Αυτή είναι η Τουρκία: Πεντάδα… φωτιά και μπάσκετ με αρχές

Αυτή είναι η Τουρκία: Πεντάδα… φωτιά και μπάσκετ με αρχές

Η Τουρκία παίζει διαφορετικό μπάσκετ από αυτό που… συνηθίσαμε. Μια πεντάδα φωτιά και από ‘κει και πέρα το χάος.

Με τον Καναδά χάσαμε τη μάχη, αλλά κρατήσαμε τις εντυπώσεις. Με την Κίνα κάναμε επίδειξη δύναμης, αλλά δεν το λες και «σκοτώσαμε το θηρίο». Τώρα το πράγμα σοβαρεύει. Ήττα σημαίνει «αντίο Τόκιο», ενώ δύο νίκες μας στέλνουν να δούμε την πιο όμορφη ανατολή του ήλιου.

Όπως λένε «ένα βήμα τη φορά», οπότε ας επικεντρωθούμε στην αναμέτρηση με την Τουρκία. Όσοι έχουν πάει στην Κωνσταντινούπολη «υποχρεωτικά» έχουν επισκεφθεί την κλειστή αγορά και έχουν ψωνίσει από το Καπαλιτσαρσί εξαιρετικές απομιμήσεις ακριβών αντικειμένων. Στον Καναδά η Ελλάδα συνάντησε δύο… απομιμήσεις του ΝΒΑ. Οι Καναδοί μπορεί να μην είναι στην καρδιά του επαγγελματικού αμερικανικού πρωταθλήματος, όμως είναι σάρκα από τη σάρκα του.

Οι Κινέζοι λατρεύουν το ΝΒΑ, προσπαθούν να παίξουν σαν ΝΒΑερ αλλά (και σε αυτό) μοιάζουν με… κινέζικο προϊόν.

Οι Τούρκοι μπορεί να αντλούν τα 3/5 της πεντάδας τους από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, όμως παίζουν ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αυτή είναι και η πρώτη μεγάλη διαφορά. Σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους αντιπάλους μας, θα παίξουν σκληρή άμυνα, με αρχές και σημάδια, θα προσπαθήσουν να μας χαλάσουν τον ρυθμό, θα επιχειρήσουν να αλλάζουν ταχύτητα κατά το δοκούν.

Διαθέτουν μια πεντάδα, που σε πιάνει ίλιγγος. Τρεις ΝΒΑερ, ο νέος σέντερ της Μπαρτσελόνα και το next big thing του τουρκικού μπάσκετ, μοιάζουν να είναι πολύ καλύτεροι από τη δική μας πρώτη πεντάδα. Αν είχαν και τον Λάρκιν θα μιλούσαμε διαφορετικά, αλλά στα μπάσκετ (όπως και στη ζωή) δεν υπάρχει «αν».

Οι υπόλοιποι, πέραν των στάρτερ, είναι φιλότιμοι τύποι, που θα καταθέσουν ψυχή, που θα το παλέψουν, που δεν τρομάζουν κανένα. Σκοπός τους είναι να δίνουν ανάσες στην πεντάδα, που επιχειρήσει να στείλει την Τουρκία στο Τόκιο.

Αν παίζει ρόλο η ιστορία, οι Τούρκοι δεν έχουν πετύχει τίποτα μακριά από το σπίτι τους. Αν παίξει ρόλο ο αριθμός των παικτών, που μπορεί να έχουν επίδραση στο παιχνίδι, η Εθνική μας έχει περισσότερους. Αν οι βασικοί της Τουρκίας είναι σε καλή μέρα και μείνουν αρκετή ώρα πάνω στο παρκέ… μπλέξαμε.

Δεν είμαστε φαβορί, δεν έχουμε απέναντί μας ομάδα που δεν παίζεται, δεν μπορεί κανείς να πει ότι… δεν τους βλέπουμε. Είναι ένα ματς ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα, θα χρειαστεί υπομονή και διάρκεια, θα είναι πόλεμος φθοράς και το κυριότερο: πρέπει οι παίκτες που δεν πήγαν ως πρωταγωνιστές στον Καναδά να δείξουν ότι μπορούν να δουν το καλάθι σαν βαρέλι σε καταστάσεις όπου το «πρέπει» κυριαρχεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ