Βενεζουέλα – Κίνα 72-59

Βενεζουέλα – Κίνα 72-59

Σοκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Βενεζουέλα πέταξε έξω τους διοργανωτές Κινέζους με μία επιβλητική εμφάνιση και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «16».

Είναι επίσημο… Οι διοργανωτές Κινέζοι μένουν εκτός συνέχειας έπειτα από την ήττα από την Βενεζουέλα με 72-59. Μπορεί η τύχη να τους χαμογέλασε με την κλήρωση και ο βατός όμιλος με Πολωνία, Ακτή Ελεφαντοστού και Βενεζουέλα να έμοιαζε εύκολος, όμως η Κίνα κατάφερε να αποκλειστεί με δύο ήττες από τους σκληροτράχηλους Πολωνούς και τους μαχητικούς Λατινοαμερικάνους.

Ούτε η ευνοϊκή διαιτησία στο πρώτο παιχνίδι τους βοήθησε να κερδίσουν και οι Κινέζοι αποχαιρετούν την διοργάνωση. Σαφώς η ποιοτικότερη ομάδα στον όμιλο, όμως κατάφεραν να κερδίσουν μόνο τους Αφρικανούς.

Η Βενεζουέλα έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση, «έτρεξε» στο γήπεδο και … «έκλεισε» το σπίτι των διοργανωτών.

Ο Χάισλερ Γκιγιέντ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές, καθώς πέτυχε 15 πόντους, μοίρασε οκτώ ασίστ και «έκλεψε» μία φορά το πορτοφόλι των Κινέζων.

Ο Ντουέιτ Λιουις ήταν επίσης καθοριστικός, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αυτός βοήθησε την Βενεζουέλα να «χτίσει» μια διαφορά… ασφαλείας την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος. Από τους ηττημένους ο Σούο Φανγκ με 13 πόντους και ο Γιανλιαν Γι με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Η αστοχία και τα ριμπάουντ στοίχησαν στου Κινέζους στο πιο καθοριστικό παιχνίδι τους στην διοργάνωση. «Do or Die» ο αγώνας και οι διοργανωτές δεν πλησίασαν στην νίκη, έχοντας 26% ευστοχία στο πρώτο ημίχρονο έναντι 42% των Βενεζουελάνων και 14 ριμπάουντ έναντι 25 των Λατινοαμερικάνων.

Οι οικοδεσπότες ανέβασαν το ποσοστό ευστοχίας τους στο 33% στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η Βενεζουέλα έδειξε επαγγελματισμό και κράτησε σταθερά την διαφορά ασφαλείας, χωρίς να κινδυνέψει να χάσει την υπόθεση νίκη-πρόκριση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο  ο Λούις ήταν πρωταγωνιστής όταν η Βενεζουέλα έφτασε στο 9-3 και έπειτα στο 12-5 4:10 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Οι Ζου και Γιαν κατέβασαν την διαφορά στους δύο, όμως οι Γκιγιέντ με τέσσερις πόντους και Καρέρα με δύο αντίστοιχα «έγραψαν» το 18-10 για το τέλος των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι Βενεζουελάνοι αύξησαν την διαφορά το 23-10 στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως οι Γι (τρίποντο) και Σαν (καλάθι στον αιφνιδιασμό) την έριξαν στους εννέα (25-16). Τα δύο τρίποντα του Ζάο μείωσαν κι άλλο την απόσταση, όμως ο Χοσέ Βάργκας έδωσε ανάσα στην ομάδα του με σουτ από τα 6.75 και έκανε το 33-23 για να κλείσει έτσι το ημίχρονο.

Ένα τρίποντο του Φανγκ και ένα καλάθι και φάουλ από τον Ουανγκ έριξαν τη διαφορά στους 6 στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Ζάο ευστόχησε με τη σειρά του σε έμμεσο τρίποντο, με τον Λιούις όμως να δείχνει έτοιμος να απαντά με εύστοχο δίποντο. Ο Φανγκ δεν αστόχησε σε ένα σουτ μέσης απόστασης και η διαφορά κατέβηκε και άλλο (39-34) 6 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Κολμενάρες ευστόχησε από τα 6.75 και στη συνέχεια σε 2 βολές που κέρδισε και έδωσε «ανάσα» 10 πόντων και πάλι στη Βενεζουέλα. Ο Ζου ευστόχησε από κοντά, ο Μπέτελμι απάντησε αμέσως από τη γραμμή των τριών πόντων και ο Γκιγιέντ με ένα δίποντο έστειλε τη διαφορά στους 13 πόντους (49-36). Ένα τρίποντο του Ζάο στα τελευταία δευτερόλεπτα διαμόρφωσε το σκορ σε 51-41, με ένα δεκάλεπτο να απομένει στο παιχνίδι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε με τους Κολμενάρες και Γκιγιέντ να πετυχαίνουν κάποιους εύκολους πόντους για την Βενεζουέλα, ενώ οι Κινέζοι απειλούσαν με τον Φανγκ περισσότερο, με τη διαφορά να κυμαίνεται πάντα γύρω στους 10 πόντους.

Στα τελευταία λεπτά ο Ζάο και ο Φανγκ έκαναν μια προσπάθεια να πλησιάσουν αλλά ήταν… απελπιστικά μόνοι τους, με τη Βενεζουέλα να παίρνει τελικά τη νίκη και την πρόκριση με 72-59, ενώ το «ταξίδι» της οικοδέσποινας Κίνας στο θεσμό, σταματάει κάπου εδώ.

Δεκάλεπτα: 18-10, 33-23, 51-41, 72-59

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ