Γαλλία – Αυστραλία 98-100

Γαλλία – Αυστραλία 98-100

Σε ένα ματς που «έσπασε» καρδιές και είχε ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο η Αυστραλία επικράτησε με σκορ 100-98 της Γαλλίας και τερμάστισε πρώτη και καλύτερη στον όμιλο της.

Η Αυστραλία ήτανη μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής του 12ου ομίλου επικρατώντας της Γαλλίας με σκορ 100-98, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή για ακόμη μια φορά τον Πάτι Μιλς που πέτυχε 30 πόντους οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Έτσι τα «καγκουρό» δεν θα πέσουν πάνω στην Αμερική στους 8 (εφόσον το σύνολο του Γκρεγκ Πόποβιτς προκριθεί) και θα αντιμετωπίσουν την Τσεχία, αφήνοντας τους «τρικολόρ» να περιμένουν τον αντίπαλο τους.

Όσον αφορά την ομάδα του Βενσάν Κολέ που είχε για κορυφαίο της τον Εβάν Φουρνιέ (31 πόντοι), δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την τελευταία της επίθεση (κι ενώ βρισκόταν πίσω με έναν πόντο) κάνοντας λάθος επαναφορά, με τον Μιλς να κλέβει, χαρίζοντας έτσι τη νίκη στους Αυστραλούς.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο από την αρχή μέχρι και το τέλος, με το προβάδισμα στο σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια και καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να πάρει διαφορά ασφαλείας και να πιστέψει πως θα πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Στο πρώτο μέρος τα «καγκουρό» ξεκίνησαν λίγο καλύτερα, με την Γαλλία να ισορροπεί αμέσως και τελικά να παίρνει εκείνη το προβάδισμα στα μέσα της δεύτερης περιόδου, με την Αυστραλία να κάνει εκ νέου την ανατροπή και να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες ισόπαλες (46-46).

Μπορεί το σύνολο του Αντρέι Λεμάνις να βρέθηκε ξανά σε θέση του οδηγού, όμως οι «τρικολόρ» και ο Εβάν Φουρνιέ είχαν αντίθετη άποψη και με ένα επί μέρους σερί 14-2 κατάφεραν να προηγηθούν με +9 (70-61 στο 27’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ρόλοι αντιστράφηκαν και οι Αυστραλοί ήταν εκείνοι που έπαιξαν καλύτερα περνώντας και πάλι μπροστά από τα μέσα της περιόδου και μετά. Όπως ήταν φυσικό το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στα κρίσιμα σημεία παρά την μεγάλη προσπάθεια του Νάντο Ντε Κολό με συνεχόμενα καλάθια να κρατήσει στο παιχνίδι τη Γαλλία, ο Ντελαβεντόβα ήταν σχετικά ψύχραιμος στις βολές και με 3/4 έστειλε την ομάδα του στο +1 (98-99) με πέντε δευτερόλεπτα να απομένουν.

Η επαναφορά που επιχείρησε ο Αλμπισί από τη γραμμή των 8 μέτρων δεν ήταν σωστή, με τον απίστευτο Μιλς να κλέβει και ουσιαστικά να καθαρίζει τη νίκη για το αντπροσωπευτικό του συγκρώτημα.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 46-46, 75-71, 98-100.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ