Η ώρα του Γιάννη

Η ώρα του Γιάννη

Η Εθνική αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία (15:00) σε έναν «τελικό» για την πρόκριση στην επόμενη φάση και είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβει δράση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Πριν δύο μέρες η Εθνική μας ομάδα γνώρισε μια ήττα-σοκ από τη Βραζιλία και έβαλε δύσκολα στον εαυτό της για την πρόκριση τόσο στην επόμενη φάση, αλλά και στα νοκ-άουτ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαθε μπλακ-άουτ στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε ουσιαστικά ένα δικό του ματς, με τον Κώστα Σλούκα να έχει την ευκαιρία να σώσει την παρτίδα, αλλά να αστοχεί σε βολή στο τέλος.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού η κριτική που ασκήθηκε κατά της ομάδας και του Θανάση Σκουρτόπουλου ήταν έντονη, ενώ όπως ήταν λογικό η μπάλα πήρε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τα social media πήραν φωτιά για τη παραγωγικότητα του MVP στο ματς, αλλά και τις λίγες προσπάθειες που πήρε, ενώ και ο προπονητής της Βραζιλίας, Άτσο Πέτροβιτς έκανε δηλώσεις που θα συζητηθούν κατά του Greek Freak.

Η αλήθεια είναι ότι ο MVP του ΝΒΑ δεν παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο μέχρι στιγμής στο τουρνουά, αφού στο πρώτο ματς αγωνίστηκε μόλις 16 λεπτά και το παιχνίδι είχε κριθεί, ενώ στο δεύτερο που αγωνίστηκε αρκετά είχε μόλις 7 προσπάθειες για σουτ και καμία στην τελευταία περίοδο.

Το ποιος φταίει για την ήττα με τη Βραζιλία και την «τροφοδοσία» του Γιάννη το γνωρίζουν καλύτερα στην Εθνική, και θα βρουν τη λύση όμως κακά τα ψέματα παιχνίδια σαν το σημερινό με τη Νέα Ζηλανδία (15:00) είναι από αυτά που ο Γιάννης οφείλει να βγει μπροστά.

Ο Αντετοκούνμπο είναι πιθανότατα ο κορυφαίος παίκτης που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα είναι καταστροφή να δει την Εθνική να αποκλείεται και τον ίδιο να αποτυγχάνει στη διοργάνωση. Για αυτό και ήρθε η ώρα ο MVP του ΝΒΑ να βγει μπροστά και να οδηγήσει καταρχάς την Ελλάδα στους «16» κι εν συνεχεία στους «8».

Ο Greek Freak θέλει όσο τίποτα να διακριθεί με την Εθνική ομάδα, αλλά τη δεδομένη στιγμή θέλει να κλείσει το στόμα όλων όσων άσκησαν κριτική τόσο σε εκείνον αλλά και στην ομάδα. Με πρώτο τον προπονητή της Βραζιλίας. Και η αρχή θα γίνει από το παιχνίδι με τους Νεοζηλανδούς, οι οποίοι πιθανότατα να «πληρώσουν» τα σπασμένα από την ήττα με την παρέα του Βαρεζάο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ