Απέρριψε την ένσταση της Λιθουανίας η FIBA αλλά τιμώρησε τους διαιτητές

Η Λιθουανία είχε καταθέσει ένσταση για μια φάση κόντρα στη Γαλλία με πρωταγωνιστές τους Γκομπέρ και Ματσιούλις, με την FIBA να την απορρίπτει αλλά να τιμωρεί ωστόσο τους διαιτητές.


Απέρριψε την ένσταση της Λιθουανίας η FIBA αλλά τιμώρησε τους διαιτητές | to10.gr

Η Λιθουανία ηττήθηκε από τη Γαλλία με 78-75, έχοντας σοβαρά παράπονα ωστόσο για μια από τις τελευταίες φάσεις της αναμέτρησης που αν εξελίσσονταν διαφορετικά, μπορεί να άλλαζε και την έκβασή της. Φάση για την οποία κατέθεσαν επίσημη ένσταση προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η FIBA αφού εξέτασε την ένσταση αποφάσισε να την απορρίψει. Ωστόσο αναγνώρισε το λάθος της διαιτητικής τριάδας, η οποία μετά από απόφασή της δεν θα ξανασφυρίξει ματς στη διοργάνωση.

Αφήνει σαφείς αιχμές ότι ο αδερφός της δολοφονήθηκε από τα χτυπήματα των οπαδών του ΠΑΟΚ πριν τον «πατήσει» το αυτοκίνητο

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Παγκόσμια Ομοσπονδία:

«Μετά από παρακολούθηση του βίντεο, με τη φάση της αναμέτρησης της Γαλλίας κόντρα στη Λιθουανία στις 7 Σεπτεμβρίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η FIBA αναφέρει πως μετά την τελευταία βολή που εκτέλεσε ο παίκτης με το νούμερο 17, με 30.8’’ να απομένουν για τη λήξη του ματς, ο Γάλλος παίκτης με τού νούμερο 27 άγγιξε το στεφάνι την ώρα που η μπάλα ήταν σε επαφή με αυτό.

Η σωστή απόφαση ήταν να δοθεί παράβαση στον Γάλλο παίκτη και να δοθεί ένας πόντος υπέρ της Λιθουανίας. Οι διαιτητές της αναμέτρησης δεν θα διευθύνουν άλλα ματς της διοργάνωσης».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο