Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Το δώρο του Πιτίνο στον Ολυμπιακό (vids)

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Το δώρο του Πιτίνο στον Ολυμπιακό (vids)

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι η... ήρεμη δύναμη για τον Ρικ Πιτίνο στην Εθνική, έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη γαλανόλευκη και είναι το... δώρο του Αμερικανού στον Ολυμπιακό

Ο Ρικ Πιτίνο από την ημέρα που ανέλαβε την Εθνική ομάδα και ξεκίνησε την προετοιμασία για το Προολυμπιακό είχε ξεκαθαρίσει πως ήθελε τους παίκτες του Ολυμπιακού. Τον Βασίλη Σπανούλη, τον Κώστα Σλούκα, τον Γιώργο Πρίντεζη, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο Χαραλαμπόπουλος «κόπηκε» από τον Αμερικανό, ενώ οι τραυματισμοί των Σπανούλη και Πρίντεζη λίγο πριν το ταξίδι στον Καναδά άλλαξαν τα πλάνα του τεχνικό της γαλανόλευκης.

Ωστόσο, οι Σλούκας και Λαρεντζάκης δεν γινόταν να λείπουν, με τον Πιτίνο μάλιστα να αναφέρεται με τρομερά λόγια για τον δεύτερο και τον τρόπο που αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι και τη νοοτροπία που έχει ασχέτως αν αγωνίζεται ή όχι. Ο Λαρεντζάκης είναι ο παίκτης-κλειδί στην Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό, αφού είναι το απόλυτο συμπλήρωμα των Καλάθη και Σλούκα στην περιφέρεια, ενώ αποδεικνύει σε κάθε ματς πως δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες και ακόμη και να ηγηθεί στην «επίσημη αγαπημένη».

Στο τελευταίο ματς με την Κίνα όπου η Εθνική μας εξασφάλισε την παρουσία της στα νοκ-άουτ ήταν εξαιρετικός έχοντας 21 πόντους σε 19 λεπτά με 3/8 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ στο πρώτο ματς με τον Καναδά είχε 8 πόντους αλλά και πολύ καλή δουλειά στο πίσω μέρος του παρκέ, μαρκάροντας παίκτες, όπως ο Αλεξάντερ Γουόκερ που αγωνίζεται στους Πέλικανς, ή ακόμη και τον Γουίγκινς των σταρ της ομάδας του Νικ Νερς.

Ο Λαρεντζάκης έχει σημαντικό ρόλο στην Εθνική ενώ πέρα από τα στατιστικά που δείχνουν την ποιότητα του, υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνει στο παρκέ και περνούν απαρατήρητα στο απλό μάτι, ενώ παίζει και για τους απόντες της γαλανόλευκης. Είναι αυτά που διακρίνουν οι προπονητές όμως, όπως ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος είναι ξεκάθαρος σχετικά με την τεράστια προσφορά του Έλληνα γκαρντ σε δηλώσεις του. Τα στοιχεία και ο χαρακτήρας που έχει ο «Λάρε», όπως και τα τεράστια ψυχικά αποθέματα τον κάνουν τόσο σημαντικό για την Εθνική ομάδα αλλά και για τον Ολυμπιακό, με τον Πιτίνο σε αυτό το Προολυμπιακό τουρνουά να έχει κάνει το καλύτερο δώρο στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Φέτος θα είναι η χρονιά του στον Ολυμπιακό

Η βελτίωση του Λαρεντζάκη στην επίθεση και στο σουτ είναι πολύ μεγάλη, ενώ έχει γεμίσει αυτοπεποίθηση τόσο τη σεζόν που πέρασε αλλά κυρίως με τον Πιτίνο στην άκρη του πάγκου της Εθνικής. Είναι ο απόλυτος ρολίστας που όμως στα δύσκολα βγαίνει μπροστά, είναι ο παίκτης που «βουτάει» για κάθε μπάλα και παίζει με πολύ πάθος σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε διεκδίκηση. Το έκανε όλη τη χρονιά στα λίγα λεπτά που έπαιζε με τον Ολυμπιακό και το κάνει και στην Εθνική και αναμφίβολα θα είναι το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού για την απαιτητική σεζόν που έρχεται.

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής φέτος, όμως όσες φορές αγωνίστηκε έδωσε το 110%. Κάτι που φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Συνολικά φέτος έπαιξε σε μέχρι στιγμής σε 18 παιχνίδια στη Euroleague και μετράει 4,3 πόντους, 1,4 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 0,7 κλεψίματα σε 11 λεπτά, ενώ έχει 37.8 % στα τρίποντα. Οι αριθμοί βέβαια δεν λένε πάντα την αλήθεια, αφού ο «Λάρε» είναι ένας παίκτης που κάνει τα πάντα και ας μην φαίνεται στη στατιστική. Για αυτό έχει και την καθολική εκτίμηση τόσο από τους προπονητές του αλλά και από τους συμπαίκτες του.

Μάλιστα ο Σλούκας, ο εκ των ηγετών της Εθνικής αλλά και του Ολυμπιακού του είπε χαρακτηριστικά «μην αγχώνεσαι Λάρι, μην το έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να σκοράρεις, θα έρθει πιο εύκολα αν δεν το σκέφτεσαι». Και πράγματι αυτό έχει καταφέρει ο Λαρεντζάκης. Να έχει αυτοπεποίθηση και να μην έχει το άγχος που είχε στην επίθεση τα προηγούμενα χρόνια. Έχει λυθεί τόσο με τον Μπαρτζώκα αλλά κυρίως με τον Πιτίνο και προσφέρει πολλά και στα δυο μέρη του παρκέ. Ότι και να συμβεί φέτος στο Προολυμπιακό με την Εθνική φαίνεται πως θα είναι η χρονιά του στον Ολυμπιακό, αφού θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο και θα είναι κομβικός στα γκαρντ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ