Το ρίσκο που πήρε ο Μπαρτζώκας και η αγωνία για τον Γουίλιαμς-Γκος (vids)

Το ρίσκο που πήρε ο Μπαρτζώκας και η αγωνία για τον Γουίλιαμς-Γκος (vids)

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δεν θα αγωνιστεί απόψε (17/2, 21:00) κόντρα στον Προμηθέα, επιβεβαιώνοντας τον φόβο του Γιώργου Μπαρτζώκα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός... παραμονεύει.

Η κακοτυχία χτυπά ξανά την πόρτα του Ολυμπιακού. Νέο πρόβλημα αυτή τη φορά ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος που χτύπησε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με το Περιστέρι. Ο Αμερικανός δεν πρόλαβε καλά-καλά να πατήσει παρκέ, αφού στα 42 δευτερόλεπτα ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε άμεσα. Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι έχει έναν μυϊκό σπασμό στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα αγωνιστεί στο σημερινό (17/2, 21:00) απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας, με τη θέση του να παίρνει ο Ίγκνας Μπραζντέικις που ήταν και ο έβδομος ξένος χθες. Πλέον περιμένουμε να δούμε σε τι κατάσταση θα βρεθεί την Κυριακή, αν και εφόσον φυσικά οι Πειραιώτες πάρουν πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Προς το παρόν πάντως θεωρείται αμφίβολος.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τον μεγαλύτερο φόβο που είχε ο Γιώργος Μπαρτζώκας το περασμένο καλοκαίρι για τον έμπειρο γκαρντ. Κι όλα αυτά ενώ είναι πολύ πιθανή μια ακόμη συνάντηση με τον Παναθηναϊκό, κόντρα στον οποίο ο Γκος έχει πραγματοποιήσει φέτος εξαιρετικές εμφανίσεις, είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στο ΣΕΦ.

Το ρίσκο που γνώριζε ο Μπαρτζώκας όταν έπαιρνε τον Γκος

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσιζε να υπογράψει τον Γκος ως μία έξτρα λύση. Με το πλάνο να λέει πως θα πλαισίωνε μαζί με τους Κάνααν, Σλούκα και Γουόκαπ την τετράδα στα γκαρντ. Ο Έλληνας γκαρντ όμως δεν συνέχισε στο λιμάνι και έτσι ο πρώην παίκτης της Ρεάλ έγινε η πρώτη αλλαγή στην περιφέρεια. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Ο Γκος είναι ένας παίκτης που θεωρείται επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ειδικά στους μυϊκούς.

Δεν είναι κάτι νέο, ο Μπαρτζώκας το γνώριζε, αλλά πήρε το ρίσκο. Φαίνεται πως είχε στο μυαλό του όμως ότι θα μπορεί να μοιράσει τον χρόνο ανάμεσα στους τέσσερις. Η κατάληξη ήταν διαφορετική όμως και ο Αμερικανός είναι πλέον ακόμα πιο πολύτιμο εργαλείο στον τρόπο παιχνιδιού του Έλληνα τεχνικού. Συνεπώς η απώλειά του, και τώρα, αλλά και το προηγούμενο διάστημα που θυμίζουμε ότι είχε απουσιάσει για έναν μήνα, δημιουργούσε πρόβλημα στο ροτέισον. Εξού και η προσθήκη του Ναζ Μήτρου-Λονγκ εκείνο το διάστημα (συν φυσικά το διαβατήριο).

Η αγωνία με το… βλέμμα στον Παναθηναϊκό

Καλώς ή κακώς τα φαβορί στα σημερινά παιχνίδια είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Είναι το επικρατέστερο ζευγάρι για να διεκδικήσει το τρόπαιο. Εκτός κι αν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη. Μην ξεχνάμε πως ο Άρης νίκησε τους Πράσινους, ενώ οι Ερυθρόλευκοι δυσκολεύθηκαν αρκετά στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα πριν λίγες μέρες. Είναι όμως μεγάλη η πιθανότητα να δούμε τους «αιώνιους» να παίζουν για ακόμα ένα τρόπαιο.

Σε αυτό το σενάριο ο Γκος θα ήταν απίστευτα χρήσιμος. Η παρουσία του στα τρία προηγούμενα παιχνίδια με το «τριφύλλι» ήταν καθοριστική, αφού αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους παίκτες των Πειραιωτών. Στο ματς της Euroleague κατέγραψε 16 πόντους και 3 ασίστ σε 27′. Στον πρώτο γύρο της Basket League είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 18′, ενώ στον δεύτερο μέτρησε 16 πόντους, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ 32′. Συνολικά δηλαδή «γράφει» 15,3 πόντους, 3,6 ασίστ και 2,3 ριμπάουντ, μένοντας στο παρκέ για περίπου 25 λεπτά. Γίνεται εύκολα κατανοητό λοιπόν πως αποτελεί παίκτη «κλειδί» και η ενδεχόμενη απουσία του θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλήγμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ