KIA Sportage: Με ευρωπαϊκό κοστούμι

KIA Sportage: Με ευρωπαϊκό κοστούμι

To κορεατικό SUV προετοιμάζεται να υποδεχθεί τη νέα γενιά του η οποία επιφυλάσσει μια πιο τολμηρή εμφάνιση, ένα σημαντικά αναβαθμισμένο, από κάθε άποψη, εσωτερικό αλλά και μια έκδοση ειδικά σχεδιασμένη για την Ευρώπη η οποία υπόσχεται να απογειώσει όλα τα παραπάνω.

Η πέμπτη κατά σειρά γενιά του Sportage θα παρουσιαστεί τον προσεχή Ιούλιο και όπως ανακοίνωσε η κορεατική φίρμα, θα είναι η πρώτη στην ιστορία του μοντέλου που θα περιλαμβάνει στις τάξεις της μια έκδοση ειδικά σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς.

Πλην της νέας έκδοσης, το νέο Sportage δείχνει να απεμπολεί πλήρως το σχεδιαστικό παρελθόν καθώς όπως επεσήμανε ο επικεφαλής σχεδιασμού της KIA, Karim Habib «ο στόχος δεν ήταν να κάνουμε ένα βήμα μπροστά αλλά να μεταφερθούμε σε άλλο επίπεδο σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση των SUV».

Όπως αποκαλύπτουν τα πρώτα teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η KIA, στην όψη του νέου Sportage δείχνει να δεσπόζει η μεγαλύτερη εκδοχή της γρίλιας Tiger Nose που έχει εμφανιστεί σε μοντέλο της φίρμας. Πλαισιώνεται από νέα φωτιστικά σώματα με LED ημέρας σε μοτίβο “C”, ένα σχήμα στο οποίο υπακούν και τα πίσω φωτιστικά σώματα δοσμένο όμως με διαφορετική λογική. Την εικόνα του πίσω τμήματος συμπληρώνει η παρουσία της γραμμής από LED που διατρέχει όλο το πλάτος του συγκεκριμένου τμήματος και αποτελεί την νέα αγαπημένη συνήθεια των κατασκευαστών. 

Ακόμα πιο θεαματικές είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό καθώς το Sportage δείχνει να υιοθετεί μια ευμεγέθη καμπύλη οθόνη που φιλοξενεί στις διόλου ευκαταφρόνητες διαστάσεις της τον πίνακα οργάνων και το infotainment.

Όπως ισχύει και για την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του μοντέλου, το νέο Sportage θα μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με το μεγαλύτερο Tucson σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη και τους κινητήρες.

Αυτό σημαίνει ότι το Sportage θα διαθέτει δεδομένα στις επιλογές του μια έκδοση με ήπια υβριδική τεχνoλογία 48 Volt και diesel μοτέρ καθώς και υβριδική έκδοση η οποία αναμένεται να συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ, προσφέροντας απόδοση 230 ίππων. Την ευρεία γκάμα εναλλακτικών επιλογών αναμένεται να συμπληρώσει μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία θα αξιοποιήσει τον ίδιο κινητήρα βενζίνης αλλά δεδομένα θα προσφέρει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία αλλά και εξοικονόμηση καυσίμου.

Επίσης σύμφωνα με τις συστάσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Sportage θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ρυθμιζόμενων αμορτισέρ ενώ στα σχέδια της ΚΙΑ βρίσκεται και η εξέλιξη συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό να αποσύρει τα χέρια του από το τιμόνι για μικρά διαστήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ