Κολέ: «Έπαιξε ρόλο η μια μέρα λιγότερης ξεκούρασης»

Κολέ: «Έπαιξε ρόλο η μια μέρα λιγότερης ξεκούρασης»

Ο Βενσάν Κολέ στάθηκε στη μια μέρα λιγότερης ξεκούρασης που είχαν οι παίκτες του, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ενώ ο Γκομπέρ εκθείασε τον Λουίς Σκόλα.

Η Γαλλία ηττήθηκε 80-66 από την Αργεντινή στον ημιτελικό και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Κυριακής, στρέφοντας την προσοχή της στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με αντίπαλο την Αυστραλία (15/9, 11:00).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, μοίρασε συγχαρητήρια στην Αργεντινή για την εμφάνισή της, αλλά δεν παρέλειψε να σταθεί στον παράγοντα της κούρασης, αναφέροντας πως η ομάδα του είχε μια μέρα λιγότερη ‘ωστε να ανασυνταχθεί. Ο Ρούντι Γκομπέρ από την μεριά του, στάθηκε στα «βαριά χαρτιά» του αντιπάλου, εκθειάζοντας την εμφάνιση του Λουίς Σκόλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βενσάν Κολέ:

«Συγχαρητήρια στην Αργεντινή. Το άξιζαν. Η επιθετικότητα έκανε τη διαφορά, ειδικά στην άμυνα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, ήταν πολύ δύσκολο να εκτελέσουμε. Οτιδήποτε θέλαμε να κάνουμε, ήταν δύσκολο.

Όταν προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε, αστοχήσαμε σε μερικά σουτ, χάσαμε 1-2 ριμπάουντ και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα η μία μέρα λιγότερης ξεκούρασης έπαιξε τον ρόλο της, αλλά δεν θέλω να ψάξω για δικαιολογίες. Η μία ομάδα είχε δύο μέρες για να ανακάμψει και να προετοιμαστεί, η άλλη είχε μία.

Αν ήμασταν στο ίδιο μέρος, θα ήταν εντάξει. Τώρα είχαμε και ταξίδι. Δεν προπονηθήκαμε χθες, γιατί οι παίκτες ήταν εξουθενωμένοι. Έπαιζαν την προηγούμενη μέρα. Όπως κι αν έχει, η Αργεντινή άξιζε να κερδίσει. Είπα και χθες ότι το ματς με τις ΗΠΑ ήταν πολύ διαφορετικό, οι Αμερικανοί έπαιζαν άμυνα ένας εναντίον ενός χωρίς βοήθειες.

Η Αργεντινή πίεσε πολύ και νομίζω ότι το ομαδικό της πνεύμα ήταν πολύ διαφορετικό. Δεν κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα, προσπαθήσαμε να τους κερδίσουμε στο ένας εναντίον ενός, αλλά αυτό δεν ήταν πιθανό σε αυτό το επίπεδο. Απόψε δεν σουτάραμε καλά, πολλά σουτ ήταν ανοιχτά».

Οι δηλώσεις του Ρούντι Γκομπέρ: 

«Ηταν ένα κακό ματς από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Έπαιξαν σαν ομάδα, με επιθετικότητα. Δεν βγάλαμε ούτε ένα σύστημα, έτρεχαν από την αρχή έως το τέλος και κυριάρχησαν. Δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα, τους αντιμετωπίσαμε στην προετοιμασία, ξέραμε το στιλ τους.

Ξέραμε ότι πασάρουν καλά, ο Καμπάτσο και ο Σκόλα παίζουν πολύ καλό μπάσκετ. Το περιμέναμε. Μπράβο τους, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε το κεφάλι μας στην επιφάνεια. Όπως πάντα λέω, προσπαθώ να αμύνομαι ομαδικά.

Ο Σκόλα έκανε τρομερή δουλειά, όποτε είχε έναν κοντύτερο αντίπαλο τον χτυπούσε και όταν έπαιζε ως τεσσάρι άνοιγε το γήπεδο. Έβαλε πολλά σουτ και ηγήθηκε στην πρώτη περίοδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ