Τσεχία – Ελλάδα 77-84

Τσεχία – Ελλάδα 77-84

Η Εθνική μας ομάδα προσπάθησε να σώσει την παρτίδα, επικράτησε της Τσεχίας με 84-77, όμως δεν κάλυψε τη διαφορά των 12 πόντων και «αποχαιρέτησε» τη διοργάνωση. Συγκλονιστικός Καλάθης, γελοία διαιτησία απέβαλε τον Αντετοκούνμπο χωρίς λόγο.

Η Εθνική μας ομάδα πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί της Τσεχίας με 84-77, όμως δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 12 πόντων και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Έλληνες διεθνείς έβγαλαν τρομερή ενέργεια στο παρκέ, πάλεψαν για κάθε μπαλιά, όμως η ήττα από τη Βραζιλία και οι τρεις διαιτητές της στέρησαν την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Σε ένα ματς δίχως αύριο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε το καλύτερο του πρόσωπο στη διοργάνωση πέτυχε τη νίκη, αλλά δυστυχώς δεν κάλυψε τους 12 πόντους, παρά το γεγονός ότι μέσα στο ματς έφτασε η διαφορά σε αυτά τα επίπεδα. Ο Νικ Καλάθης ήταν με διαφορά ο κορυφαίος της Ελλάδας, καθώς βρέθηκε σε μυθική μέρα (27 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), όμως δεν ήταν αρκετός για να κάμψει τους Τσέχους και να καλύψει τη διαφορά.

Σημείο – κλειδί στο ματς η αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο με πέντε φάουλ στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, με τους διαιτητές να σφυρίζουν… αδιάφορα υπέρ της Ελλάδας, όπως φάνηκε και στο επιθετικό φάουλ που έδωσαν στον Έλληνα σούπερ σταρ. Έντονη ήταν και η γιούχα του κόσμου για τους ρέφερι, οι οποίοι δεν γνώριζαν βασικούς κανόνες και εκτέθηκαν αρκετές φορές και στο instant replay.

Σημασία έχει όμως ότι η Εθνική μας παρά τη νίκη της απέτυχε, αφού αποκλείστηκε πριν τα νοκ-άουτ παιχνίδια και τερμάτισε στις θέσεις 13-16, σε ένα τουρνουά που κακά τα ψέματα στόχος ήταν τουλάχιστον τα ημιτελικά και ένα μετάλλιο. Κορυφαίος της αναμέτρησης όπως προαναφέραμε ήταν ο Καλάθης με 27 πόντους, ενώ 16 είχε ο Σλούκας και 12 ο Αντετοκούνμπο που όμως έπαιξε λίγο λόγω φάουλ.

Από την Τσεχία τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπόχατσικ με 25 πόντους, ενώ 13 είχε ο Άουντα και ο Σατοράνσκι, ο οποίος είχε και 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Πλέον η Τσεχία περιμένει νίκη της Αμερικής επί της Βραζιλίας για να γράψει ιστορία και να βρεθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου για πρώτη φορά.

Ξεκίνημα με τρομερή ενέργεια

Η Ελλάδα ξεκίνησε ως όφειλε στο ματς κόντρα στους Τσέχους. Με το πόδι στο γκάζι. Ο Καλάθης με 2/2 τρίποντα και ο Αντετοκούνμπο έδωσαν… αέρα στα πανιά της Εθνικής που απέκτησε γρήγορα μια σοβαρή διαφορά (10-2).

Σταδιακά οι Τσέχοι βρήκαν σιγά σιγά λύσεις στο πρόσωπο του Μπόχατσικ και τελικά έκλεισαν το δεκάλεπτο στο -6 (18-12). Άριστη η απόδοση της Ελλάδας και στην άμυνα που κατάφερε να «απονευρώσει» επιθετικά τον Σατοράνσκι και τον Μπάλβιν.

Ανέβηκε ο Σατοράνσκι, το… γύρισε η Τσεχία

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ηγέτης των Τσέχων μπορεί να ήταν άστοχος (1/5) αλλά μοίρασε μαεστρικά την μπάλα και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του να σκοράρουν.

Το σκηνικό αντιστράφηκε με τις παθογένειες που παρουσίασε η Εθνική στα προηγούμενα ματς να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους και το σκορ να έρχεται με το σταγονόμετρο. Κάπως έτσι η διαφορά εξανεμίστηκε και το ημίχρονο βρήκε τους Τσέχους στο +1 (33-32). Ή για να το θέσουμε πιο σωστά στο +13…

Συγκλονιστική εμφάνιση, με μαέστρο Καλάθη

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε στην τρίτη περίοδο με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ήταν πίσω με 33-32. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπέπεσε στο 4ο φάουλ του πολύ νωρίς με αποτέλεσμα να βάλει ακόμα πιο δύσκολα στην Εθνική μας.

Παρόλα αυτά ο Έλληνας σούπερ σταρ ζήτησε από τον Σκουρτόπουλο να μη τον βγάλει και ο Έλληνας κόουτς έκανε πράξη την επιθυμία του. Εκεί ουσιαστικά άλλαξαν όλα. Μια πεντάδα γεμάτη πάθος και με τον Καλάθη μαέστρο γύρισε το παιχνίδι και το έφερε στα μέτρα της Εθνική μας. Γιάννης Αντετοκούνμπο και Θανάσης Αντετοκούνμπο με περίσσιο πάθος και το ίδιο και οι υπόλοιποι έφεραν την Εθνική μας στο +8, τέσσερις πόντους μόλις από το σκορ-πρόκρισης.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που μπήκε στο ματς έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν με βουτιές, άμυνες και με καλές επιθέσεις, με αποτέλεσμα ο Θανάσης να έχει 11 πόντους σε 6 λεπτά και την Εθνική μας να πηγαίνει στο +8 για το 4ο δεκάλεπτο.

Πάλεψε η Εθνική αλλά…

Στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου η Εθνική μας μασούσε σίδερα στην άμυνα και είχε στοχευμένες επιθέσεις, όμως λίγο το 5ο φάουλ του Αντετοκούνμπο, λίγο η διαιτητές που χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Παπαπέτρου και τον Γιάννη με 5ο και λίγο η αστοχία των διεθνών μας στις βολές και στο περιφερειακό σουτ, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Τσέχων που δεν έχασαν την ψυχραιμία τους ακόμα και όταν η Ελλάδα έφτασε στο +12 και ήταν «αγκαλιά» με το να πετύχει τον στόχο.

Ο Μποχάρτσικ και ο Σατοράνσκι πλήγωσαν την Εθνική μας μειώνοντας ακόμα και στους 2 τη διαφορά (68-70), όμως οι διεθνείς μας με δύο λεπτά να μένουν δεν το έβαλαν κάτω και με τον Πρίντεζη και τον Καλάθη έστειλαν τη διαφορά στο +7 (68-75). Με μια απόφαση λανθασμένη των διαιτητών η μπάλα πήγε στην Τσεχία και ο Σατοράνσκι σκόραρε για το 70-75, αλλά και για το 72-77 με 27 δεύτερα να απομένουν.

Στη συνέχεια η Εθνική μας πίεσε όσο μπορούσε, όμως η Τσεχία ήταν αλάνθαστη στις βολές και θέλει νίκη πλέον των ΗΠΑ επί της Βραζιλίας για να γράψει ιστορία και να βρεθεί στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 33-32, 49-57, 77-84

Τσεχία (Γκίνζμπουργκ): Άουντα 13, Μπάλβιν 6, Μπόχατσικ 25, Χρούμπαν 11, Κριτζ 2, Πέτερκα 5, Πούμπρλα 2, Σατοράνσκι 13, Σίρινα, Βιόραλ.

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Γιάννης Αντετοκούνμπο 12, Θανάσης Αντετοκούνμπο 11, Μπουρούσης 2, Καλάθης 27, Λαρεντζάκης 2, Παπαγιάννης, Παπανικολάου 5, Παπαπέτρου 3, Πρίντεζης 16.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ