Άντριου Ουίγκινς: Δήμιος για την Εθνική ο γιος του… μπαμπά του (vids)

Άντριου Ουίγκινς: Δήμιος για την Εθνική ο γιος του… μπαμπά του (vids)

Ο μικρός γιος του Μίτσελ Ουίγκινς που άλλοτε ξεσάλωνε στα παρκέ της Α1, έκανε τη «διαφορά» στη πρεμιέρα του Προολυμπιακού: Για τον Καναδά.

Κάποτε ο πατέρας του γέμιζε τα καλάθια της Α1. Ένας από τους πλέον αυθεντικούς σκόρερ που πέρασε ποτέ από την Α1. Και μάλιστα στην εποχή που διαφημίζαμε πως έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Μίτσελ Ουίγκινς. Ποιος τον θυμάται άραγε με τα χρώματα του Μίλωνα, του Σπόρτινγκ και του Πανιωνίου στην πενταετία 1993-98 που ξεσάλωνε στα μέρη μας;

Ή μάλλον, ποιος τον θυμήθηκε αξημέρωτα βλέποντας τον γιό του ,τον Άντριου να «στοιχειώνει» το όνειρο για την εθνική μας ομάδα. Στα μάτια τους κοιτάξαμε τους Καναδούς. Πολύ δύσκολα βάλαμε στον Νικ Νερς και στους παίκτες του. Ήμασταν μπροστά στο σκορ ως το 25΄, μείναμε μέσα στο ματς ως τα τελευταία δευτερόλεπτα. Αλλά ο Άντριου Ουίγκινς τελικά είχε όλες τις απαντήσεις σε αυτή την πρεμιέρα του προολυμπιακού.

Το αστέρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς που μπορεί να μην έγινε το next big think που όλοι περίμεναν το καλοκαίρι του ΄14 όταν οι Καβαλίερς τον επέλεξαν στο Νο 1 του ντραφτ, αλλά που δεδομένα είναι μια από τις πιο σημαντικές καλαθομηχανές του NBA. Φέτος έκλεισε τη σεζόν με 18,6 πόντους και 38% στο τρίποντο υποστηρίζοντας τον Στεφ Κάρι. Απόψε έβαλε 23 (3/6 τριπ) ανάμεσα τους και εκείνο τα δύο δίποντα που ξεκόλλησαν τον Καναδά από τους 91 πόντους. Ήταν 79-91, το κάναμε 86-91 στην τελική αντεπίθεση. Το πήρε ο… γιος του μπαμπά του, και το πήγε στην ασφάλεια του 86-95 καθαρίζοντας την μπουγάδα. Και επιβεβαιώνοντας τα δεδομένα της πρεμιέρας.

Ο Καναδάς μπορεί να μην είχε ούτε φιλικό πριν από το Προολυμπιακό. Έχει όμως έναν από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου στον πάγκο. Και μια ομάδα με ταλέντο ΝΒΑ που παίζοντας τα «βασικά» μπορεί εύκολα να κερδίζει τα ματς από την επίθεση (22 ο Μπάρετ, 18 ο Αλεξάντερ Ουόκερ συμπληρώνοντας τον Ουίγκινς και ένα τρίγωνο των 63 πόντων)! Η… μισή εθνική Ελλάδας δεν τους φοβήθηκε. Τους αγριοκοίταξε και δεδομένα τους έβαλε πολύ δύσκολα. Κάποια στιγμή όμως προδόθηκε από την κούραση και το μικρό rotation. Αν ήταν εκεί απόψε ο Γιάννης και ο Θανάσης.

Αν ήταν ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου. Αν ήταν ο Παπαπέτρου. Αν ήταν έστω ένας από όλους αυτούς ίσως θα μιλούσαμε σε διαφορετική βάση. Κάποιος που θα έδινε επιπλέον ενέργεια στην άμυνα. Κάποιος με προσωπικότητα στην επίθεση, εκεί που κολλήσαμε για τα καλά στο τέλος της τρίτης περιόδου –ως τις αρχές του τέταρτου- δίνοντας το δικαίωμα στους Καναδούς να μετατρέψουν το σε βάρος μας σε 68-69 σε 71-83 βάζοντας το ματς στα νερά τους. Δεν είναι όμως. Και δεν θα είναι και στον τελικό με την Κίνα που εν πολλοίς θα κρίνει το μίνιμουμ επιτυχίας σε αυτή την αποστολή. Να πάρουμε αυτό το ματς, να μπούμε στα νοκ άουτ. Και βλέπουμε…

Για την ιστορία: O Άντριου Ουίγκινς –που γεννήθηκε το 1995 όταν ο μπαμπάς του έπαιζε στον Σπόρτινγκ-τη σεζόν 2021-22 έχει εξασφαλισμένο συμβόλαιο 31.579.000 δολαρίων. Όλα τα συμβόλαια μαζί της 12άδας της εθνικής μας είναι ζήτημα να φτάνουν στο 40% αυτού του ποσού. Κάποιες φορές φτάνει να αντιμετωπίζεις τα πράγματα με τον απαραίτητο ρεαλισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ