ωστόσο, ο επικεφαλής προπονητής των Ντάλας Μάβερικς, Ρικ Καρλάιλ, ο πρόεδρος της NBACA, στη συνέχεια μίλησε με τον Σίλβερ. «Ο Σίλβερ παραδέχτηκε ότι ίσως βιάστηκε με τη δήλωσή του στο TNT», δήλωσε ο Καρλάιλ στο ESPN. «Η υγεία και η ασφάλεια των προπονητών μας είναι το πρώτο και κύριο μέλημά μας. Είναι απολύτως πιθανό ότι ένας προπονητής του ΝΒΑ στα 60 ή 70 του θα μπορούσε να είναι πιο υγιής από κάποιον στα 30 ή 40 του.

Η συζήτηση δεν πρέπει ποτέ να αφορά αποκλειστικά την ηλικία ενός ατόμου. Ο Ανταμ με διαβεβαίωσε ότι θα εργαστούμε μαζί για να προσδιορίσουμε τι είναι ασφαλές και δίκαιο για όλους τους προπονητές μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ