Mercedes-Maybach EQS SUV: Όταν η ηλεκτροκίνηση… επιβάλλεται

Mercedes-Maybach EQS SUV: Όταν η ηλεκτροκίνηση… επιβάλλεται

Η γερμανική φίρμα δίνει τα πρώτα δείγματα γραφής του SUV ηλεκτροκίνητου μοντέλου που θα μετεξελιχθεί σε μια υπερπολυτελή αλλά και φιλική προς το περιβάλλον πρόταση με την υπογραφή της Maybach.

H Mercedes ξεκινά τη διαδικασία αποκάλυψης της κορυφαίας έκδοσης της επικείμενης EQS που αρχικά θα συστηθεί μέσω ενός αντίστοιχου πρωτοτύπου που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Μονάχου, το φθινόπωρο και θα αναλάβει να εισαγάγει την Maybach σε ηλεκτροκίνητη εποχή.

Προς το παρόν, η Mercedes δεν αποκαλύπτει στοιχεία για την teaser εικόνα που έδωσε στην δημοσιότητα, ωστόσο ο συνδυασμός του σήματος της Maybach και οι προφανείς SUV αναλογίες του μοντέλου δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών για την ταυτότητά του.

Εξάλλου, όπως είχε επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν, η Britta Seeger, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Mercedes: «Εξελίσσουμε και θα παρουσιάσουμε νέα ηλεκτροκίνητα SUV μοντέλα με τα διακριτικά EQE και EQS τα οποία θα προσφέρουν υψηλή αυτονομία, μέγιστη άνεση και εντυπωσιακά δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά. Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουμε την επιθετική μας πολιτική σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση. Άλλωστε όπως γνωρίζετε, ό,τι ισχύει για την Mercedes ισχύει και για τις υπόλοιπες sub-brands οι οποίες θα ακολουθήσουν την ηλεκτροκίνηση. Μπορείτε λοιπόν να περιμένετε για παράδειγμα ένα υπερπολυτελές SUV με τα διακριτικά EQS και την υπογραφή Mercedes-Maybach».

Στο προκείμενο, αν και η γερμανική φίρμα δεν δίνει περαιτέρω στοιχεία, το Maybach EQS SUV αναμένεται να υιοθετήσει τις συνήθεις διαφοροποιήσεις που αναλαμβάνουν να διαφοροποιήσουν μια πρόταση της Maybach από μια «απλή» έκδοση μοντέλου της Mercedes.

Έτσι, το Maybach EQS SUV αναμένεται να υιοθετήσει μια ελαφρώς διαφορετική και πιο επιβλητική όψη από το υπό αποκάλυψη EQS SUV αν και μένει να δούμε πώς ο γερμανικός πολυτελής οίκος θα μετεξελίξει τη συνήθη πολυτελή οπτική του σε ηλεκτρικό τερέν.

Την εικόνα αναμένεται να συμπληρώσουν δεδομένα θηριώδεις τροχοί και ένα πολυτελώς διαμορφωμένο εσωτερικό με τετραθέσια διάταξη, πολυθρόνες στην θέση των πίσω καθισμάτων, αφθονία σε οθόνες αφής μπροστά και πίσω και φυσικά τα απαραίτητα gadgets όπως mini-bar για σαμπάνιες, αντίστοιχα ποτήρια. κ.τ.λ.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του, το EQS SUV, ανεξαρτήτως έκδοσης θα μοιραστεί την ίδια αρχιτεκτονική και χαρακτηριστικά με την ήδη γνωστή τετράθυρη EQS. Βέβαια θα αναζητήσει τις επιλογές του από την κορυφή της πυραμίδας, καθώς η τετρακίνηση για το είδος αποτελεί προαπαιτούμενο ενώ ο λιγότερο αεροδυναμικός όγκος ενός SUV καθιστά επιτακτική την χρήση της μπαταρίας των 107,8 KWh.

Mε αυτό το σκεπτικό η EQS SUV, σε Maybach ή μη έκδοση, αναμένεται να επωφεληθεί αρχικά από το ηλεκτρικό σύνολο με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ το οποίο αποδίδει συνδυαστικά 524 ίππους και εξασφαλίζει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, αλλά και να θέσει μια δεδομένη υποψηφιότητα για το σύνολο που εξελίσσει η AMG με απόδοση 761 ίππους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ