Ελλάδα – Δομινικανή Δημοκρατία 87-75

Ελλάδα – Δομινικανή Δημοκρατία 87-75

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν καταπληκτικός και οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στην νίκη με σκορ 87-75 επί της Δομινικανής Δημοκρατίας παρά το... ξύλο που δέχθηκε.

Η Ελλάδα νίκησε με σκορ 87-75 την Δομινικανή Δημοκρατία χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (26π., 4ρ., 3μπ., 2α., με 7/8 σουτ, 12/14 βολές) παρά το… ξύλο που δέχθηκε από τους αντιπάλους του κατά τη διάρκεια του ματς.

Το σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν απέδωσε όπως ο ίδιος θα ήθελε, αφού οι Δομινικανοί έβαλαν τα μακρινά σουτ και για περίπου 35 λεπτά ήταν άκρως ανταγωνιστικοί κάτι που ίσως κάνει καλό ενόψει της συνέχειας, με τον «Greek Freak» να κάνει φοβερή εμφάνιση και να καθαρίζει στο τέλος.

Στην πρώτη περίοδο η Ελλάδα δεν είχε βρει ρυθμό στην επίθεση, ενώ στην άμυνα φάνηκε να αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα. Στην επίθεση από την άλλη δεν είχαμε πολλές λύσεις με αποτέλεσμα η μπάλα να πηγαίνει πολλές φορές στα χέρια του Γιάννη Αντετοκούνμπο που είχε 14 πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ οι Δομινικανοί είχαν το προβάδισμα, ωστόσο ένα σερί 9-0 της «γαλανόλευκης» έδωσε τα ηνία στην ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου. Ενδεικτικό ήταν πως στην συνέχεια η Ελλάδα συνέχιζε να απειλεί από το ποστ και τελικά πήγε στο ημίχρονο μπροστά με σκορ 48-47.

Στην τρίτη περίοδο οι Δομινικανοί βρέθηκαν πολλές φορές αμαρκάριστοι από την γραμμή του τριπόντου και με τα σουτ έμεναν κοντά στο σκορ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Ελλάδα πολλές φορές να χάνει την συγκέντρωση της.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο μέχρι και περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη οι Δομινικανοί παρέμεναν κοντά στο σκορ ακόμα και στον έναν πόντο. Από εκεί και πέρα ο MVP του ΝΒΑ το… πήρε προσωπικά και «καθάρισε» το ματς δίνοντας τη νίκη στην Ελλάδα με σκορ 87-75.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ