Έτσι σταμάτησε τον Γιάννη ο Πόποβιτς

Έτσι σταμάτησε τον Γιάννη ο Πόποβιτς

Το Espn αποκάλυψε την αλλαγή στα πλάνα της Team USA πριν το παιχνίδι με την Εθνική μας, την έκτακτη σύσκεψη των προπονητών, το τηλεφώνημα του Πόποβιτς και το παρασκήνιο γύρω από τον μηχανισμό άμυνας που «απενεργοποίησε» τον Γιάννη,..

Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε από τις ΗΠΑ με 69-53 σε ένα παιχνίδι όπου οι Αμερικάνοι έδωσαν ρεσιτάλ τόσο στο πίσω μέρος του παρκέ αλλά και στην επίθεση, παρά το γεγονός πως δεν έφτασαν ούτε τους 70 πόντους. Το παιχνίδι της Ελλάδας με την Team USA απέδειξε για άλλη μια φορά την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ΝΒΑ και τις υπόλοιπες λίγκες, ενώ έδειξε γιατί ο Γκρεγκ Πόποβιτς είναι ο απόλυτος master στους πάγκους.

Όλο το staff της Αμερικής λειτούργησε ιδανικά για να σταματήσει την Εθνική μας, να «απενεργοποιήσει» σε έναν βαθμό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και να κάνει το κατάλληλο σκάουτινγκ γύρω από την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου. Και εκ του αποτελέσματος υπήρξε απόλυτη επιτυχία, αφού οι 8 ειδικοί της Team USA πρόσεξαν όσο κανένα το ματς με την Ελλάδα και όχι μόνο δεν βρέθηκαν απροετοίμαστοι αλλά απέδειξαν γιατί είναι έτη φωτός μπροστά.

Η Εθνική ομάδα της Αμερικής δεν τρομάζει και κυρίως δεν έχει τα σπουδαία ονόματα του παρελθόντος, όμως έχει σκληράδα και παίκτες σπουδαίους και πάλι που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Κυρίως όμως έχει το καλύτερο staff όλων των εποχών πιθανότατα γύρω από τον Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος είναι ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο. Ο Στιβ Κερ είναι assistant του Πόποβιτς, ενώ υπάρχουν και ο Τζεφ Βαν Γκάντι, ο Λιόιντ Πιρς (head coach των Ατλάντα Χοκς), ο Τζέι Ράιτ (head coach στο Villanova) και αρκετοί ακόμα.

Η αλλαγή πλάνου και η σύσκεψη

Το ESPN λοιπόν αποκάλυψε το πλάνο των ΗΠΑ για να σταματήσουν την Εθνική μας και κυρίως τον Γιάννη, την αλλαγή της στρατηγικής μέσα σε ένα βράδυ απέναντι στον Greek Freak, αλλά και τη σύσκεψη των «8» για να αναλύσουν διεξοδικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Ελλάδας. Ο άνθρωπος που οδήγησε τους Σπερς σε 5 πέντε πρωταθλήματα γνώριζε όπως είναι λογικό τον Αντετοκούνμπο και έστησε ένα μοναδικό πλάνο για να σταματήσει την Εθνική.

Ο κόουτς «Pop» συγκάλεσε σύσκεψη πριν το παιχνίδι με την Ελλάδα για το αμυντικό πλάνο της ομάδας του, η οποία διήρκησε για ώρες. Όμως δεν είχε στο πλευρό του μόνο τους άμεσους συνεργάτες του, Στιβ Κερ και Τζεφ Βαν Γκάντι, αλλά και όλους τους ειδικούς που έχει μαζί του. Το «αφάν γκατέ» του ΝΒΑ και των πάγκων έδωσε την απόλυτη προσοχή στην Ελλάδα με τους Λιόιντ Πιρς, Τζέι Ράιτ, Ίμε Ουντόκα (assistant στους Φιλαδέλφια Σίξερς), Τσιπ Ένγκελαντ (assistant στους Σαν Αντόνιο Σπερς), Ουίλ Χάρντι (assistant στους Σαν Αντόνιο Σπερς), Πι Τζέι Καρλέσιμο (προπονητής με τρία πρωταθλήματα ΝΒΑ και 239 νίκες) να δίνουν το παρών στη σύσκεψη – απόδειξη το πόσο μπροστά είναι στις ΗΠΑ.

Τελικά μετά από ώρες οι 8 ειδικοί των ΗΠΑ αποφάσισαν να αλλάξει το πλάνο τόσο πάνω στον Γιάννη αλλά και στη γενικότερη αντιμετώπιση της Εθνικής μας ομάδας. Ο Τζο Χάρις δεν ήταν ο κατάλληλος για να μαρκάρει σε πρώτη φάση τον Γιάννη και αποφασίστηκε ότι ο Χάρισον Μπαρνς θα μαρκάρει τον Έλληνα σούπερ σταρ.

Το τηλεφώνημα του Πόποβιτς

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Πόποβιτς πήρε τηλέφωνο τον Χάρις και του μετέφερε τα εξής λόγια όπως αποκαλύπτει το ESPN. «Αλλαγή σχεδίων. Θα βάλουμε τον Χάρισον (Μπαρνς) πάνω του», με αποτέλεσμα ο φόργουορντ των ΗΠΑ να ηρεμήσει. Η αλλαγή στα σχέδια του Πόποβιτς και των συνεργατών του φάνηκαν και στο παρκέ, αφού αποκαλύφτηκαν όλα τα επιθετικά προβλήματα της Εθνικής μας, ενώ φανερώθηκε και η διαφορά των Αμερικάνων με τους υπόλοιπους.

Ο Μπαρνς ήταν αρκετά καλός ε αυτά που του ζητήθηκαν από το staff των ΗΠΑ, έβγαλε εις πέρας τη δουλειά με τον Γιάννη, ενώ χρησιμοποιήθηκαν αρκετά στην ίδια πεντάδα και τρεις εκ των Μπαρνς, Μπράουν, Σμαρτ και Μίντλετον με αποτέλεσμα να σκληρύνει το αμυντικό τείχος των Αμερικανών και να μην καταφέρει να περάσει ούτε τους 55 πόντους η Εθνική. Ο Γιάννης κλείστηκε αν και αντικειμενικά ήταν πολύ καλός και όπως φάνηκε το πλάνο του Πόποβιτς και των υπόλοιπων 7 ήταν απόλυτα επιτυχημένο άσχετα αν η Αμερική σκόραρε μόλις 69 πόντους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ