Εθνική «μάχη» κατά του… αποπροσανατολισμού!

Εθνική «μάχη» κατά του… αποπροσανατολισμού!

Το φαινόμενο Αντετοκούνμπο ήδη «χτυπάει» την Κίνα, τρελαίνει κοινό και χορηγούς, αλλά το ζητούμενο είναι να μην οδηγήσει σε αποπροσανατολισμό την Εθνική.

Το αθλητικοεμπορικό «τέρας» που ονομάζεται Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται ήδη στην Κίνα και η κινεζική αθλητική αγορά, άρχισε να επιβεβαιώνει αυτό που όλοι λίγο πολύ γνωρίζαμε για τον MVP του ΝΒΑ. Οι Κινέζοι λατρεύουν τον Γιάννη. Και το δείχνουν. Όχι μόνο οι φίλαθλοι (που γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο και τον αποθέωσαν στο φιλικό με την Ιορδανία), βεβαίως, αλλά και η ίδια η διοργανώτρια αρχή.

Την προηγούμενη εβδομάδα εξηγήσαμε αναλυτικά γιατί ο ηγέτης της Εθνικής Ελλάδος είναι το μεγαλύτερο όνομα της φετινής διοργάνωσης, μεγαλύτερο ακόμη και από την «κουτσουρεμένη» εθνική των ΗΠΑ. Και αυτό έχει ήδη αρχίσει να επιβεβαιώνεται. Εντυπωσιακά. Πριν ακόμη ξεκινήσουν καλά – καλά οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και πριν ο Γιάννης ξεκινήσει τις… πτήσεις.

Για τη διοργανώτρια χώρα του Μουντομπάσκετ, Κίνα, ο Γιάννης είναι το πρόσωπο πάνω στο οποίο έχουν επενδύσει σημαντικό κομμάτι του Branding. Είναι ο παίκτης που θα γεμίζει τα γήπεδα όπου αγωνίζεται η Εθνική. Και είναι το πρόσωπο που η Nike θα πλασάρει (και ήδη το κάνει) όσο περισσότερο γίνεται στην αχανή και άκρως ενεργή αγορά της μεγαλύτερης χώρας του πλανήτη. Βλέπετε ο αθλητισμός στο επίπεδο που τον έχει μάθει ο Γιάννης, δεν είναι μόνο ό,τι γίνεται μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό.

Το θέμα, βεβαίως, ότι και η χώρα μας αποκτά μια δυσθεώρητη και πρωτόγνωρη παρουσία στα παγκόσμια media. Η Ελλάδα ουσιαστικά είναι η πιο «must watch» χώρα του Τουρνουά, λόγω της παρουσίας του Greek Freak. Και η διαχείριση αυτής της υπερπροβολής, θα είναι το μεγάλο στοίχημα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Και διότι είναι πιθανό να βάλει περισσότερο βάρος στους παίκτες, αλλά και διότι μπορεί να αποπροσανατολίσει κάποιους, ειδικά τους πιο άπειρους σε τέτοιες καταστάσεις.

Εκείνο που σίγουρα δεν θα συμβεί είναι να αποπροσανατολιστεί ο Γιάννης. Ο οποίος, ωστόσο, θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσει να αξιοποιείται σωστά. Διότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν είναι ΝΒΑ. Και το… ξύλο που θα φάει ο αστέρας της Ελλάδος, θα είναι επιπέδου play offs του ΝΒΑ…

ΥΓ. Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει για την Εθνική του «Φάρου» η παρουσία του Γιάννη στο Μουντομπάσκετ, αρκεί να αναφέρουμε ότι η ΕΟΚ δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει άλλους χορηγούς. «Γέμισε» με εταιρείες που προσέφεραν τα ωραία τους λεφτά για να διαφημιστούν μέσω της Εθνικής. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος και κάποιες εταιρείες που επίσης ήθελαν να μπουν στο διαφημιστικό «κάδρο», έμειναν εκτός!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ