Ιπτάμενα αυτοκίνητα: Πόσο εύκολη είναι η χρήση τους στο μέλλον;

Ιπτάμενα αυτοκίνητα: Πόσο εύκολη είναι η χρήση τους στο μέλλον;

Πόσοι δεν έχουν απηυδύσει πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου τους περιμένοντας κολλημένοι στην κίνηση σε κάποιον πολυσύχναστο ελληνικό δρόμο; Πόσοι είναι εκείνοι που εύχονται να είχε φτερά το όχημά τους και να έφταναν στον προορισμό τους; Πόσο κοντά είναι όμως κάτι τέτοιο;

Οι λύσεις για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται σε αρκετές μεγαλουπόλεις του κόσμου πολλές, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, η σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων από τα γραφεία τους, όμως είναι γεγονός ότι η πιο καινοτόμα ήταν η δημιουργία ιπτάμενων οχημάτων.

Είναι μια λύση που βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στην ατζέντα μεγάλων εταιρειών ανά τον κόσμο και πλέον, οι επιστήμονες που εργάζονταν για την εξέλιξή τους είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση του «ονείρου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το PAV-Liberty, έγινε το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο που κατάφερε να πάρει άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους της Ευρώπης, με την έναρξη των… πτήσεων να γίνει εντός του 2022. Μάλιστα, οι παραγγελίες για το συγκεκριμένο μοντέλο έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, μολονότι η τιμή του θα κυμανθεί στις 350.000 ευρώ.

Ωστόσο, για να γίνουν πράξη οι φιλοδοξίες και τα όνειρα για ιπτάμενα αυτοκίνητα θα πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένες δυσκολίες και εμπόδια σε νομικό και πρακτικό επίπεδο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν άνθρωποι που ασχολούνται με το θέμα, θα πρέπει να τεθούν οι προϋποθέσεις για την ομαλή μετάβαση σε αυτό το στάδιο, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως πως θα πιστοποιείται ο οδηγός του οχήματος και πως θα ρυθμίζεται η κυκλοφορία των ιπτάμενων οχημάτων ή πως θα προβλεφθούν πιθανά ατυχήματα με τέτοιου είδους οχήματα ή τι θα συμβεί σε περίπτωση ακραίων φαινομένων.

Όπως φαίνεται το σενάριο των ιπτάμενων οχημάτων είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, για το μακρινό όμως μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ