Βενεζουέλα – Ελλάδα 51-74

Βενεζουέλα – Ελλάδα 51-74

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 74-51 της Βενεζουέλας, στον τελικό του Τουρνουά «Άτλας», χωρίς να έχει στην σύνθεσή της τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 74-51 της Βενεζουέλας, στον τελικό του Τουρνουά «Άτλας», χωρίς να έχει στην σύνθεσή της τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η «Επίσημη Αγαπημένη» δεν έπεσε στην παγίδα των Λατινοαμερικάνων που επεδίωξαν να παίξουν γρήγορο μπάσκετ με πολλά τρίποντα και αιφνιδιασμούς! Έδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ένα τελευταίο κρας τεστ, όπου η απόδοση χωρίς τον MVP θα ήταν καθοριστική!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο καλύτερος παίκτης, πετυχαίνοντας 10 πόντους με τρομερά καρφώματα, ενώ «έσβησε τα φώτα» δύο φορές σε επιθέσεις των Βενεζουελάνων. Γενικότερα είχε εξαιρετική παρουσία!

Ο αρχηγός Μπουρούσης ξεπέρασε τον μυθικό Νίκο Γκάλη σε συμμετοχές (169 έχει πλέον) και σκαρφάλωσε στην ένατη θέση της σχετικής λίστας. Ταυτόχρονα ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα δείχνοντας την τεράστια εμπειρία του κάτω από το καλάθι!

Ο Λαρετζάκης έδωσε γρήγορο ρυθμό στην επιθετική λειτουργία της ομάδας «ταϊζοντας» τον Παπαγιάννη, ενώ και ο Μάντζαρης είχε εξαιρετική παρουσία με 11 πόντους και τέσσερις ασίστ. Ο Νικ Καλάθης, ευστόχησε σε καθοριστικά σουτ (11π.), πρόσφερε  πανέξυπνες ασίστ έκανε όμως και αρκετά λάθη!

Το τελικό 74-51 απέδειξε πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς τον μεγάλο της σταρ Γιάννη Αντετοκούνμπο, παίζοντας μεστό μπάσκετ κατά διαστήματα.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε πολύ γρήγορο ρυθμό με την Βενεζουέλα να αιφνιδιάζει την Ελλάδα με αρκετά εύστοχα τρίποντα. Ο Μπουρούσης, ο Πρίντεζης και ο εισελθόντας Μάντζαρης κράτησαν κοντά την Εθνική μας και η πρώτη περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 20-19, χωρίς να πιάσουμε υψηλά στάνταρ.

Εξαιρετική η Εθνική στο δεύτερο δεκάλεπτο, ανέβασε στροφές και περιόρισε το συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού των Βενεζουελάνων. Ο Λαρετζάκης βοήθησε αρκετά στην δημιουργία και στο σκοράρισμα, ο Παπαγιάννης «έβγαλε» εκπληκτικές φάσεις και ο Μάντζαρης έδωσε ένα «κλικ» παραπάνω στον επιθετικό ρυθμό της Εθνικής, ενώ ο Μπουρούσης έδειξε την εμπειρία του με τους 10 πόντους που πέτυχε!

Η αμυντική συμπεριφορά ήταν εξαιρετική με πολλά κλεψίματα, ενώ δεχτήκαμε μόλις έξι πόντους στα δέκα λεπτά της δεύτερης περιόδου! Τρομερή η αμυντική προσπάθεια, η οποία συνδυάστηκε με 16 πόντους που πετύχαμε, έχοντας επιθετικό πλουραλισμό!

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε τα πάνω του αλλά και τα κάτω του για την Ελλάδα. Ο Κόνιαρης μπήκε καυτός με τρίποντο. Ο Καλάθης άρχισε πάλι τις μαγικές του ασίστ, ενώ ο Θανάσης έδωσε δυναμικά το παρών με τάπες και τρίποντα!

Στο κακό μέρος του ματς όπου δεχτήκαμε αρκετούς αιφνιδιασμούς, ο Θανάσης ήταν «κρύος», ο Καλάθης έκανε κάποια λαθάκια και οι Λατινοαμερικάνοι πήραν ψυχολογία μειώνοντας το σκορ. Η αμυντική λειτουργία είχε κάποια θέματα, όμως η τάξη επανήλθε με τους διεθνείς να κλείνουν το δεκάλεπτο με σκορ 57-39!

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος του παιχνιδιού μας πρόσφερε άναρχο μπάσκετ. Η Βενεζουέλα συνέχισε τα τρίποντα, με μέτριο ποσοστό ευστοχίας. Η Ελλάδα έχανε τον έλεγχο του ματς σε κάποια σημεία με αρκετά λάθη που μπορεί να αποβούν μοιραία σε μεγάλα ματς στο Παγκόσμιο.

Ο γρήγορος ρυθμός και οι fantasy φάσεις ταίριαζαν απόλυτα στην Βενεζουέλα που κατάφερνε να ρίχνει το σκορ σε χαμηλότερα επίπεδα, όμως ο επαγγελματισμός που επέδειξαν οι Έλληνες διεθνείς σε σημαντικά σημεία, κράτησαν την διαφορά για το τελικό 74-51!

Ακόμα ένα τεστ για την Ελλάδα από το οποίο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος  μπορεί να βγάλει αρκετά συμπεράσματα. Η Εθνική ήταν σαφώς ανώτερη και το απέδειξε μέσα στο παρκέ! Κρατάμε τους έξι πόντους που δεχτήκαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο, τις εξαιρετικές σκέψεις που βγήκαν σε τρομερές φάσεις στη διάρκεια του αγώνα και φυσικά την καλή κυκλοφορία.

Που να ήταν και ο Γιάννης…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ