Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι οκτώ πόλεις και τα γήπεδα (pics)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι οκτώ πόλεις και τα γήπεδα (pics)

To10.gr σας προετοιμάζει για το Παγκόσμιου Κύπελλο της Κίνας, παρουσιάζοντας τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση, αλλά και τα οκτώ ολοκαίνουρια και υπερσύγχρονα γήπεδα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Κίνα ξεκινάει και όλος ο μπασκετικός κόσμος είναι στο… πόδι για την πιο απρόβλεπτη διοργάνωση των τελευταίων ετών. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από οκτώ πόλεις, με τους Κινέζους να έχουν «ρίξει» σκληρή δουλειά για να είναι όλα στην εντέλεια.

Πεκίνο, Γουχάν, Γκουαντζόου, Φοσάν, Σαγκάη, Ναντζίνγκ, Σεντζέν, Ντονγκουάν είναι οι οκτώ διοργανώτριες πόλεις, με την Εθνική μας να «ρίχνεται» στη μάχη στον πρώτο όμιλο στην πόλη Ναντζίνγκ.

Τα γήπεδα όπως και οι πόλεις είναι εντυπωσιακά και όλοι οι φίλαθλοι μπορούν να απολαύσουν την ικανότητα της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου στην οργάνωση. Όπως καταλαβαίνει ο καθένας τα περισσότερα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο και to10.gr σας παρουσιάζει τις πόλεις και τα «στολίδια» του Μουντομπάσκετ.

Οι πόλεις του Παγκοσμίου

Σε μια πόλη 24 εκατομμυρίων κατοίκων, το Wukesong Arena όπως ονομάζεται θα φιλοξενήσει τον 1ο όμιλο (Ακτή Ελεφαντοστού, Πολωνία, Βενεζουέλα, Κίνα), το Group N για τις θέσεις κατάταξης 17-32, τους ημιτελικούς και τους τελικούς της διοργάνωσης, ενώ έχει χωρητικότητα 19.000 θεατών.

Από εκεί και πέρα η Γουχάν, πόλη με πληθυσμό που αγγίζει τα 11 εκατομμύρια, θα φιλοξενήσει τον 2ο όμιλο (Ρωσία, Αργεντινή, Νότια Κορέα, Νιγηρία) και το Group J στην φάση των 16 της διοργάνωσης.

Η πόλη Γκουαντζόου θα φιλοξενήσει τον 3ο όμιλο (Ισπανία, Ιράν, Πουέρτο Ρίκο, Τυνησία) και το Group Μ για τις θέσεις κατάταξης 17-32. Το Guangzhou Gymnasium είναι ένα γήπεδο 10.000 θεατών.

Η πόλη Φοσάν θα φιλοξενήσει τον 4ο όμιλο (Ανγκόλα, Φιλιππίνες, Ιταλία, Σερβία) και το Group I στην φάση των 16, στο Foshan International Sports & Culturan Center χωρητικότητας 14.700 φιλάθλων.

Η Σανγκάη όπου μένουν 26 εκατομμύρια κάτοικοι θα φιλοξενήσει τον 5ο όμιλο (Τουρκία, Τσεχία, ΗΠΑ, Ιαπωνία), το Group P στη δεύτερη φάση, δύο προημιτελικούς και ένα ματς για τις θέσεις 5-8. Το Shanghai Oriental Sports Center έχει χωρητικότητα 18.000 ανθρώπων.

Η Ναντζίνγκ θα φιλοξενήσει τον 6ο όμιλο (Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία, Μαυροβούνιο) και το Group L στη φάση των 16. Το Nanjing Youth Olympic Sports Park έχει 20.000 θέσεις.

Η Σεντζέν θα φιλοξενήσει τον 7ο όμιλο (Δομινικανή Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ιορδανία) και το Group K στη φάση των 16 όπου λογικά θα βρεθούν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ. Το Shenzhen Sports Centre έχει χωρητικότητα 13.000 θέσεων.

Η Ντονγκουάν θα φιλοξενήσει τον 8ο όμιλο (Καναδάς, Σενεγάλη, Λιθουανία, Αυστραλία), το Group O για τις θέσεις κατάταξης 17-32, δύο προημιτελικούς και ένα ματς για τις θέσεις κατάταξης 5-8. Το Dongfeng Nissan Cultural & Sports Centre έχει χωρητικότητα 16.133 θεατών.

Τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Πεκίνο – Wukesong Arena (19.000 θέσεις)

Γουχάν – Wuhan Gymnasium (13.000 θέσεις)

Image result for Wuhan Gymnasium

Γκουαντζόου – Guangzhou Gymnasium  (10.000 θέσεις)

Φοσάν – Foshan International Sports & Culturan Center (14.700 θέσεις)

Σανγκάη –  Shanghai Oriental Sports Center (18.000 θέσεις)

Ναντζίνγκ – Nanjing Youth Olympic Sports Park (20.000 θέσεις)

Σεντζέν – Shenzhen Sports Centre (13.000 θέσεις)

Ντονγκουάν –  Dongfeng Nissan Cultural & Sports Centre (16.133 θέσεις)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ