Πουέρτο Ρίκο – Τυνησία 67-64

Πουέρτο Ρίκο – Τυνησία 67-64

Το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης πήρε το Πουέρτο Ρίκο χάρη στην αγχωτική του νίκη επί της Τυνησίας (67-64), με τον Γκάρι Μπράουν να πετυχαίνει το καθοριστικό τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ανατροπή για Όσκαρ από το Πουέρτο Ρίκο και… πραγματική αυτοχειρία για την Τυνησία, η οποία έχασε τεράστια ευκαιρία να γίνει η μοναδική αφρικανική χώρα που παίρνει το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης, καταλαμβάνοντας παράλληλα την καλύτερη θέση μεταξύ των εκπροσώπων της «μαύρης ηπείρου».

Η ομάδα από την Αφρική παρά το προβάδισμα που είχε αναπτύξει, έμεινε μακριά από το καλάθι στα τελευταία 4:34, με τον Γκάρι Μπράουν να ολοκληρώνει την ανατροπή για το Πουέρτο Ρίκο χάρη σε τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Κάπως έτσι η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής πήρε την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης, εκεί όπου πλέον σχηματίζει νέο όμιλο μαζί με την Ισπανία, τη Σερβία και την Ιταλία.

Ο αγώνας

Η Τυνησία μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 6-11 στο πέμπτο λεπτό, αλλά το Πουέρτο Ρίκο αντέδρασε άμεσα και με ένα επιμέρους 11-5, πήρε το προβάδισμα με 17-16 στο 9ο λεπτό.Το δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα από την Κεντρική Αμερική να διατηρεί το προβάδισμα, με τους Αφρικανούς, πάντως, να παραμένουν σε απόσταση αναπνοής.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, μάλιστα, κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς, ενώ έφτασαν την υπέρ τους διαφορά στους οχτώ πόντους (52-60) στο 31ο λεπτό. Με ήρωα, ωστόσο, τον Γκάρι Μπράουν, το Πουέρτο Ρίκο κατάφερε να ανακτήσει τα ηνία λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 38-32, 52-55, 67-64.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ